Logo, WebWave - program pentru crearea site-urilor web

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave !

Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

Panoul webmaster

Acest WebSite a fost creat în totalitate cu ajutorul Platformei WebWave (Program Gratuit pentru crearea Site-urilor Web).
Această pagină utilizează module Cookie. Află mai multe

CUNOAȘTE-NE MAI BINE ÎN REȚEA

ÎNCEPE ACUM

EN

PL

PROGRAM

wEBwAVE

Tutoriale

Prețuri

Pentru clienți

 

 

 

Cursuri online de creare site web

Testează programul nostru pentru creare site web și obține acces la cursul online gratuit. La înregistrare îți vom expedia un mesaj e-mail cu un click către înregistrare la cursul online. La acel curs vei afla cum poți crea un site web gratis, singur și fără cunoștințe de programare.

Testează gratuit

În multe din articolele WebWave discutăm despre diferite limbaje de programare, însă probabil cel mai discutat de-a lungul timpului este chiar și unul din cele mai simple: HTML. În esență, HTML nu este un limbaj de programare, ci de editare, însă nu o să intrăm în prea multe detalii despre asta.

Un site web nou arată că o afacere sau o persoană sunt cu adevărat interesate de nișa lor și evoluția acesteia. Dacă dorești să fii profesionist, trebuie să ai un site web. Creează astăzi unul foarte simplu, cu ajutorul WebWave!

Articolul de astăzi vă va prezenta câteva date specifice despre părțile principale ale unui site web, care sunt cele mai folosite limbaje de programare atunci când creezi un site și cât de complicat este să faci un site web de la 0, doar cu ajutorul codului.

Conținut:

(Fă click pe link pentru a ajunge la partea corespunzătoare)

 1. Ce reprezintă codul sursă al site-ului tău web?

 2. Cât este de greu să faci un site doar cu ajutorul HTML sau a altor limbaje de programare?

 3. Care sunt părțile principale ale site-ului web?

 4. Descrierea celor mai folosite limbaje de programare:

  1. Ce este HTML?

  2. Ce este CSS?

  3. Ce este JavaScript?

  4. Alte limbaje de programare de menționat!

 

Ce reprezintă codul sursă al site-ului tău web?

Atunci când vezi undeva că se discută despre ”codul sursă al site-ului web”, gândul tău probabil zboară în multe direcții, însă niciodată nu poți să pui punctul pe o descriere prea clară.

Ei bine, codul sursă al site-ului tău web este exact ceea ce persoanele pot vedea scris în diferite limbaje de programare. Practic, acolo este tot codul site-ului tău, de la HTML, CSS, JavaScript sau și alte limbaje mai complicate.

Deși orice utilizator poate vedea codul sursă al unui site web cu ajutorul combinației de taste ”CTRL+U”, nu orice persoană poate să și editeze codul site-ului tău. Din fericire, singura persoană care poate edita codul site-ului este administratorul sau persoane alese de administrator, iar dacă îți faci site-ul în WebWave, tu vei fi administratorul propriului site!

Alătură-te celor 300 000 de utilizatori, care creează site web gratis și fără cunoștințe de programare.

Programul pentru creare site-uri, WebWave, permite crearea paginilor web  în plină libertate. Poți începe procesul de creare site web de la o pagină curată sau folosește un șablon.

CREEAZĂ SITE-UL PROPRIU GRATUIT

Cât este de greu să faci un site doar cu ajutorul HTML sau a altor limbaje de programare?

O să fim sinceri: nu este ușor deloc. Ca să faci un site funcțional de la 0 doar cu ajutorul limbajelor de programare, ți-ar lua destul de mult timp. De asemenea, chiar și dacă ai dispune de acel timp, intervine o altă problemă: este foarte greu să stăpânești aceste limbaje de programare atât de bine.

În general, persoanele care creează un site HTML de la zero sunt fie studenți, care o fac pentru o temă, fie persoane extrem de capabile din punct de vedere al programării. Dacă știi aceste limbaje de programare bine, atunci da, ar fi OK pentru tine să-ți construiești site-ul web de la zero. 

Însă, în cazul în care programarea este pentru tine doar ”domeniul unde se câștigă bine”, dar ai nevoie de un site web, poate ar fi mai bine să te bazezi pe o platformă pentru creare site-uri web precum WebWave.

Orice utilizator poate vedea codul sursă al unui site web cu ajutorul combinației de taste ”CTRL+U”,

Care sunt părțile principale ale site-ului web?

Un site web se împarte în 3 părți importante: Head, Body, Footer. 

 1. În HEAD găsim doar cod care nu apare niciodată în fața utilizatorului. Practic, acolo orice programator își va denumi fișierele CSS pe care site-ul le folosește, va folosi anumite meta-taguri pentru motoare de căutare, va da un titlu site-ului  sau va seta limba și setările geografice ale site-ului.
 2. În secțiunea BODY, pe care putem să o asemuim cu un cuprins, găsim tot codul site-ului nostru web văzut de către utilizatori. Acolo se află toate părțile site-ului tău, fie ele imagini, texte, bloguri sau produse.
 3. FOOTER-ul site-ului tău web este ultima parte a site-ului, care apare pe orice site. În general, în interiorul footer-ului există navigări, însă există și diferite pagini legale ale site-ului tău, precum Termeni și Condiții.

Care sunt părțile principale ale site-ului web

Descrierea celor mai folosite limbaje de programare:

Ce este HTML?

HTML este unul din cele mai cunoscute limbaje de programare și editare, pe care majoritatea oamenilor îl cunoaște. Acesta definește orice site web există pe World Wide Web, fie că este făcut cu ajutorul unui program pentru creare site-uri web sau făcut de la 0, de un programator.

HTML-ul are ca scop marcarea conținutului ca atare. Fie că discutăm despre un nou paragraf al blogului tău sau marcarea întregului BODY al site-ului, ai nevoie de atribute HTML ca să faci acest lucru. Aceste atribute HTML sunt observabile prin marcajele <> </>, în care apar anumite atribute specifice.

 

Ce este CSS?

CSS-ul este un limbaj de programare ce se folosește în general la creare de site-uri web. Acesta se ocupă mai mult de partea vizuală a site-ului decât de conținut, precum făcea HTML-ul explicat mai sus.

Cu ajutorul CSS, tu poți decide cum va arăta site-ul tău. Așa o să alegi fontul dorit, culorile care se potrivesc pe site, dacă imaginile sunt rotunde sau pătrate și multe alte elemente distinctive, care fac din CSS un limbaj de programare foarte folositor.

Dacă ar fi să te sfătuim să înveți un singur limbaj de programare, acela ar fi CSS, deoarece nu este greu, însă te poate ajuta să faci foarte multe lucruri, în cazul în care ești pasionat de design web.

Descrierea celor mai folosite limbaje de programare

Ce este JavaScript?

Ai intrat vreodată pe un site și după doar câteva secunde, elementele au început să fie extrem de interactive? Au apărut în fața ta animații 3D, hărți interactive sau butoane care parcă cad din cer? 

Acel lucru este posibil datorită JavaScript. Acest limbaj de programare se ocupă cu animațiile și chestiunile mai greu de făcut din partea din față a site-ului tău web. Este extrem de folositor pentru site-urile care nu pot să fie statice, ci au nevoie neapărat de ceva dinamic în componența lor.

 

Alte limbaje de programare de menționat!

Din lunga listă de limbaje de programare disponibile pentru toată lumea, ar fi de menționat: Python, PHP, XML. Acestea au tehnicități mai aparte și mai greu de înțeles pentru persoane care nu activează în domeniu, însă în cazul în care doriți să evoluați, vă invităm să căutați mai multe informații despre acelea și multe altele.

Site-urile create în WebWave te scutesc de scrierea de cod și îți eliberează timpul necesar pentru a investi în afacerea ta! Dă click aici și creează propriul site acum!

Articole similare pe care trebuie să le citești:

Autor: Patrunjel Eduard

Ce este HTML?
17/11/2020

Ce este HTML?

WebWave - program pentru creare site web

Începe acum

PANOUL WEBMASTER

LOGIN