Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

4 elemente cu care îți poți lansa o afacere de cursuri sau consultare online

02 august 2022
4 elemente cu care îți poți lansa o afacere de cursuri sau consultare online - background image

De multe ori căutăm idei de afaceri. Ne uităm la industrii, ne gândim la nevoile pieței, analizăm competiția. Doar că de foarte multe ori trecem cu vederea o idee de faceri pe care orice expert în domeniul său o poate pune în aplicare: oferirea de cursuri sau consultare online. 

Să zicem că ai o experiență de 10 ani în marketing. Ai un portofoliu impresionant, ai lucrat cu mulți clienți, fie că e vorba de persoane fizice sau de firme și ai recomandări excelente. 

Dacă vrei să faci un nou pas în cariera ta, te poți orienta înspre a da mai departe tot ce ai învățat. Poți oferi consultare online pentru tinerii care vor să urmeze aceeași carieră sau pentru afaceri la început de drum. Poți crea cursuri online, pe diferite domenii, prin care să îi înveți și pe alții toate lucrurile și cunoștințele pe care tu le-ai acumulat. Dacă ai o prezentare profesionistă și prietenoasă, poți avea mare succes. 

Așadar, există o idee de afacere foarte aproape de tine. În acest articol, o să vedem 4 elemente de care ai nevoie pentru a porni în această aventură:

Conținutul articolului:

(Fă click pe link pentru a ajunge la partea corespunzătoare a articolului)

  1. Prezintă-ți serviciile cu ajutorul unui site simplu de tip Landing Page

  2. Alege o platformă de comunicare

  3. Folosește YouTube pentru cursuri

  4. Folosește Udemy pentru vânzarea cursurilor

Să le luăm pe rând și să vedem cum te poate ajuta fiecare: 

 

Prezintă-ți serviciile cu ajutorul unui site simplu de tip Landing Page

Fiecare tip de afacere, fie că e vorba de consultanță sau orice alt domeniu are nevoie de o prezență puternică în online. Cu atât mai mult cu cât este vorba de cursuri sau de consultanță, oamenii trebuie să te găsească și trebuie să te vadă ca un profesionist încă din primele secunde. 

Un site web este primul mod prin care tu poți să transmiți ideea de profesionalism. Nu trebuie să fie ceva complicat, un Landing Page poate fi de ajuns. Poți prezenta acolo experiența ta, cursurile și ce implică fiecare, ce anume înseamnă consultanța în domeniul tău, care sunt rezultatele pe care le promiți și poți avea chiar și un blog în care să scrii despre diverse subiecte din domeniul tău. 

Poți oricând să creezi chiar tu un astfel de site cu ajutorul WebWave și să-ți începi călătoria în propria ta afacere. Dă click pe link ca să vezi cum te poate ajuta WebWave în acest sens.

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Alege o platformă de comunicare 

Dincolo de cursuri, poți alege să oferi și consultanță în domeniul tău. E foarte bine să alegi să oferi și consultanță online, pentru că astfel poți ajunge la un public mult mai larg. Ar fi păcat să te limitezi la consultanța față în față, mai ales de când totul s-a mutat și în online. Atâta timp cât nu trebuie să fii neapărat la fața locului, totul poate fi făcut și în online. 

Există foarte multe platforme care te pot ajuta: Zoom, Google Meet sau Teams. Poți alege platforma care este cea mai potrivită pentru tine și pentru nevoile tale. Dacă ești o persoană care folosește suita Google des și, de exemplu, setezi toate întâlnirile în Google Calendar, vei vedea că acesta generează automat un link de Google Meet de fiecare dată când adaugi ceva în calendar. Așadar, în acest caz, aceasta ar fi cea mai bună soluție pentru tine. 

Dacă, dimpotrivă, folosești mai des suita Microsoft, vei vedea că Teams este cea mai bună opțiune. Indiferent de ce alegi, important este să-ți placă platforma și să se plieze pe nevoile tale. 

 

Folosește YouTube pentru cursuri

Dacă ai decis să faci cursuri, este evident că trebuie să le scrii, să le filmezi și înregistrezi și să le urci pe o platformă. Fiind în continuare platforma numărul unu atunci când vine vorba de videoclipuri, îți poți urca cursurile pe YouTube. 

Fii fără grijă, asta nu înseamnă că oricine va avea acces la ele. Poți urca videoclipurile pe YouTube și le poți seta ca fiind “nelistate”. Asta înseamnă că doar tu decizi cine are acces la ele. 

Mai mult, acest lucru poate fi foarte folositor pentru a arăta pe site-ul tău bucățele din cursurile tale. Le poți urca pe YouTube și așa va fi mult mai ușor ca ele să apară și pe site. Astfel, oamenii pot să vadă puțin din ce le poți oferi și pot decide dacă ești persoana potrivită pentru nevoile lor. 

 


 

Un site web este primul mod prin care tu poți să transmiți ideea de profesionalism

 


 

Folosește Udemy pentru vânzarea cursurilor

Udemy este una dintre cele mai bune și mai cunoscute platforme pe care oamenii intră pentru a-și găsi cursuri din diferite domenii. Așadar, ai deja notorietatea platformei la îndemână. Din moment ce pentru asta este cunoscută, înseamnă că traficul de persoane interesate de cursuri online este foarte mare. 

Udemy oferă posibilitatea nu doar de a te înrola la cursuri, dar și de a posta cursuri, în calitate de profesor. 

Trebuie să te asiguri doar că filmarea este calitativă și că sunetul este clar. Nimănui nu-i place să se uite la un curs în care videoclipul este pixelat și în care trebuie să se chinuie să înțeleagă ce anume spune profesorul. 

Odată ce cursul este gata înregistrat, te poți gândi la teme pe care cursanții să le facă, la moduri prin care ei pot păstra legătura cu tine (poate te vor căuta și pentru consultanță) și să verifici ca experiența să fie una cât mai plăcută. 

Mai apoi, urci cursul pe platformă, stabilești prețul și aștepți primii cursanți. Partea bună este că poți mereu să te întorci la curs pentru a schimba unele lucruri. Dacă o parte din informațiile pe care tu le-ai oferit nu mai sunt actuale, le poți înlocui. În special în domenii în care lucrurile se schimbă foarte repede, această opțiune este foarte bună. Mai mult, vei arăta în continuare că ești un profesionalist, pentru că ții la a prezenta doar informații utile și de actualitate. 

 

Acum că ai o nouă idee de afaceri la îndemână, mai rămâne doar să-ți faci planul și să te apuci de execuție. Printre primele lucruri pe care trebuie să le consideri este prezența online. Intră pe WebWave, fă-ți cont pe platforma noastră și începe călătoria ta în domeniul afacerilor chiar astăzi.

Autor: Patrunjel Eduard

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: