Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Storytelling-ul - metodă de optimizare SEO a site-ului

22 octombrie 2019
AI in E-commerce: Viitorul cumpărăturilor online

Unul dintre cele mai bune elemente de optimizare SEO a site-ului tău web, este cu siguranță conținutul acestuia. Comunicarea eficientă cu utilizatorii este vitală pentru ca site-ul web să fie apreciat de către publicul țintă. Tocmai de aceea trebuie să transmiți informațiile într-un mod care să intereseze destinatarii.

Aici intervine noțiunea de „ storytelling ”, care în limba română s-ar traduce prin poveste/ povestire. Dacă reușești să creezi o poveste în jurul site-ului tău și a ceea ce oferă el, poți fi sigur că UX ( user experience ) va fi cu mult îmbunătățit! Ajută utilizatorii să intre și să facă parte din povestea site-ului tău, iar ei se vor implica în mod activ și vor încerca să prezică ce se va întâmpla în continuare.

Citește acest articol, află totul despre storytelling și creează un site web uimitor în WebWave, platforma pe care poți realiza o pagină web așa cum îți dorești și unde vei putea face rapid și simplu optimizarea SEO a website-ului tău, cu ajutor constant din partea specialiștilor, absolut gratuit! 

Cuprins articol:

  1. Ce este storytelling-ul?

  2. Elementele unui storytelling bun pentru optimizarea SEO a site-ului

  3. De ce ar trebui să utilizezi storytelling-ul pentru optimizarea SEO a site-ului?

  4. Cum ar trebui să utilizezi storytelling-ul pentru optimizarea SEO a site-ului?

 

Ce este storytelling-ul?

Definiția formală a storytelling-ului este următoarea  - un proces bazat pe folosirea unor fapte și narațiuni pentru a transmite un mesaj destinatarilor. Altfel spus, storytelling-ul este o strategie folosită pentru ca destinatarii să înțeleagă cât mai bine mesajul de bază pe care îl transmite site-ul tău - majoritatea conținutului este bazat pe informații și fapte reale, însă storytelling-ul presupune să înfrumusețezi conținutul, pentru ca acesta să fie optimizat SEO cât mai eficient. 

Utilizatorii vor aprecia mereu un site de calitate, unde informațiile sunt prezentate în mod profesionist, dar, în același timp, apreciază și un storytelling bun :). Cu cât le vei oferi un conținut mai calitativ, cu atât cresc șansele ca site-ul web să aibă succes!

Fiecare persoană este diferită și creează un storytelling în stilul propriu - mulți oameni își dezvoltă abilitățile și devin adevărați maeștri ai conversației, fapt care îi ajută apoi să devină vocea organizației, brandului sau companiei lor. Prin urmare, pentru optimizarea SEO a site-ului și pentru user experience de succes, se apelează la specialiști în PR, creatori de conținut sau specialiști în marketing. 

Dacă faci parte din categoria celor ce nu doresc să apeleze la serviciile unui profesionist totuși, atunci poți încerca să-ți creezi propriul conținut, propriul storytelling. Webwave îți pune la dispoziție săptămânal numeroase sfaturi care să te ajute în optimizarea SEO a site-ului.

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Elementele unui storytelling bun pentru optimizarea SEO a site-ului

Pentru a realiza un storytelling bun, trebuie să ai în vedere trei elemente importante pe baza cărora să creezi un conținut valoros pentru utilizatori. Citește cu atenție care sunt acestea și pune-le în practică, pe site-ul tău creat în WebWave:

  1. Caracterele - ele sunt cheia pentru conectarea destinatarilor cu istoricul. Permite publicului să se pună în locul personajului tău, și acesta va fi mai dispus să facă un apel la acțiune.

  2. Conflictul - rolul acestui pilon este de a lega utilizatorii prin experiență și de a evoca emoții. Puterea storytelling-ului stă de fapt în ceea ce transmiți și în ceea ce înveți din el. Dacă nu există conflict în munca ta, probabil ceva nu este făcut corect - acest lucru este valabil în orice domeniu.

  3. Rezolvarea situației - fiecare storytelling bun are și un sfârșit - acesta nu trebuie să fie obligatoriu pozitiv, precum în cărțile de povești clasice :). Finalul storytelling-ului ar trebui să prezinte contextul în care se regăsesc personajele și conflictele lor.

Un storytelling bun este cheia comunicării eficiente cu utilizatorii - acesta poate determina acțiunile viitoare ale publicului!

Concluzia acestui segment de articol este de fapt să încerci să fii creativ! Dacă realizezi un storytelling bun, acest lucru nu va contribui doar la optimizarea SEO a site-ului ci, mai ales, va întări legătura ta cu utilizatorii de toate vârstele!

 

De ce ar trebui să utilizezi storytelling-ul pentru optimizarea SEO a site-ului?

Pe lângă motivele pentru care ar trebui să utilizezi storytelling-ul pentru optimizarea SEO a site-ului menționate mai sus, mai sunt și multe altele extrem de importante care te pot ajuta să ai un website de succes. Despre acestea, precum și despre cum ar trebui utilizat storytelling-ul, vom vorbi în încheierea acestui articol.

Implementarea storytelling-ului pe site-ul tău - dacă este făcută în mod corespunzător - va face conținutul mai captivant și va îmbunătăți UX, cu siguranță! Astfel, website-ul poate deveni ceva ce oamenii vor dori să citească zilnic și să împărtășească și altora experiența lor pe site-ul tău. Ceea ce nu poate fi decât bine pentru tine - website-ul va deveni din ce în ce mai cunoscut printre utilizatori, iar traficul va crește considerabil. 

Dacă folosești în mod corect abilitățile de storytelling, acesta te va ajuta să exprimi mult mai bine mesajele pe care dorești să le transmiți utilizatorilor. Un storytelling interesant și cuprinzător nu numai că va contribui la demonstrarea argumentului, ci poate adăuga și claritate obiectului companiei tale.

De ce este important storytelling-ul? Pentru că oamenii își vor aminti mereu povestea și vor asocia cu aceasta, site-ul tău și ceea ce promovezi, vinzi sau oferi! Un storytelling bine folosit poate chiar să inspire utilizatorii să acționeze și să conducă la conversii. 

Menționez și alte avantaje care te vor convinge probabil să utilizezi storytelling-ul pe site-ul tău: timpul petrecut pe site va fi îmbunătățit; datorită unui storytelling bun, utilizatorii se vor întoarce pe site și mâine… și poimâine, iar numărul de utilizatori ce accesează site-ul tău va crește considerabil, ceea ce este egal cu mai mult trafic pe pagina web. Aceste semnale sunt foarte importante și apreciate de Google, și, drept urmare, site-ul va avansa în motoarele de căutare.

Cum ar trebui să utilizezi storytelling-ul pentru optimizarea SEO a site-ului

Cum ar trebui să utilizezi storytelling-ul pentru optimizarea SEO a site-ului?

Cum creezi și utilizezi un storytelling? Urmând câteva reguli de bază, cu ajutorul cărora vei realiza și optimizarea SEO eficientă a site-ului.

  • Realizează un storytelling amuzant: un storytelling nu trebuie să fie doar bun ci și puțin amuzant. Astfel, cititorul va fi interesat să afle mesajul site-ului și se va angaja în diferite acțiuni pe pagina web.

  • Storytelling-ul trebuie să fie și educațional: partea educațională a conținutului de pe site are un rol bine stabilit - stârnește curiozitatea utilizatorilor și, în același timp, le îmbogățește cunoștințele într-un mod plăcut și subtil.

  • Storytelling-ul creat trebuie să fie universal: ce presupune un storytelling universal? un conținut simplu de citit și înțeles, pentru toți utilizatorii. Totodată, ar trebui să folosească emoțiile și experiențele prin care trec majoritatea oamenilor - cititorii trebuie să se regăsească în storytelling.

  • Creează un storytelling de neuitat! Pentru ca utilizatorii să rețină un storytelling, tu trebuie să te folosești de toate „ armele ” pe care le ai în dotare - inspirație, umor, educație ori intrigă captivantă. Toate aceste elemente contribuie la crearea unui storytelling… wow!

În concluzie, pentru a crea un storytelling bun, trebuie să fii „ magicianul cuvintelor ” pentru propriul site! Încearcă și vei avea ocazia să creezi o conexiune mai puternică cu destinatarii tăi și, de ce nu, să revoluționezi modul în care sunt comunicate informațiile în mediul online!

Poți face acest lucru chiar astăzi, simplu și gratuit, accesând platforma Webwave.

Autor: Nistor Ioana Georgiana

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: