Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

WebWave - un CMS pentru fiecare nevoie

29 septembrie 2020
De ce platforma WebWave este una sigură? - background image

În anul 2020, crearea unui site web a devenit o sarcină destul de ușor de dus la capăt, însă multă lume încă rămâne încuiată în ideea că ”îți trebuie cod ca să faci un site web!”. Din fericire, putem uita de această noțiune cât mai repede.

Un CMS - sau, tradus din engleză, un sistem pentru managementul conținutului, îți va face viața extrem de ușoară. Cum? Articolul de astăzi are fix acest scop - să-ți arate de ce WebWave, CMS-ul special construit pentru tine, merită atenția ta deplină! 

În articolul de astăzi vom discuta despre următoarele aspecte:
(Fă click pe link pentru a ajunge la partea corespunzătoare)

  1. Ce este un sistem CMS?

  2. De ce ai nevoie de o soluție CMS?

  3. Care sunt avantajele unui CMS website?

    1. Un sistem simplu în care poți crea site-ul foarte repede prin drag-and-drop

    2. Mult mai stabil - deci costurile de întreținere sunt mai reduse.

    3. Vine la pachet cu cele mai importante funcții de care ai nevoie

    4. Preț stabil și avantajos

  4. Funcții ale CMS-ului WebWave

    1. Sistem de login pentru utilizatori

    2. Sistem de permisiuni

    3. Publicarea ușoară a conținutului - fără configurarea serverelor

    4. Categorizarea articolelor de pe site

    5. Funcții de optimizare (SEO)

    6. White label

    7. Crearea site-urilor prin drag & drop

    8. Optimizarea site-urilor pentru dispozitive mobile

    9. Editor WYSIWYG

    10. Integrări

 

Ce este un sistem CMS?

Un sistem CMS este un software care te ajută să creezi și să manageriezi conținutul site-ului tău web. Dacă ar fi să alegem un limbaj mai ușor de înțeles, un CMS ar fi un program online care te lasă să administrezi conținutul de pe site într-un mod simplu și ușor!

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

O soluție CMS este în general formată din două părți:

  • Interfața în care tu, creatorul site-ului, faci toate modificările necesare conținutului tău

  • O aplicație care ”livrează” conținutul aranjat de tine și îți actualizează site-ul web

Pe noi astăzi ne interesează mai mult interfața CMS-ului și cât de ușoară este aceasta de folosit, însă folosința livratorului de conținut nu este deloc de negat! Dacă pe un site construit din cod trebuie să construiești și acea parte, care de multe ori se numește ”backend”, când îți construiești un site web cu WebWave nu trebuie să îți mai faci probleme despre acest concept!

Practic, este ca și când ai începe să-ți construiești o casă, însă baza este deja pusă!

Panoul CMS WebWave te va ajuta să prezinți clienților site-ul creat în timp real

De ce ai nevoie de o soluție CMS?

Motivele sunt incontestabile și luate în calcul de foarte mulți dezvoltatori web. CIndiferent dacă ești un freelancer care caută un platformă pentru a colabora cu clienții sau cauți o companie care poate să-ți ofere acces ușor la editarea site-urilor, ai nevoie de un sistem CMS.

Ai nevoie de o platformă care îți va ușura munca, asigurând o funcționalitate maximă a site-ului.

În acest mod un CMS îți va economisi timp. 

Un alt avantaj al unui program CMS este faptul că îți permite să creezi un site foarte ușor. Nu ar fi mai bine să faci un site în câteva zile decât să te apuci de învățat cod rudimentar timp de câteva luni, ca să poți face un site asemănător cu cele din anii 2000? 

Un alt motiv pentru care CMS-ul WebWave este soluția pentru tine ar fi și simplitatea folosirii acestuia. Crearea contului durează câteva secunde, iar după ce ai terminat, poți începe să îți construiești site-ul gratuit!

Dacă dorești mai multe funcționalități, planul Premium al WebWave este conceput ca tu să ai cel mai mult de câștigat: preț imbatabil față de alte CMS-uri, împreună cu o siguranță extrem de bine pusă la punct pentru site-urile tale! 

Există multe alte motive pentru alegerea unui CMS ca program principal de creare a unui website, pe care le vei vedea în continuarea articolului!

 

Care sunt avantajele unui CMS website?

Un CMS nu este doar un program care îți permite să faci site-uri. Există multe alte CMS-uri care nu se ocupă cu așa ceva, cum ar fi toată suita Google de programe online, care te pot ajuta atunci când ai nevoie să redactezi documente! Despre acelea, bineînțeles, nu vorbim acum. O să ne concentrăm pe avantajele unui website realizat cu ajutorul unei soluții CMS.

 

Un sistem simplu în care poți crea site-ul foarte repede prin drag-and-drop

După cum am mai menționat anterior, interfața este extrem de facilă pentru crearea unui site chiar și de către oamenii care nu au contact cu zona aplicațiilor sau site-urilor. 

Sistemul drag-and-drop presupune luarea cu ajutorul unui click a unui element (poză, bucată de text, titlu, video) și poziționarea acestuia unde vrei tu pe site. Astfel, o să creezi un site cursiv pentru utilizatorii tăi, care o să aibă o experiență de neuitat!

 

Mult mai stabil - deci costurile de întreținere sunt mai reduse.

Un CMS este foarte stabil, în comparație cu un site făcut de la 0. La un CMS vei avea foarte rar probleme sau bug-uri, pe când un site făcut doar din cod va avea multe erori la început. Astfel, costurile de întreținere scad dramatic, deoarece nu trebuie să îți angajezi un om care se ocupă cu rezolvarea unor bug-uri de asemenea gen.

 

Vine la pachet cu cele mai importante funcții de care ai nevoie

Despre funcțiile care vin la pachet cu WebWave o să discutăm mai multe în continuarea articolului, însă țin să te anunț că aceste funcții te vor ajuta să aduci oameni pe site în mod organic, să le trimiți mail-uri sau să organizezi conținutul cât mai prietenos pentru ei!

 

Preț stabil și avantajos

Prețul este de departe cel mai bun de pe piață. Poți testa platforma gratuit și, dacă te-ai convins, te va costa doar 30 de lei pe lună (echivalentul a 5 euro) pentru a folosi toate funcționalitățile dezvoltate de specialiștii WebWave. Alte CMS-uri pot ajunge la costuri exorbitante, de până la 45 de euro pe lună!

 

Funcții ale CMS-ului WebWave

Sistem de login pentru utilizatori

Această funcție permite unei echipe mai mari să lucreze împreună pe proiectul web dezvoltat cu ajutorul CMS-ului WebWave. Poți crea conturi de utilizatori pentru oricine are nevoie să vizualizeze conținutul de pe site și forma site-ului sau să schimbe acest conținut în funcție de anumite preferințe.

Acest sistem este foarte avantajos atât pentru companii și firme, cât și pentru freelanceri care lucrează pe anumite proiecte. Atunci când creezi un site web pentru altcineva și trebuie să-l pui la curent cu evoluția acestuia, sistemul de login te va ajuta să le prezinți în timp real site-ul web creat în WebWave!

 

Sistem de permisiuni 

Pe lângă sistemul de login, WebWave mai vine în ajutorul tău cu un sistem de permisiuni gândit la scară largă. Avem, ca permisiuni standard, rolurile de:

  • Utilizator - acesta poate doar să vadă conținutul și evoluția site-ului tău prin intermediul CMS-ului WebWave, fără să aibă posibilitatea de a schimba ceva

  • Redactor - redactorul are drepturi de bază în ceea ce privește editarea conținutului, care de multe ori țin de conținut scris.

  • Redactor Șef - față de redactor, redactorul șef are permisiuni avansate, apropiindu-se într-o anumită măsură de creatorul site-ului sau de administratori.

  • Administrator - aceștia au cele mai multe permisiuni pentru site, fiind la egalitate cu creatorul site-ului!

 

Publicarea ușoară a conținutului - fără configurarea serverelor

Când îți construiești site-ul cu WebWave, publicarea conținutului devine extrem de rapidă și ușoară, deoarece scapi de partea configurării serverelor, care pentru mulți oameni poate fi o mare pacoste!

 

Categorizarea articolelor de pe site 

O altă funcție construită special pentru site-urile care trebuie să fie musai foarte bine aranjate și optimizate ar fi categorizarea articolelor pe site. Cu ajutorul CMS-ului WebWave, poți crea mai multe categorii, unde să scrii despre diferite specialități din nișa ta.

Dacă ai un blog de gătit, ar fi super să faci câteva categorii, precum ”Mic Dejun”, ”Prânz”, sau ”Vegan”. Atunci când o persoană caută ceva specific, va ajunge exact unde vrei tu să ajungă. Astfel, scade rata de respingere substanțial!

 

Funcții de optimizare (SEO)

Optimizarea SEO joacă un rol crucial în achiziția clienților noi, iar WebWave e pregătit să te ajute cu acest concept. Atunci când creezi un blog nou, ai opțiunea să setezi meta-titlul și meta-descrierea încă din partea de compunere. Acestea două, împreună cu conținutul creat de tine și editarea acestuia îți vor aduce succesul în SEO!

 

White label

O funcție creată în special pentru cei care construiesc site-uri pentru alte persoane, White Label permite ca atunci când lucrezi pentru client, să setezi o pagină de așteptare, cu logo, pentru persoane care vor vizita site-ul.

Astfel, utilizatorii vor ști când se lansează site-ul și la ce să se aștepte!

 

Crearea site-urilor prin drag & drop

Cel mai potrivit sistem de editare a site-urilor pentru persoane care nu se descurcă cu codul este drag & drop. În acest mod poți să iei foarte ușor un block de cod în care ar trebui să intre text, imagini sau videoclipuri și să le pui pe site cu un singur click.

Astfel, scapi de codul greoi de înțeles și te ajuți și vizual de acest sistem drag & drop!

 

Optimizarea site-urilor pentru dispozitive mobile

Mai bine de 50% din traficul de pe site-uri este mobil! Astfel, dacă site-ul tău arată la fel atât pe mobil, cât și pe desktop, există o mare problemă! Cea mai bună modalitate de optimizare a site-urilor pentru mobil este, desigur, Responsive Web Design-ul. 

Acesta îți va transforma site-ul la nivelul rezoluției dispozitivului de pe care este folosit, cu ajutorul unor coduri predefinite, scrise de specialiștii noștrii!

 

Editor WYSIWYG

WYSIWYG vine din engleză și s-ar traduce cu ”Primești exact ceea ce vezi!”. Practic, acest editor îți actualizează în timp real ceea ce editezi, ca atunci când apeși pe „Salvare” să ai în față produsul la care te așteptai!

 

Integrări

Integrările pe care WebWave le promite sunt nenumărate. De la majoritatea serviciilor Google, Facebook Pixel sau servicii de e-mail marketing, toate aceste integrări vor face din site-ul tău un instrument foarte puternic pentru afaceri!

Găsești toate integrările disponibile aici.

Acum că știi ceea ce poate face un CMS puternic pentru tine, mai ai de stat pe gânduri? Creează-ți astăzi site-ul cu ajutorul CMS-ului WebWave!

 

Autor: Patrunjel Eduard

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: