Logo, WebWave - program pentru crearea site-urilor web

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave !

Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

Panoul webmaster

Acest WebSite a fost creat în totalitate cu ajutorul Platformei WebWave (Program Gratuit pentru crearea Site-urilor Web).
Această pagină utilizează module Cookie. Află mai multe

CUNOAȘTE-NE MAI BINE ÎN REȚEA

ÎNCEPE ACUM

EN

PL

PROGRAM

WEBWAVE

TUTORIALE

PREȚURI

PENTRU CLIENȚI

 

 

 

Cursuri online de creare site web

Testează programul nostru pentru creare site web și obține acces la cursul online gratuit. La înregistrare îți vom expedia un mesaj e-mail cu un click către înregistrare la cursul online. La acel curs vei afla cum poți crea un site web gratis, singur și fără cunoștințe de programare.

Testează gratuit

De ce nu e ideal să ai un carusel pe site-ul tău?
09/01/2020

De ce ai nevoie de un certificate SSL?

După ce am descris în articolul anterior despre motivele pentru care orice companie trebuie să aibă un website, haide să vedem de ce trebuie să ai un certificat SSL pentru site-ul tău. Știi că un site are acest certificat atunci când în browser protocolul HTTP este înlocuit de HTTPS, și apare un lacăt verde alături de mesajul Secure.

 

Conținut:

  1. Ce este un certificat SSL (pe scurt)?

  2. De ce este necesar să ai un certificat SSL?

  3. De ce WebWave oferă certificate gratuite?

  4. De când Google consideră că certificatul SSL este obligatoriu?

  5. Ce preț au certificatele SSL?

  6. Cum alegi un certificat SSL?

Alătură-te celor 205 000 de utilizatori, care creează site web gratis și fără cunoștințe de programare.

Programul pentru creare site-uri, WebWave, permite crearea paginilor web  în plină libertate. Poți începe procesul de creare site web de la o pagină curată sau folosește un șablon.

CREEAZĂ SITE-UL PROPRIU GRATUIT

Ce este un certificat SSL (pe scurt)?

Protocolul HTTPS cu "S" la sfârșit indică secure, cu alte cuvinte conexiune de Internet sigură. Această conexiune se datorează certificatului SSL.

Însăși certificatul SSL este un fișier de date care securizează schimbul de informații din online, păstrând în siguranță pe servere datele introduse de utilizatorii unui site – parole, informații despre carduri sau conturi bancare, corespondența prin email. Când este instalat pe un server web, fișierul activează protocolul HTTPS și securizează conexiunea server – browser.

Un certificate SSL îți permite să accesezi site-uri web în siguranță. Conexiunea este codificată, ceea ce face furtul de date (parole, date personale) imposibil.

Altfel spus, când navighezi pe un site care nu are simbolul de siguranță, nu trebuie să introduci informații sensibile, acestea fiind ușor de interceptat de către hackeri.

Până în anul 2018, acest tip de conexiuni era unul obligatoriu pentru magazine, bănci și alte site-uri web pe care îți lași datele. Însă din anul 2018 certificatul SSL a devenit obligatoriu pentru toate site-urile.

Un astfel de certificat trebuie eliberat de autorități de certificare recunoscute. Dacă nu sunt recunoscute, utilizatorul final va primi mesaje de eroare în browser, ceea ce duce la pierderea încrederii în site-ul respectiv.

Certificat SSL gratuit pe site-urile create în WebWave

De ce este necesar să ai un certificat SSL?

Certificatele SSL criptează informațiile înainte ca acestea să ajungă pe internet. Faptul că decriptarea lor se poate face doar de serverul căruia îi sunt adresate, garantează că informațiile nu pot fi furate sau modificate.

Te întrebi probabil ce ai de la aceasta? Păi imaginează-ți următoarea situație: avem un utilizator care intră pe un site fără certificat SSL și este informat de browser că acest site nu este sigur. Aflând că site-ul nu este sigur, utilizatorul pur și simplu pleacă, pentru a intra pe un alt site care are certificat SSL și petrece pe acest site un anumit timp. Deci vorbim aici de Bounce rate - rata de respingere un parametru SEO extrem de important.

Pontul e că Google monitorizează comportamentul utilizatorului nostru și în baza timpului extrem de scurt pe site-ul fără certificat SSL își face concluzia că ceva nu e în regulă cu acest site. Ca consecință algoritmul decide să plaseze site-ul fără certificat SSL pe poziții inferioare în rezultatele căutărilor, iar traficul de utilizatori pe site scade considerabil.

Google menționează certificatul SSL printre 200 de factori care ajută la raking

Deși inițial certificatul SSL ține de încrederea utilizatorului, în consecință exercită un impact enorm asupra traficului și a succesului site-ului. 85% din cumpărătorii online evită site-urile nesigure?

Indiferent că ai un site de comerț, unde clienții trebuie să lase date sensibile, sau că ai un site de business, unde utilizatorii nu sunt nevoiți să introducă parole, certificatul SSL dă un sentiment de siguranță vizitatorilor tăi.

 

De ce WebWave oferă certificate gratuite?

WebWave este o platformă pentru creare site-uri unde securitatea este abordată în modul cel mai serios și certificatul SSL de 2048 de biți este un element important.

Certificatele SSL sunt gratuite în WebWave, așa că dacă vrei ca site-ul tău web să fie sigur și să nu te coste nimic, atunci platforma WebWave este soluția perfectă pentru tine.

Nu uita că în WebWave este un program simplu, dar profesional te concentrezi asupra creării site-urilor, iar partea technică ca conectarea criticatului SSL o faci doar în câteva click-uri. Așa că folosind platforma WebWave pentru crearea site-ului tău, faci cu adevărat o alegere bună. De fapt, nici măcar nu trebuie să părăsești PC-ul pentru a avea un certificat activ pe site-ul web tău.

Dacă dorești să afli cum activezi un certificat SSL pentru un site creat în WebWave vezi acest tutorial.

Subliniem că înainte de a activa certificatul SSL este necesar să conectezi un domeniu la site-ul creat. Află cum înregistrezi un domeniu web direct în WebWave.

85% din cumpărătorii online evită site-urile nesigure?

De când Google consideră că certificatul SSL este obligatoriu?

Google a început să recomande migrarea către HTTPS încă din 2014, indiferent dacă este vorba despre un site de comerț electronic sau unul de prezentare (așa numita politica "HTTPS peste tot"). 

Certificatul SSL ca standard a fost implementat de Google Chrome în septembrie 2018, începând cu versiunea 69 a acestui browser. Celelalte browsere s-au conformat și ele. 

Întrucât Google Chrome este folosit de peste 57% din utilizatorii din întreaga lume, Google își permite să stabilească standardele. Nu este prima dată când observăm că Google stabilește standardele. - așa a fost și cu vestitul Google Speed Update

În ziua de azi un site care nu are un certificat SSL activat fie dă un mesaj de eroare la accesare de genul Your connection is not private, atunci când utilizatorul introduce prefixul HTTPS, fie se deschide in browser cu mesajul Not secure.

Emily Schecter susține că era nevoie ca securitatea site-urilor web să fie standardizată. Aceasta a fost o schimbare benefică uriașă pentru întreaga rețea de Internet și pentru  deținătorii de site-uri web.

Activarea unui certificat SSL te va face să apari în top 3 rezultate de căutare.

Atunci de ce nu toate site-urile web au o conexiune sigură? De obicei răspunsul este – banii. Da, trebuie să cumperi un certificat SSL.

 

Ce preț au certificatele SSL? 

În general, prețurile certificatelor SSL pornesc de la 10 USD / an și pot depăși 1000 USD / an, în funcție de pachetul pentru care optezi. 

Există mulți furnizori de certificate SSL pe internet. Există, de asemenea, mai multe tipuri de certificate SSL: basic, mediu și cel mai bun. Oricare dintre acestea oferă o conexiune sigură, criptată.

Majoritatea certificatelor codifică o conexiune cu 2048 de biți. Cu cât numărul de biţi este mai mare, cu atât conexiunea este mai sigură. De aceea, un certificat SSL gratuit este ceva rar.

Partea bună e că poți obține un certificat SSL gratuit de la WebWave.

 

Cum alegi un certificat SSL?

Există diferite tipuri de a certificate SSL: 

 

1. Domain Validation (DV) 𑁋 cel mai ieftin și cel mai ușor de obținuy

Tot ce trebuie să faci, este să confirmi că vrei să activezi un certificat SSL pe site-ul web tău, prin e-mail. Este o soluție bună pentru un blog, un magazin online mic, un portal local sau alte site-uri web care nu se ocupă de plăți semnificative.

 

2. Organization Validation (OV) 𑁋 un certificat mediu

Pentru a-l obține, trebuie să trimiți niște documente referitoare la proprietarul domeniului. De exemplu, dacă primăria vrea să cumpere un certificat mediu, va trebui să trimită actele care confirmă identitatea proprietarului. De obicei, aceste documente trebuie trimise prin poștă. Scopul este să valideze identitatea proprietarului, nu numai pe internet, dar și offline.

 

3. Extended validation (EV) 𑁋 cel mai bun

Procesul obținerii acestuia durează destul de mult, iar certificatul în sine costă ceva. Actele necesare trebuie transmise în limba engleză. Certificatele EV sunt destinate folosirii de organizații mari care se ocupă de plăți semnificative, precum bănci, spitale etc.

 

Nu uita că în WebWave este un program simplu dar profesional te concentrezi asupra creării site-urilor, iar partea technică ca conectarea ceritificatului SSL o faci doar în câteva click-uri.

Articole similare pe care trebuie să le citești:

Autoare: Bartek Raducha / Florentina Raicu / Elena Dumitru / Ivan Prozorovschi

WebWave - program pentru creare site web

Începe acum

PANOUL WEBMASTER

LOGare