Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

De ce merită să-ți realizezi propriul site web profesional

07 aprilie 2020
AI in E-commerce: Viitorul cumpărăturilor online

Realizarea unui site web profesional poate părea, la prima vedere, imposibilă pentru persoanele care nu au cunoștințe IT avansate. Din fericire, cu tehnologia de azi, această afirmație de mai sus este mai mult decât falsă. Realizarea profesională a unui site web funcțional este posibilă și pusă în aplicare din ce în ce mai des de multe persoane, fie din domeniul marketing, business, ONG-uri sau chiar întreprinderi locale!

Prin articolul de astăzi vă vom prezenta câteva , ca mai apoi să venim în întâmpinarea voastră și cu un șir de recomandări pentru site-ul web nou înființat!

Dacă ești în căutarea unui soft gratuit care te poate ajuta să-ți realizezi site-ul web într-un timp cât mai scurt și pe placul utilizatorilor tăi, accesează astăzi WebWave și descoperă serviciile pe care le oferim!

Conținutul articolului

  1. Argumente pentru care realizarea unui site web merită să fie făcută chiar de tine

  2. Recomandări pentru site-ul web nou înființat!

 

Argumente pentru care realizarea unui site web merită să fie făcută chiar de tine

În această parte a articolului voi prezenta câteva argumente pentru care merită să-ți realizezi singur site-ul web. 

 

Reducerea costurilor pentru realizarea site-ului web

În momentul în care dorești să realizezi un site web cu ajutorul unui developer IT, costurile pot părea destul de mari, mai ales pentru un business care este la început de drum. Dacă un site simplu ajunge undeva la 600-700 de lei, doar costurile pentru developer, dacă ai nevoie de ceva complicat costurile pot ajunge până la 1000 de euro.

Orice site vei avea, o să ai nevoie și de partea de hosting și domeniu. Acestea costă oricum, orice ar fi. Astfel, la acestea vei adăuga și ”manopera” persoanei care îți dezvoltă site-ul. La asta apare și posibilitatea de a nu-ți plăcea produsul final, dar totuși să trebuiască să plătești persoana respectivă.

Oh, am uitat. Ți-am spus că folosirea WebWave e complet gratuită? Mai rămân doar costurile minimale ale hosting-ului și domeniului. Asta înseamnă să-ți optimizezi costurile.

 

Partea tehnică va fi mult mai simplu de menținut

Schimbări la site vor apărea constant. Gândește-te că ai de adăugat zeci de produse noi pe site-ul tău, iar developer-ul nu e de găsit nicicum. Ce faci? Afacerea ta va pierde bani dacă nu treci la treabă cât mai repede.

Dacă partea tehnică e deținută total de tine, atunci vei ști cum să adaugi acele produse, să folosești Facebook Pixel pentru site-ul tău web sau cum vei putea să contorizezi partea de vizualizare a site-ului web, prin Google Analytics. Poți să te ocupi și de partea de SEO tot tu, fără ajutor. Internetul îți va fi cel mai bun învățător.

Astfel, dacă tu te ocupi de partea tehnică, nu mai pierzi timp așteptând să rezolve developerul probleme pe care le poți rezolva chiar tu, din moment ce site-ul e făcut de tine și știi ce conține acesta.

 

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Îți realizezi site-ul exact cum ai vrea să arate

Partea de design este una din cele mai importante părți ale unui site. În 2020, site-urile sunt, în general, funcționale. Problemele de încărcare a site-ului sunt rare dacă folosești un hosting bun, iar funcționalitățile site-ului sunt în general destul de intuitive.

Astfel, îți poți face site-ul exact cum îți dorești să arate. Partea de design, mai ales dacă ești o persoană nu prea creativă, o oferă în general soft-urile prin mai multe șabloare pe care tu le poți alege și de la care poate pleca site-ul tău, dar mai multe despre aceste șabloane în partea de recomandări a articolului.

De asemenea, este foarte important să asculți și de ce își doresc utilizatorii tăi de la acel site. Nu contează cât de bun crezi că este site-ul tău. Dacă utilizatorii tăi nu cred același lucru, înseamnă că ceva nu merge destul de bine.

Dacă vrei să faci un site destul de bun, află mai întâi care sunt dorințele utilizatorilor tăi pentru un site de acest tip. Audiența ta va determina strategia pe care vei merge, fie ea cea de marketing sau strategia de web design.

 

Recomandări pentru site-ul web nou înființat!

Acum voi prezenta câteva recomandări pentru a vă face experiența de realizare a unui site web cât mai simplă și rapidă.

 

Gândește-te la funcționalitățile de care site-ul tău are nevoie dinainte de a începe realizarea acestuia

Acest lucru depinde de audiența pe care o ai și de scopul site-ului tău. Dacă ai un magazin electronic, probabil funcționalitățile de care ai nevoie sunt multiple. Coș de cumpărături, plata cu cardul, categorii de produse sau o navigare cât mai explicită sunt toate funcționalități pe care trebuie să le ai în minte atunci când îți finalizezi site-ul.

Pe de altă parte, când ai nevoie doar de un blog, funcționalitățile de mai sus nu o să te preocupe. O să trebuiască să implementezi însă altele, precum rubrica de testimoniale, comentarii, categoriile blog-urilor tale, în cazul în care scrii despre mai multe subiecte.

Există însă funcționalități sau pagini pe care orice site web corect realizat le are. Formularul pentru colectare de e-mail-uri este o necesitate, deoarece te poate ajuta în strategia ta de marketing. De asemenea, pagina de contact este necesară, deoarece utilizatorii tăi o să dorească să-ți dea feedback.

Oamenii doresc minimalism și simplitate de la un site

Încearcă un template - o să te ajute enorm

Dacă ai abilități de designer grafic, atunci poate că ai vrea să iei chestiunea aceasta în mâinile proprii. Însă trebuie să fii foarte atent. Oamenii doresc minimalism și simplitate de la un site. 

Un template este un șablon prestabilit din punct de vedere al design-ului, de la care tu poți pleca în călătoria spre web design-ul perfect. Un șablon îi permite oricărei persoane, indiferent de cât de experimentată este în zona de design, să realizeze un site web foarte frumos și funcțional cât de repede!

 

Un site simplu = un site vizitat

Da, așa este. Utilizatorii nu vor exagerări în design. Utilizatorii vor cât mai mult spațiu alb, care să scoată în evidență elementele importante ale site-ului web. De asemenea, minimalismul este un trend pe care ar trebui să-l folosești.

Cheia în realizarea unui site web este să-l faci simplu și ușor de utilizat, ca să se poată bucura cât mai mulți utilizatori de el! Începe să-ți construiești site-ul web astăzi cu ajutorul WebWave!

Autor: Patrunjel Eduard

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: