Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Totul despre un website One Pager

15 septembrie 2020
Avantajele WebWave în fața WordPress

Deși primul site web a apărut abia la începutul anilor 1990, putem să observăm o evoluție evidentă a acestora după nu mai puțin de 30 de ani. Multe invenții au nevoie de decenii bune pentru a obține tracțiunea necesară în mintea consumatorilor, însă nu și site-urile web.

În ziua de azi, avem tot felul de site-uri web. One Pager, Multiple Page, E-commerce, Aplicații Web, Platforme de învățare și cine le mai poate număra. Fiind atât de multe, ne-am gândit ca astăzi să discutăm despre cel mai simplu concept și, totodată, unul din cele mai interesante: website-ul One Pager. 

Dacă vrei să-ți construiești o pagină web one pager foarte simplu, te invităm să accesezi link-ul către noul tău constructor de site-uri, WebWave! Acolo vei găsi instrumentele necesare pentru a realiza un website onepager ideal pentru utilizatorii tăi!

În articolul de astăzi vom afla ce este un One Pager, care este diferența între un website One Pager și un Multiple Pages Website, în ce cazuri ai putea realiza un One Pager și câteva recomandări ca website-ul tău dintr-o singură pagină web să aibă tracțiune la utilizatorii tăi preferați. La final, o să-ți oferim o listă cu 7 template-uri pentru a le folosi pentru primul tău One Pager!

Conținutul articolului:

  1. Ce este One Pager? Avantaje și dezavantaje!

    1. Avantaje

    2. Dezavantaje

  2. Ce este un Site Multiple Page?

  3. Site One Pager versus Site Multiple Page - care e mai bun?

  4. Recomandări - în ce cazuri te-ar ajuta un One Pager?

  5. Care sunt pașii pentru a crea un One Pager?

  6. Template-uri One Pager pentru noul tău site web!

 

Ce este One Pager? Avantaje și dezavantaje!

Un One Pager este definit cel mai bine de însăși numele său! Practic, un site One Pager are o singură pagină HTML, în care se află tot conținutul. Nu există nicio altă pagină, cum ar fi: ”Despre noi”, ”Produse” sau ”Contactează-ne”. Majoritatea site-urilor tradiționale pe care le cunoaștem dispun de aceste pagini. 

Poate te va surprinde să citești asta, însă și site-urile One Pager au aceste bucăți de conținut pe site. Majoritatea One Pager-urilor au și navigație. Astfel, probabil te întrebi: unde îi duce acea navigație pe oameni, dacă nu pe alte pagini web?

 

Avantaje

Ei bine, navigațiile realizate pentru un One-Pager vor duce oamenii pe aceeași pagină, însă mai jos sau mai sus, în funcție de unde este plasat conținutul. În acest fel, ai impresia unui site clasic, însă fără încărcătura uzuală.

Un alt avantaj foarte mare la One Pager website este faptul că e foarte prieteneos cu dispozitivele mobile. În momentul în care ai o pagină foarte lungă cu mult conținut pe ea, acțiunea de scroll a utilizatorului pare firească și normală.

De asemenea, One Pager-urile sunt recunoscute la nivel mondial ca fiind o sursă foarte bună de conversii pentru afacerea ta. Dacă ai un singur produs pe care-l vinzi: un ceas, de exemplu, acesta va putea fi vândut mult mai bine pe un One Pager / Landing Page, deoarece toată atenția ar fi ațintită către produsul tău.

Din acest motiv, multe pagini de aterizare sunt construite în modul One Pager: este foarte ușor să navighezi pe ele și să aduci atenția utilizatorului într-un punct fix.

One Pager-ul e foarte prieteneos cu dispozitivele mobile

Dezavantaje 

Unul dintre dezavantajele site-urilor One Pager ar este îngreunarea procesului SEO. Practic, cuvintele cheie sunt aproape inexistente, deoarece chiar și dacă ai foarte multe, conținutul scanat este doar cel important. Deși tu ai introdus acel cuvânt cheie de multe ori, el nu va fi clasat la fel de important ca atunci când ar fi fost pe mai multe pagini.

Un alt dezavantaj mare ar fi faptul că ai un singur URL pe care poți să-l folosești. În campanii de marketing, acest lucru ți-ar aduce probleme mari, deoarece nu ai ști exact cam ce-și doresc utilizatorii să vădă de pe site-ul tău. 

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Ce este un Site Multiple Page? 

Un Site Multiple Page este exact opusul unui One Pager. Acesta are mai multe pagini, în funcție de nevoie. ”Despre Noi” sau ”Contactează-ne” sunt două din cele mai cunoscute pagini adiționale.

Aceste site-uri pot acoperi o arie foarte largă de conținut cu ușurință, deoarece fiecare pagină poate avea conținutul ei. Astfel, nu aglomerezi conținutul pe un One Pager și îl separi în mai multe pagini.

Problema apare atunci când nu ai conținut mult și de calitate. Degeaba ai 10 pagini pe site-ul tău, dacă ele sunt majoritar goale sau cu conținut repetitiv. 

Un avantaj extrem de important al Site-urilor formate din Multiple Pagini ar fi acela că sunt extrem de potente în zona de optimizare a motoarelor de căutare (SEO). Ca să poți, totuși, să ajungi numărul 1 pe Google pentru anumite cuvinte cheie, ar fi ideal nu doar să ai un Multiple Pages website, ci să fie și plin de conținut de calitate.

 

Site One Pager versus Site Multiple Page - care e mai bun?

După definiții clare despre amândouă, vine discuția importantă: care din acestea este cel mai bun tip de site web?

Din fericire, nu există un răspuns, deoarece fiecare are alt scop. În general, un One Pager website are menirea de a atrage cât mai mulți ochi asupra unui conținut specific. Aceste tipuri de site-uri web sunt preferatele marketerilor, deoarece pot crea landing page-uri extrem de rapid cu ajutorul unor constructori web precum WebWave

Un site Multiple Page ar putea fi folosit atunci când deții un magazin online sau o platformă de educație. Acestea sunt imposibil de susținut printr-un site one pager, deoarece există mult prea mult conținut pe ele. Un simplu one pager nu ar fi de ajuns!

Astfel, putem spune încă o dată că nu există conceptul de ”unul mai bun ca altul” în acest caz. Fiecare tip de site își are folosința într-un anumit mod. Să vedem, astfel, în ce cazuri te-ar ajuta One Pager-urile!

 

Recomandări - în ce cazuri te-ar ajuta un One Pager?

În general, un One Pager este și un Landing Page. Oamenii aterizează pe acest One Pager din mai multe surse: social, referințe, organic sau direct! Însă în ce cazuri îți poți crea acest One Pager?

  1. Vinzi doar câteva produse sau unul singur: ar fi ideal să fie doar unul, pentru a nu avea nevoie de funcționalități multiple ca pentru un E-Commerce site.

  2. Vinzi servicii: aceste servicii pot fi descrise foarte bine într-o singură pagină de conținut.

  3. Prezinți conținut nou: aici poate intra orice tip de site, de la prezentarea unui nou program, antrenamente de fitness, o școală privată sau orice altceva ai avea în minte.

  4. Portofoliu: dacă lucrezi în domenii care îți permit prezentarea activității tale de până acum, probabil un One Pager ar fi ideal!

Acum, să vedem care sunt cei mai importanți pași pentru a îți crea un One Pager!

 

Care sunt pașii pentru a crea un One Pager?

Pentru a crea un One Pager ai nevoie să faci următoarele lucruri:

  1. Identifică scopul site-ului tău: trebuie să vinzi sau doar să prezinți? În funcție de asta vei continua site-ul!

  2. Cum construiești site-ul? - Noi îți recomandăm WebWave, fiind cea mai simplă soluție de pe piață.

  3. Un șablon te va ajuta foarte mult - îți vom recomanda ȘAPTE la punctul următor!

  4. Editează șablonul - schimbă imaginile, adaugă conținutul site-ului tău și joacă-te cât de mult dorești cu design-ul site-ului tău!

  5. Drag&Drop - cu WebWave n-ai nevoie de cod pentru a crea un OnePager, poți face totul prin drag&drop.

  6. Gata! - Publică site-ul și vezi reacțiile utilizatorilor. Dacă scopul site-ului tău este atins, felicitări!

  7. Câteva sfaturi de final: creează un onepager cât de simplu, pe care-l poate folosi oricine și încarcă doar imagini optimizate pentru încărcarea rapidă a site-ului tău web!

 

Template-uri One Pager pentru noul tău site web!

La final, te lăsăm cu o listă de ȘAPTE șabloane făcute special pentru One Pager. Alege unul și începe să lucrezi astăzi la site-ul tău cu WebWave:

  1. Companie de construcții

  2. Studio de design

  3. Formație muzicală

  4. Prestări servicii

  5. Companii de marketing

  6. Tineri și creativi - Marketing

  7. Arhitect - Home & Remake

Tot ce mai rămâne de făcut este să intri pe WebWave și să începi construirea site-ului tău de astăzi!

Autor: Patrunjel Eduard

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: