Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Promovare online cu ajutorul motoarelor de căutare alternative

06 aprilie 2021
Ce este un Sales Funnel?

Știi că un motor de căutare e popular în rândul oamenilor în momentul în care acțiunea de a căuta ceva e direct legată de el. Da, de Google este vorba. Motorul de căutare omniprezent în viața noastră, în jurul căruia se învârt strategii de marketing, SEO, SEM și multe altele. Dar este Google singurul motor de căutare pe care ar trebui să-ți focusezi atenția? Vom vedea în cele ce urmează.

Un site web profesionist e începutul în orice strategie de marketing, indiferent de motorul de căutare pe care s-ar desfășura aceasta. Cu WebWave ai un site în câteva zile fără să stai ani de zile învățând cod! Click pentru ofertă! 

În acest articol vom prezenta diferite motoare de căutare ce pot contribui la strategia ta de marketing și care pot reprezenta următorul pas în scalarea afacerii tale. 

Lista motoarelor de căutare alternative:

  1. YouTube - regele conținutului video

  2. Google My Business - unde vrei să fie compania ta 

  3. Twitter - știri de ultimă oră 

  4. SlideShare - prezentări și infografice 

  5. Tripadvisor - călătoritul tocmai a devenit mai ușor! 

  6. Site-uri de anunțuri - OLX

 

YouTube - regele conținutului video

Conținutul este de multe feluri. Dar cel care ia avânt din ce în ce mai tare este cel video. Fie că vorbim de videoclipuri lungi și filmate într-un mod cinematic sau de cele scurte, de doar câteva secunde care atrag atenția publicului țintă. 

Ei bine, al doilea motor de căutare din lume după Google este chiar YouTube, casa tuturor videoclipurilor. Cu 2 miliarde de utilizatori ce se loghează lunar, YouTube este o mină de aur pentru strategiile de marketing ale companiilor. De la videoclipuri promoționale la folosirea influencerilor, cu ajutorul acestui motor de căutare poți ajunge la și mai mulți oameni, având în vedere faptul că fiecare utilizator preferă un anumit tip de conținut. 

Mai mult, YouTube este casa mai multor grupuri țintă, deci conținutul poate fi transformat pentru fiecare în parte. De asemenea, este și o sursă foarte bună de backlinks către site-ul tău, din moment ce în descrierea fiecărui videoclip o să apară și site-ul tău web. De asemenea, poți colabora cu alți creatori de conținut pe anumite subiecte, iar aceștia vor da un link către site-ul tău!

Află mai multe despre YouTube

YouTube - regele conținutului video

Google Compania mea. Cum apari în Google Maps?

Google My Business este un instrument dezvoltat de Google pentru a popula propriul motor de căutare cu afaceri fizice! Mai exact această opțiune te ajută să apari în căutările Google locale în special în acelea care sunt efectuate în hărțile Google (Google Maps) - foarte important pentru afacerile locale. Astfel, odată ce ai terminat de introdus afacerea în Google My Business, aceasta va apărea și pe Google Maps!

Acest instrument este ideal pentru afacerile ce au un sediu fizic și vor ca oamenii să-l viziteze. Practic, Google My Business îți cere adresa, numărul de telefon, site-ul tău web și apoi, după câteva procese de verificare, ești sus pe Google My Business!

Când oamenii vor căuta afaceri cu profilul tău, vei apărea acolo! Cu cât ai mai multe recenzii, cu atât mai sus în rezultatele Google My Business!

Află aici mai multe despre optimizarea SEO Locală.

 

Twitter - știri de ultimă oră

Probabil ești deja familiar cu prezența lui Donald Trump pe Twitter, însă fostul președinte al SUA nu e răspunzător pentru succesul Twitter, ci poate chiar invers! Twitter este o platformă de social media unde conținutul scris primează - videoclipurile sunt extrem de rare, iar pozele doar însoțesc conținutul scris prezent pe acestea.

Twitter este destul de simplu de folosit - spune ce ai în minte, însă trebuie să fie de interes. În ultimii ani, Twitter a devenit mai mult un motor de căutare pentru știri de ultimă oră și chestiuni importante ce țin de anumite state sau anumite corporații, iar toate acestea se grupează sub anumite hashtag-uri. 

Dacă vrei să fii prezent pe Twitter și vrei ca motorul de căutare în sine să sugereze conținutul tău altor persoane, asigură-te că ai scris conținut calitativ, de interes și că te folosești cum trebuie de hashtag-urile prezente!

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

SlideShare - prezentări și infografice 

Dacă afacerea ta merge pe modelul B2B (business to business) sau ai nevoie de anumite prezentări interne, poți folosi și SlideShare. Acest motor de căutare oferă celor interesați slideshow-uri, prezentări sau infografice pe diferite teme de interes, de la marketing, web design până la gamification!

Dacă te pricepi la astfel de prezentări, ai face bine să le urci și pe SlideShare. Acolo, oamenii vor găsi prezentările tale, le vor folosi, dar vor da și de tine și afacerea ta. Cine știe, poate dintr-o prezentare poate ieși o colaborare fructuoasă!

 

Tripadvisor - călătoritul tocmai a devenit mai ușor! 

Tripadvisor este instrumentul preferat pentru orice călător. O aplicație în interiorul căreia poți găsi restaurante, hoteluri, activități de făcut, muzee, totul la o apăsare distanță. Practic, Tripadvisor a revoluționat industria Horeca și industria turismului de la rădăcini.

Dacă ai o afacere în unul din cele două domenii, ar fi bine să exiști pe Tripadvisor. Asigură-te că pensiunea sau restaurantul tău au un branding autentic și bine realizat, apoi haide pe acest nou motor de căutare. Oamenii ce caută un loc unde să bea un vin bun, să mănânce o masă copioasă și să petreacă o noapte magică te vor găsi prin intermediul Tripadvisor!

Un alt plus foarte mare al Tripadvisor este posibilitatea de a lăsa recenzii! Oamenii ce-ți trec pragul vor fi încântați să lase o recenzie pe Tripadvisor, mai ales că aplicația se asigură că aceștia primesc notificări după părăsirea restaurantului sau pensiunii tale!

Un plus foarte mare al Tripadvisor este posibilitatea de a lăsa recenzii!

Site-uri de anunțuri - OLX

În ultimul rând trebuie să amintim și de site-urile de anunțuri! Acestea pot reprezenta motoare de căutare mult mai importante pentru afacerea ta decât Google sau Youtube, mai ales dacă vinzi produse fizice!

Asigură-te că fiecare produs în parte are denumire specifică, clară și scrisă cu gândul la ceea ce va căuta utilizatorul! Folosește-te liniștit de aceste site-uri de anunțuri, deoarece mare parte din români aleg să-și facă cumpărăturile acolo!

Un site web poate fi realizat repede și cu gust, fără să ai nevoie de abilități de scriere de cod! Intră pe WebWave și vezi cât de ușor poți crea un site web pentru afacerea ta!

Autor: Patrunjel Eduard

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: