Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Strategii de promovare afacere, cum îți promovezi afacerea?

17 mai 2022
Strategii de promovare afacere, cum îți promovezi afacerea?

Atunci când vorbim despre web design, ca în multe alte domenii, să fii la curent cu ce se întâmplă, este un must. Asa că, nu este nicio surpriză că, atunci când deții un site, trebuie să știi care sunt cele mai noi trenduri în web design. Citește aici mai multe despre 3 dintre cele mai populare trenduri în domeniu, în anul 2018.

Promovarea afacerii vine ca o acțiune obligatorie pentru oricine dorește să aibă profit de pe urma business-ului, indiferent de nișa de activitate. Crearea afacerii este, din start, o decizie curajoasă, indiferent dacă antreprenoriatul e o tradiție de familie sau ești primul din familia ta care are curajul să-și deschidă o afacere.

O afacere are nevoie și de un site web unde să se poată promova. Promovarea afacerii online poate fi o strategie perfectă de a realiza profit, ținând cont de costurile reduse față de clasicele metode de promovare online. Pentru a începe prezența digitală a business-ului tău, trebuie să ai și un site web. Creează-ți unul acum cu ajutorul WebWave.

Astfel, după ce afacerea ta are planul de business gata și ai și toate actele la zi, tot ce rămâne de făcut este să începi munca. O parte din acea muncă va fi, bineînțeles, promovarea afacerii tale.

Chiar dacă vei opta poate pentru colaborarea cu un specialist sau cu o agenție, articolul de azi îți va folosi, deoarece vei ști care sunt direcțiile pe care afacerea ta trebuie să meargă, pentru a te asigura că promovarea merge ca la carte!

În articolul de azi vom discuta despre metode de promovare a afacerii și despre recomandări generale din partea noastră, care o să-ți aducă succes pe termen lung! Dintre metodele de promovare disponibile nu le vom aminti pe toate, ci pe cele care pot da roade pentru orice afacere, indiferent de domeniul de activitate. 

Conținutul articolului:

(Fă click pe link pentru a ajunge la partea corespunzătoare a articolului)

  1. Metode

    1. Google Compania Mea

    2. Creează un site web și promovează-l

      1. Avantaje site web

      2. Metode de promovare a site-ului tău web

    3. Participarea la evenimente locale (târguri/expoziții)

    4. Oferă consultanță gratuită

  2. Recomandări generale

    1. Nu te promova excesiv

    2. Alege câteva metode și concentrează-te pe acelea pentru promovarea afacerii

    3. Promovează-te mai bine decât concurenții

 

Metode

 

Google Compania Mea

O metodă perfectă pentru a începe promovarea online a afacerii tale este înregistrarea business-ului tău în programul Google Compania Mea sau Google My Business. Cu ajutorul acestui program, datele companiei tale vor fi la un click distanță la orice căutare a unui utilizator despre brand-ul tău.

După un anume timp de indexare, o să observi faptul că Google Compania Mea nu te recomandă doar pentru cuvântul cheie al brandului tău, ci și pentru cuvinte cheie pentru care afacerea ta ar merita să apară în rezultate. 

 

Creează un site web și promovează-l

După cum am menționat deja, site-urile web sunt metoda perfectă pentru a începe prezența ta digitală. Dacă nu ai un site web, nu o să știi cu exactitate care sunt oamenii potriviți pentru publicul tău țintă, conținutul care-i atrage pe aceștia sau cele mai potrivite produse pentru ei.

 

Avantaje site web

Poți fi prezent 24/7 pentru potențialii clienți

Ce am prezentat mai sus nu sunt, însă, singurele avantaje ale unui site web. Un alt avantaj important este faptul că nu ai nevoie să-ți angajezi om care să stea la magazin sau la birou timp de 8 ore pe zi. Site-ul tău este disponibil, pentru potențialii clienți, 24 de ore, 7 zile pe săptămână!

 

Îți poți învăța clienții mai multe despre afacerea ta

Afacerea ta trebuie să fie o carte deschisă pentru orice nou client. Orice blog nou scris despre afacerea ta poate reprezenta un motiv pentru acesta să cumpere serviciile sau produsele tale. De asemenea, un site web poate găzdui imagini sau videoclipuri despre afacerea ta, iar clienții tăi pot vedea în timp real ce se întămplă în spate. 

 

Promovarea afacerii tale e mai simplă

Dacă nu ai un site web, nu ai unde să-ți trimiți potențialii clienți. Aceștia nu vor ști ce trebuie să facă ca să beneficieze de serviciile sau produsele tale dacă îi ții doar pe Facebook sau Instagram. Ai nevoie de propria ta platformă.

După ce ai site-ul gata, o să vezi că promovarea afacerii tale e mult mai simplă!

 

Profiți de oportunitatea promovării magazinului online

Un magazin online va fi, întotdeauna, un business profitabil. Astfel, dacă vrei să-ți creezi unul, trebuie să știi că WebWave are un modul extrem de simplu de folosit, care-ți transformă site-ul într-un magazin online gata de treabă. Ești pregătit să primești comenzi pe magazinul tău online? Super - atunci începe promovarea acestuia!

Dacă dorești să afli mai multe despre avantajele unui site web, vezi acest articol.

În continuare, vom discuta despre metode clare de promovare a site-ului tău web, pentru a ne asigura că pleci la drum cu cele mai bune mijloace pentru afacerea ta digitală (și nu numai!).

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Metode de promovare a site-ului tău web

Odată creat site-ul tău, trebuie să-l și promovezi. Mai jos îți vom prezenta 4 metode de promovare a site-ului tău web și a afacerii tale.

 

Optimizarea SEO

La început de drum bugetele de promovare nu sunt foarte mari - ai nevoie de bani pentru dezvoltarea business-ului. Cel mai bun mod de a începe, astfel, încă din prima zi, este optimizarea site-ului tău pentru motoarele de căutare. Astfel, după o perioadă de câteva luni, o să începi să apari în rezultatele căutărilor potențialilor tăi clienți! Citește mai multe despre optimizarea SEO pas cu pas pentru promovarea afacerii aici.

 

Promovarea afacerii prin reclame plătite

Reclamele plătite te pot speria inițial, însă odată ce începi să-ți promovezi afacere cu ajutorul lor, o să vezi că acele costuri pe care le-ai estimat nu sunt atât de mari. Tu ești în controlul afacerii tale, tu decizi care este bugetul pentru acestea. Nu te speria, majoritatea platformelor de reclame plătite funcționează, mai mult sau mai puțin, la fel!

 

Conținut pe social media

Social Media este, de asemenea, un loc important unde trebuie să fii prezent. Conținutul de acolo trebuie să fie mereu actualizat, iar postările trebuie să fie meșterite în jurul publicului tău țintă. Dacă vorbești în general cu tineri, fă postări mai amuzante, care să stârnească interesul acestora!

 

E-mail Marketing

E-mail Marketing-ul este de asemenea o modalitate foarte ieftină și inventivă prin care îți poți promova afacerea online. Cu ajutorul e-mail marketingului, poți obține clienți în pâlnia de vânzări fără prea multe probleme! Nu e o metodă principală de promovare a unei afaceri, însă efortul este unul minim, iar rezultatele pot fi impresionante!

 


 

Promovarea afacerii online poate fi un mod perfect de a realiza profit, ținând cont de costurile reduse față de clasicele

 


 

Participarea la evenimente locale (târguri/expoziții)

Pe lângă metodele de promovare a site-ului tău, poți să-ți promovezi afacerea și prin alte căi! Una dintre acestea ar putea fi participarea la evenimente locale - târguri, expoziții - unde să mergi cu produsele tale să le vinzi. 

De asemenea, dacă ești în antreprenoriat pe partea de servicii, ai putea să mergi la diferite conferințe unde să-ți prezinți expertiza și să arăți de ce afacerea ta este potrivită pentru nișa respectivă.

 

Oferă consultanță gratuită

Grautit este un cuvânt foarte puternic. Multă lume reacționează, în mod direct, la auzul acestui cuvânt. Astfel, poți să-ți promovezi afacerea ca una care oferă servicii de consultanță gratuită pentru oricine are nevoie. În acest mod o să atragi potențiali clienți și o să arăți comunității tale că nu e totul despre bani! 

Vezi acest articol pentru a găsi un plan de promovare a site-ului afacerii tale în mediul online.

 

Recomandări generale

Nu te promova excesiv

După cum am spus deja, avem și câteva recomandări generale, pentru a ne asigura că nu cazi pradă problemelor ce pot apărea din zona de promovare.

Prima recomandare ar fi - nu te promova excesiv. Nu spama oamenii cu 10 postări pe social media pe zi și 15 articole pe lună, deoarece știm, în mod cert, că acel conținut nu este calitativ. Nu vrei să arăți oamenilor că nu știi despre ce vorbești și că cel mai probabil doar copiezi conținut de la alții.

Mai bine o promovare onestă, prin care arăți că ești prezent și disponibil să ajuți orice persoană cu ceea ce te pricepi să faci!

 

Alege câteva metode și concentrează-te pe acelea pentru promovarea afacerii

La început e greu să faci de toate - din acest motiv, sfatul nostru este nici să nu te gândești să acoperi toate posibilitățile din zona de marketing și promovare a business-ului online. Alege câteva metode, la care știi că te pricepi și ești bun - și menține-le pe acelea! După ce acele metode scalează și deja ajung să-ți aducă un număr impresionant de clienți, iar tu te-ai obișnuit să le folosești, poți să treci la implementarea altor metode de promovare!

 

Promovează-te mai bine decât concurenții

Deși poate părea la mintea cocoșului, concurenții tăi își promovează, la rândul lor, afacerea! Astfel, uită-te constant la ce fac aceștia. Asta nu înseamnă nicidecum să-i copiezi - din contră, trebuie să faci ceva diferit față de ei! 

Dar dacă știi ce fac aceștia, o să poți tot timpul să fii proactiv și să vii cu ceva nou prin promovarea ta, care va arăta publicului țintă că tu chiar meriți atenția lor! 

Promovarea afacerii tale este abia la început - acum e momentul să-ți creezi site-ul web. Creează primul tău site web și fii gata să ajungi în fața potențialilor tăi clienți!

Autor: Patrunjel Eduard

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: