Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

De ce trebuie să ai grijă la scrierea de cod pentru site-ul tău

15 aprilie 2020
AI in E-commerce: Viitorul cumpărăturilor online

Realizarea unui site a devenit, în 2020, o activitate destul de ușoară de dus la capăt. Există platforme, precum WebWave, în care îți poți crea propriul site foarte rapid și simplu, fără să ai nevoie de cunoștințe despre cum să scrii cod.

Deși există aceste opțiuni atât de simple de a crea un site web, multe persoane aleg totuși să realizeze coduri HTML pentru site-urile proprii, care urmează să fie adăugate ulterior în site sau, mai complicat, aleg să-și construiască site-ul de la 0 bazat pe cod.

Nu spunem, în niciun caz, că asta ar fi o opțiune greșită. Însă există cazuri în care nu o să mai ai posibilitatea de a continua acel cod, din mai multe considerente, pe care o să le discutăm pe larg în acest articol. Deci, dacă te-ai gândit să introduci coduri HTML în site-ul tău, pentru a crea anumite funcționalități, sau vrei să realizezi un site de la 0 bazat doar pe scriere de cod, articolul acesta este pentru tine.

Conținutul articolului:

  1. Codul este încâlcit - realizarea lui este și mai și!

  2. Ești sigur că sursa codului tău este una de încredere?

  3. E nevoie atât de mare de acea linie de cod în site-ul tău?

  4. De ce să te concentrezi pe cod, când poți să faci un UX mult mai bun?

 

Codul este încâlcit - realizarea și administrarea lui este și mai și!

Dacă ai apăsat, măcar o dată, din greșeală, tasta F12, ți s-a deschis consola browser-ului tău. Iar dacă nu, sunt sigur că ai facut-o acum. Da, apasă F12. Doar așa poți vedea de ce argumentul acesta are foarte mult sens. 

Poți observa, acum, cam ce înseamnă codul unui site web. Cel puțin, partea de HTML+JS. Există multe chestiuni care nu sunt atât de ușor vizibile în consolă și ar trebui să ajungi mult mai departe ca să le observi.

Deci, ca un site să arate așa cum arată, e nevoie de o tonă de cod. Realizarea lui de mână îți va lua mult prea mult timp, mai ales dacă nu ai cunoștințe de web design sau scriere de cod. Foarte multe persoane care au deja cunoștințe de IT aleg să folosească un CMS, ca WebWave, pentru a crea un site. De ce?

Pentru că mai ales ei știu cât de încâlcit e codul. Însă asta nu înseamnă că nu folosesc coduri HTML pentru realizarea site-ului lor. Însă aleg momentul ideal pentru a-l folosi. Dacă poți găsi un CMS care să aibă toate părțile unui site de care ai nevoie, de ce te-ai complica?

Multe agenții sau specialiști de web design aleg să facă un site de la 0, nu să reconstruiască bazat pe codul vechi. De ce? Pentru că este foarte încâlcit!

Că veni vorba, ți-am spus că ai posibilitatea să creezi un site gratuit, bazat pe șabloanele pe care ți le oferim noi? Stai liniștit, creativitatea ta poate fi exploatată la maxim în continuare! Click aici pentru a începe astăzi.

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Ești sigur că sursa codului tău este una de încredere?

Să zicem că am căzut de comun acord asupra faptului că realizarea unui site doar prin cod este extrem de costisitoare și greu de ținut sub control. Însă asta nu înseamnă că nu există posibilitatea de a adăuga cod în site-ul tău. Cu atât mai mult, există unele linii de cod care sunt total necesare.

Printre acestea, putem enumera Google Analytics sau Facebook Pixel. Aceste funcționalități necesită o linie de cod în site-ul tău, pentru a avea acces la informațiile site-ului web și la informațiile persoanelor care utilizează zilnic site-ul pe care tu l-ai creat.

Aceste linii de cod sunt extrem de folositoare pentru marketing, iar departamentul tău îți va mulțumi nespus atunci când vor fi implementate în site-ul tău web.

Însă există șansa ca un ”Web Design Specialist” să-ți promită o nouă funcționalitate de care tu nu ai auzit sau care nu există deja pe CMS-ul pe care-l folosești. Ce faci în acest caz? Ei bine, trebuie să fii foarte atent la sursă. Dacă persoana este de încredere, iar experiența ca IT-ist este una vastă, atunci colaborarea cu el poate să fie un succes atât pentru business, cât și pentru site.

Însă trebuie să fii foarte foarte atent. Când îți duci mașina la service, nu e așa că faci puțin research despre acel service? Fie că citești recenzii pe Google sau întrebi pe vecinul ce părere are despre acel service, acestea sunt forme de research. 

Noi îți sugerăm atenție maximă. Nu ai vrea ca site-ul tău să aibă de suferit doar pentru că nu ai fost destul de atent.

 

E nevoie atât de mare de acea linie de cod în site-ul tău?

Te rugăm, înainte de a accesa baza SQL sau cPannel, să te gândești dacă acel cod este 100% necesar în cadrul site-ului tău. Doar tu îți poți răspunde la această întrebare.

Analizează foarte bine scopul site-ului tău înainte de a face asemenea schimbări. Poate există un plugin în cadrul CMS-ului tău care face exact același lucru pe care o linie de cod l-ar face, dar cu mult mai puțin timp pierdut și cu risc 0.

Dacă e nevoie de acel cod, iar plugin-uri pe aceeași temă nu găsești, atunci da, poți introduce acel cod în site-ul tău. Dar ține cont de primele puncte deja discutate.

Codul e încâlcit. Administrarea lui e și mai și!

De ce să te concentrezi pe cod, când poți să faci un UX mult mai bun?

Ajungem și la ultimul punct al discuției, și acela: de ce să investești atâta timp în realizarea codului HTML pentru site, când te poți concentra pe dezvoltarea unei experiențe a utilizatorului de neuitat?

Oamenii intră pe site cu un scop. Nu au pretenții ca acesta să fie cel mai frumos sau cel mai dichisit site web. Vor ceea ce acel site le oferă. Fie că este un produs, serviciu, sau educație. Oferă-le oamenilor ce-și doresc, în cel mai simplu mod, iar aceștia te vor răsplăti cu încrederea lor!

Dacă vrei să construiești chiar astăzi primul tău site web, WebWave este soluția pe care o cauți. Click mai jos pentru mai multe detalii.

Autor: Patrunjel Eduard

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: