Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Ahrefs - Cum funcționează popularul instrument SEO?

26 iulie 2023

Monitorizarea și poziționarea corectă a unui site web poate contribui nu numai la creșterea numărului de vizite, ci și a conversiilor. Programele și instrumentele specializate ne pot veni în ajutor. Ahrefs este unul dintre ele. Ce este mai exact Ahrefs? Cum funcționează acesta? Ce funcții merită să fie folosite? Ce alte alternative putem găsi pe piață? Hai să verificăm!

 

Ahrefs - ce este totuși? 

 

Ahrefs este un software SEO complet care oferă o serie de caracteristici și analize pentru a îmbunătăți vizibilitatea unui site web în rezultatele motoarelor de căutare. Acesta acționează ca un asistent de marketing complet, oferind informații și îndrumări pentru a vă ajuta să vă construiți o prezență online puternică.

 

 

Înființarea Ahrefs

Ahrefs a fost fondată în 2010 de Dmitri Gerasimov și Serghei Pryhodko. Inițial, a fost un simplu script pentru cercetarea backlink-urilor. Cu toate acestea, în timp, Ahrefs a evoluat pentru a deveni un instrument SEO complet. Fondatorii s-au concentrat pe dezvoltarea celei mai mari baze de date de backlink-uri din lume, ceea ce a contribuit la popularitatea imensă a platformei.

 

La ce se folosește Ahrefs și cum se utilizează?

De fapt, Ahrefs poate fi utilizat în multe scopuri legate de optimizarea site-urilor web. Printre altele, îl putem folosi pentru a: 

 • efectuarea de cercetări privind keywords

 • analiza concurenței

 • monitorizarea poziției în rezultatele căutărilor

 • cercetarea backlink-urilor

 • analiza traficului organic

 • verificarea sănătății tehnice a site-ului dvs. web

 • crearea de conținut bazat pe tendințe

 • Utilizând diversele funcții ale Ahrefs, vă puteți îmbunătăți strategia SEO și vă puteți crește vizibilitatea în motoarele de căutare.

 •  

Cine poate utiliza Ahrefs?

Ahrefs este un instrument util atât pentru proprietarii de site-uri web, cât și pentru specialiștii în marketing, specialiștii SEO, agențiile de marketing și profesioniștii din domeniul comerțului electronic. Indiferent de industrie. Desigur, nu se poate nega faptul că, din cauza costului, totuși, va fi o soluție pentru cei care au nevoie efectiv de o colecție precisă de informații, rezumate și statistici. Întreprinderile mai mici ar trebui să fie mulțumite de posibilitățile oferite de software-ul SEO gratuit. 

 

Cât costă Ahrefs?

Din păcate, Ahrefs ca instrument SEO nu este una dintre cele mai ieftine soluții.

Acesta oferă diferite planuri de abonament pentru a se potrivi diferitelor nevoi. Prețurile depind de planul pe care îl alegeți și de gama de funcții pe care doriți să le selectați. Există planuri pentru întreprinderi mici și pentru companii mai mari. Înainte de a face o alegere, este recomandabil să faceți o trecere în revistă a opțiunilor disponibile și să vă gândiți care dintre ele se potrivește cel mai bine nevoilor și bugetului dumneavoastră.

 

 

Yep - motoarele de căutare de la Ahrefs

 

Ahrefs oferă, de asemenea, propriul motor de căutare.

Principalul său obiectiv este de a găsi cel mai valoros conținut și de a sprijini creatorii independenți. fondatorii anunță, de asemenea, că securitatea utilizatorilor și a datelor acestora va juca un rol important în planul lor de dezvoltare.

Un alt aspect interesant despre Yep este că profiturile vor fi împărțite 90/10 - 90 pentru creatori și 10 pentru motorul de căutare.

În cuvintele lui Dmytro Gerasymenko, "Creatorii care permit afișarea rezultatelor căutării merită să fie plătiți pentru munca lor".

Deși putem utiliza deja Yep, lucrările la acesta sunt încă în curs de desfășurare.

 

 

Keyword generator de la Ahrefs

 

Ahrefs oferă un generator avansat de cuvinte cheie pentru a vă ajuta să găsiți cuvinte cheie relevante pentru site-ul dvs. web. Puteți introduce subiecte sau fraze principale legate de industria dvs., iar instrumentul vă va oferi o gamă largă de cuvinte cheie sugerate, împreună cu informații despre popularitatea, competitivitatea și alți factori. Cu ajutorul acestui instrument, vă puteți optimiza conținutul site-ului dvs. web și puteți direcționa traficul organic către anumite cuvinte cheie.

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Ce este Ahrefs rank?

Ahrefs rank este un indicator care arată cât de bine este vizibil un site web în rezultatele căutărilor. O clasare ridicată înseamnă că site-ul este bine optimizat și are o prezență puternică pe web. Ahrefs oferă instrumente de urmărire a clasamentului pentru a monitoriza progresul unui site web și modificările vizibilității în timp.

 

Ahrefs - ce funcții merită să utilizați

Ahrefs oferă multe funcționalități valoroase care pot îmbunătăți semnificativ eforturile noastre SEO. Iată câteva dintre caracteristicile cheie pe care trebuie să le urmăriți:

 

Audit de site

Ahrefs vă permite să efectuați un audit complet al site-ului dvs. pentru a identifica problemele tehnice care pot afecta performanța acestuia în motoarele de căutare. Acesta verifică dacă există linkuri nefuncționale, metaetichete lipsă, conținut duplicat și alte probleme SEO comune.

 

Cercetarea cuvintelor cheie

Ahrefs oferă instrumente avansate de cercetare a cuvintelor cheie pentru a vă ajuta să găsiți cuvinte cheie relevante pentru conținut. Astfel, putem explora idei de cuvinte cheie, analiza volumul de căutare al acestora, evalua dificultatea cuvintelor cheie și vedea potențialul de trafic organic estimat pentru fiecare opțiune

 

Analiza backlink-urilor

Ahrefs dispune de o bază de date extinsă de backlink-uri, ceea ce ne permite să analizăm profilurile de backlink-uri ale site-ului și ale concurenților. Acest lucru ne permite să identificăm oportunități valoroase de backlink, să urmărim creșterea acestora și să monitorizăm calitatea lor.

 

Exploratorul de conținut

Această funcție vă ajută să găsiți cel mai popular și împărtășit conținut din nișa dvs. Ne permite să căutăm anumite subiecte sau cuvintele cheie, iar apoi Ahrefs ne va arăta cel mai partajat conținut, împreună cu ratele de implicare în social media și datele privind backlink-urile. Aceste informații pot fi utile în crearea unui conținut care are șanse să aibă performanțe bune.

 

Site Explorer

Acest instrument ne permite să obținem o imagine de ansamblu completă a oricărui site sau URL. Putem vedea traficul său de căutare organică, profilul backlink, cele mai eficiente pagini și alți parametri SEO valoroși.

 

 

Analiza competitorilor

Ahrefs oferă un studiu aprofundat al activităților concurenților. - Printre altele, prin urmărirea clasamentului cuvintelor cheie ale site-urilor concurente, analizând profilurile lor de backlink, descoperind cele mai valoroase pagini și conținuturi care le aduc trafic organic. Toate acestea ne oferă informații valoroase despre strategii pe care le putem adapta și implementa ulterior pe site-ul nostru.

 

 

Analiza traficului organic

Ahrefs este folosit pentru a analiza cantitatea de trafic organic către site și să analizăm cele mai populare fraze de căutare care duc la site-ul nostru. Prin urmare, avem posibilitatea de a vedea ce pagini generează cel mai mult trafic organic, precum și de a analiza tendințele de căutare și de a descoperi noi oportunități pentru strategia noastră de conținut.

 

Monitorizarea clasamentului

Cu ajutorul instrumentelor de monitorizare a rangului din Ahrefs, putem urmări poziția unui site în rezultatele de căutare pentru anumite cuvinte cheie. Acest lucru ne permite să monitorizăm progresul în timp și să înțelegem ce acțiuni afectează schimbările în clasamentul site-ului nostru.

 

Erorile site-ului - cum poate Ahrefs să ajute la detectarea lor? 

Detectarea erorilor on-page este o parte esențială a optimizării unui site web și a asigurării bunei funcționări a acestuia. Ahrefs oferă funcții care pot ajuta la identificarea diferitelor tipuri de erori și probleme tehnice de pe un site. Iată câteva dintre modalitățile prin care Ahrefs vă poate ajuta să detectați erorile de pe site-ul dumneavoastră:

 

Verificarea sănătății tehnice a unui site

Ahrefs dispune de instrumente care analizează sănătatea tehnică a unei pagini. Astfel, avem posibilitatea de a verifica dacă există erori de tipul 404 (pagina nu a fost găsită), 500 (eroare de server) sau erori legate de redirecționări.  Acest lucru ne permite să identificăm și să rezolvăm rapid problemele tehnice care pot afecta indexarea și vizibilitatea site-ului.

 

Analiza vitezei de încărcare a paginilor

Ahrefs oferă o funcție prin care puteți să evaluați viteza de încărcare a unei pagini. Putem afla cât timp durează încărcarea pe diferite dispozitive și în diferite locații. O încărcare prea lentă poate duce la frustrarea utilizatorilor și poate afecta negativ clasamentul în motoarele de căutare. Analizând viteza de încărcare în Ahrefs, vom putea identifica zonele de îmbunătățire și optimizare .

 

Cercetarea linkurilor de ieșire

Ahrefs poate ajuta la investigarea linkurilor de ieșire de pe un site. Putem verifica dacă există linkuri pe site care duc către pagini șterse sau inexistente (așa-numitele linkuri moarte). Identificarea și repararea acestor linkuri ajută la menținerea unei structuri bune de legături, precum și la menținerea credibilității și sănătății site-ului în sine.

 

Monitorizarea erorilor crawlerelor

Ahrefs dispune de instrumente de monitorizare a erorilor de crawlare de către roboții motoarelor de căutare. Astfel, putem urmări dacă roboții întâmpină probleme la indexarea unei pagini. Dacă există apariții frecvente, acest lucru poate indica probleme tehnice care trebuie rezolvate.

 

Este important să monitorizați în mod regulat sănătatea tehnică a site-ului dvs. și să remediați erorile pentru a asigura o performanță optimă și eficiența SEO. Cu instrumentele disponibile de la Ahrefs, ar trebui să puteți detecta și rezolva rapid diverse probleme tehnice de pe site-ul dvs. web, ceea ce va duce la îmbunătățirea vizibilității și a capacității de utilizare.

 

Ahrefs backlink explorer 

 

Înainte de a vorbi despre Backlink Checker de la Ahrefs, ar trebui să explicăm chiar conceptul de "backlink". 

 

Ce este un backlink? 

Este un link de intrare, adică un link care trimite de la un element de conținut de pe o pagină la o altă pagină (externă) sau la o subpagină a paginii respective. 

Backlink-urile sunt un element important al SEO, deoarece motoarele de căutare, cum ar fi Google, acordă o mare importanță backlink-urilor atunci când evaluează calitatea și popularitatea unui site web. Un profil de backlink construit în mod corespunzător poate contribui la o poziție mai bună în rezultatele căutărilor și la creșterea vizibilității unui site web.

 

Ahrefs Backlink Checker vă permite să analizați profilul de backlink pentru site-urile proprii sau ale competitorilor. Puteți vedea care sunt paginile care fac referire la site-ul dvs. și care sunt legăturile cele mai relevante. Analiza backlink-urilor este esențială pentru a construi un profil de link-uri puternic și pentru a îmbunătăți vizibilitatea în rezultatele de căutare.

 

 

Alternativele la Ahrefs

 

Deși Ahrefs este un instrument SEO popular, există și alte opțiuni care merită luate în considerare.

Alternative cum ar fi:

 • Semrush

 • Moz

 • Majestic SEO

 • SpyFu

Și acestea oferă funcții pentru cercetarea cuvintelor cheie, analiza competitivă, cercetarea backlink și multe altele. Alegerea instrumentului depinde de nevoile, bugetul și preferințele individuale.

 

Ahrefs vs Semrush

Atât Ahrefs, cât și Semrush sunt printre cele mai populare platforme SEO care oferă funcții similare, dar cu unele diferențe. La care dintre ele merită să acordați atenție atunci când faceți resering?

Acoperirea bazei de date: Ahrefs are una dintre cele mai mari baze de date de backlink-uri, în timp ce Semrush este mai cuprinzătoare în ceea ce privește analiza traficului organic și publicitar. Dacă obiectivul dvs. principal este analiza backlink-urilor, Ahrefs poate fi mai potrivit. Pe de altă parte, dacă avem nevoie de versatilitate, cel de-al doilea instrument merită testat. 

Cercetarea cuvintelor cheie: Ambele platforme oferă instrumente de cercetare a cuvintelor cheie, dar pot diferi în ceea ce privește datele și analizele disponibile.

Interfața și ușurința de utilizare: Ahrefs și Semrush au interfețe și layout-uri diferite, ceea ce poate afecta ușurința de utilizare. 

Preț: Atât Ahrefs, cât și Semrush oferă planuri de abonament diferite, în funcție de gama de caracteristici și de nevoile utilizatorului. Înainte de a alege un instrument, merită să analizați posibilitățile bugetare, dar și nevoile/așteptările dumneavoastră față de programul în sine.

 

 

Ce crede Ahrefs despre noile soluții de inteligență artificială?

 

Într-unul dintre podcasturile Indie Bites, Tim Soulo, alias CMO al Ahrefs, a fost invitat. Întrebat despre popularizarea noilor soluții de creare de conținut cu ajutorul inteligenței artificiale, acesta a spus că acest lucru nu este de bun augur pentru viitorul materialelor pe care le găsim pe web. Este adevărat că putem auzi și că este totuși o soluție mai bună și mai ieftină decât să angajăm oameni care sunt complet incapabili să scrie articole și ceea ce se produce din mâinile lor se bazează doar pe o foaie de calcul cu linii directoare. Pe de altă parte, însă, conținutul generat de inteligența artificială este lipsit de perspective noi - la urma urmei, acesta este construit pornind de la ceea ce este deja disponibil pe web. 

 

Ahrefs, un instrument SEO dovedit - rezumat 

 

După cum am văzut, Ahrefs are în magazin capabilități dezvoltate care ne permit să controlăm și să îmbunătățim performanța site-ului nostru. 

Utilizarea abilă a capacităților sale ne poate aduce rezultate pozitive. Desigur, nu este singura soluție de pe piață. Există cel puțin câteva alternative din care putem alege - atât plătite, cât și gratuite. 

Chiar și din poziția creatorului WebWave însuși, putem controla rezultatele noastre. Acest lucru ar trebui să fie suficient pentru un site web standard. Mai ales că putem folosi și integrarea cu Google Analytics, dar dacă avem nevoie de informații mai detaliate, un instrument precum Ahrefs ne poate ajuta în acest sens.

 

Autor: Dragos Suciu

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: