Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

18 de instrumente GRATUITE pentru crearea și administrarea unui site web

11 februarie 2020
Ce este și cum creezi un landing page?

Crearea unui site web a devenit, în anul 2020, un lucru extrem de facil pentru majoritatea persoanelor ce au abilități digitale. Unul din motivele principale pentru acest fapt este multitudinea de instrumente apărute și dezvoltate în decursul ultimilor ani. 

Web builders, instrumente ce analizează conținutul creat de tine din punct de vedere al corectitudinii scrierii sau colecții imense de poze stock, pe care le poate folosi oricine. Toate acestea au făcut din activitate de web development și web design ceva foarte atractiv pentru multe persoane la început de drum în sfera digitală.

Exact asta este și Webwave - un tool pentru creare de website-uri gratuit, plin de șabloane interesante și care îți asigură un website optimizat pentru mobil, cerință obligatorie în era noastră! 

Însă nu ai nevoie doar de un website builder. Sunt o mulțime de tool-uri ce te pot ajuta în ceea ce privește fiecare parte a website-ului tău, de la conținut la analiza strategiei tale SEO. Mai jos o să analizăm 18 dintre acestea, din zone cât mai diverse, pentru a te ajuta pe fiecare plan în creare noului tău site web!

 

Lista Tool-urilor:

  1. WebWave - creează un site gratuit, fără cunoștințe IT

  2. Tool-uri gratuite pentru design grafic și imagini

    1. Logaster - creează-ți logoul propriul

    2. Canva - pregătește imagini profesionale pentru site-ul tău - e foarte ușor

    3. Smart Mockups Generator - prezintă site-uri și subpagini

    4. Graphic Burger - unde găsești pictograme și alte materiale grafice

    5. Reduce Image - folosește imaginile de dimensiuni potrivite pe site-ul tău

    6. Tiny PGN - optimizează-ți imaginile pentru site

    7. Beacon - te ajută să interacționezi cu utilizatorii de pe site-ul tău

  3. Tool-uri gratuite pentru analiză SEO și trafic

    1. Ubersuggest - vezi ce cuvinte cheie alegi pentru site-ul tău

    2. Google Search Console - vezi cum se poziționează sit-eul tău în Google

    3. Google Analytics - analizează traficul de pe site-ul tău

    4. Google Trends - află care sunt trendurile căutărilor Google

    5. Website Grader - testează performața site-ului tău

  4. Tool-uri gratuite pentru scrierea conținutului pentru site-ul tău web

    1. Google Docs - unde pregătești conținutul pentru site-ul tău web

    2. Hemingway - lizibilitatea textului scris în limba engleză

    3. Grammarly - verifică conținutul scris în engleză

    4. Language Tool - verifică gramatica conținutului scris în română și nu doar

    5. TwinWord - caută cuvintele cheie pentru site-ul tău

 

WebWave - creează un site gratuit, fără cunoștințe IT

Începem cu un website builder pe care l-am amintit deja mai sus, WebWave! Și ca să nu ziceți că ne lăudăm doar noi, să vedem ce au alții de zis despre noi! 

Webwave este un tool util si simplu de folosit. Un avantaj semnificativ este reprezentat de template-urile care ajuta la construirea unui site in mod eficient. In plus, WebWave oferă suport și servicii precum hosting si înregistrarea domeniului, așa că un utilizator nu va fi nevoit sa le caute la alți furnizori.

Practic, ai un tool pregătit pentru orice impedimente poți întâlni pe parcursul experienței de creare a unui site web!

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Tool-uri gratuite pentru design grafic și imagini

Logaster - creează-ți logoul propriul

Website-ul tău este gata, dar ai nevoie de un logo care să reprezinte perfect esența afacerii tale, însă chiar nu ai timp să înveți design de la 0?

Logaster e instrumentul perfect pentru tine. Această resursă te va ajuta să îți faci un logo foarte rapid și ușor, fără să investești timp în dezvoltarea acestuia într-un program mai complicat (și cu plată) sau să investești bani pentru a angaja un freelancer să o facă!

Adresa serviciului

Logaster - creează-ți logoul propriul

Canva - pregătește imagini profesionale pentru site-ul tău - e foarte ușor

Canva este instrumentul preferat al persoanelor ce urăsc design-ul! 😎 Lăsând gluma la o parte, Canva este unul din cele mai folosite tool-uri de persoane ce trebuie să facă orice fel de design. De ce?

Pentru că este foarte ușor de folosit. Fie că ai de făcut un banner pentru magazinul tău sau o simplă postare pe Social Media, Canva are template-uri pentru orice. Cărți, e-mail-uri, broșuri. Literalmente orice poate fi făcut prin design.

De asemenea, Canva are foarte multe elemente stock foarte drăguțe, de care vă puteți folosi pentru a vă personaliza fiecare design pe placul vostru. 

Cel mai bine o să vă dați seama ce înseamnă, cu adevărat, Canva, odată ce îl folosiți pentru propriile design-uri. Nu vă speriați, este extrem de intuitiv, după 10 minute de folosire o să simțiți că l-ați folosit o viață întreagă!

Adresa serviciului

Canva - pregătește imagini profesionale pentru site-ul tău - e foarte ușor

Smart Mockups Generator - prezintă site-uri și subpagini

Acest instrument este perfect pentru orice fel de prezentare a unui produs sau a unui serviciu. În interiorul său, ai o mulțime de mock-up-uri, care îți vor fi cadrul perfect pentru orice ai avea de prezentat: o carte, un website sau un tricou. 

Acestea de mai sus sunt doar câteva exemple. Cel mai bine intri pe website-ul lor și vezi cum funcționează ideea de mock-up! Atașăm și o poză, pentru a-ți face o idee mai bună despre tot acest concept!

Adresa serviciului

Smart Mockups Generator - prezintă site-uri și subpagini

Graphic Burger - unde găsești pictograme și alte materiale grafice

Dacă am explicat cum funcționează Canva, acum sigur o să ai nevoie de elemente de design pentru a crea cele mai frumoase și artistice postări. 

Graphic Burger este exact instrumentul de care ai nevoie. Este gratis, este foarte bine organizat și atât de cuprinzător, încât sigur găsești iconițele sau vectorii de care o să ai nevoie!

Adresa serviciului

Graphic Burger - unde găsești pictograme

Reduce Image - folosește imaginile de dimensiuni potrivite pe site-ul tău

Un tool simplu pentru optimizarea rezoluției imaginilor cu ajutorul căruia poți micșora mărimea fișierelor- imagine de pe site-ul tău. Google ține cont de raportul dintre dimensiunea imaginii și rezoluția fișierului-imagine. Recomandăm ajustarea dimensiunilor imaginilor la dimensiunea elementelor pentru a folosi cu grijă resursele dispozitivului utilizatorilor.

Adresa site-ului

Reduce Image - folosește imaginile de dimensiuni potrivite pe site-ul tău

Tiny PGN - optimizează-ți imaginile pentru site

Un tool foarte eficient pentru optimizarea imaginilor. Doar încarci imaginea și programul micșorează singur dimensiunea fișierului imagine. 

Adresa serviciului

Instrucțiunea de utilizare 

Tiny PGN - optimizează-ți imaginile pentru site

 

Beacon - te ajută să interacționezi cu utilizatorii de pe site-ul tău

Odată ce website-ul este gata, cum îți vei atrage clienții? O tactică importantă pe care multe dintre business-uri o neglijează este alcătuirea unui magnet pentru clienți noi.

Acest magnet trebuie să fie o resursă educațională și gratuită pentru clienții tăi, care în schimb să-ți dea doar adresele lor de e-mail.

Beacon va fi resursa perfectă pentru a face acel magnet să arate perfect pentru clienții tăi. Acest instrument te va ajuta să faci coperta și introducerile, după care va urma textul. Este foarte ușor de folosit și, bineînțeles, are și o versiune free, pe care o puteți folosi oricând!

Adresa site-ului

Beacon - te ajută să interacționezi cu utilizatorii de pe site-ul tău

Tool-uri gratuite pentru analiză SEO și trafic

Ubersuggest - vezi ce cuvinte cheie alegi pentru site-ul tău

Ubersuggest este un tool dezvoltat de către Neil Patel, unul din cei mai de succes oameni de marketing din online la momentul de față. Neil este, înainte de toate, foarte pasionat de toată zona de optimizare a motoarelor de căutare.

Acest instrument îți arată tot ce vrei să știi despre website-ul tău în materie de SEO. Vezi de unde vine traficul tău organic, statistici despre acesta și pe care dintre keyword-uri trebuie să pui mai mult accent în crearea conținutului. De asemenea, un nou feature foarte recent al acestui tool este urmărirea domeniului competitorilor tăi.

Astfel, Ubersuggest este exact ceea ce îți trebuie pentru a ”spiona” concurența din punct de vedere al strategiei lor SEO. Vezi ce merge bine, pentru ce keyword-uri se plasează cel mai bine și cât de multă încredere exprimă website-ul lor.

Adresa serviciului

Ubersuggest - vezi ce cuvinte cheie alegi pentru site-ul tău

Google Search Console - vezi cum se poziționează sit-eul tău în Google

Acest tool pe care Google l-a dezvoltat este un salvator de vieți pentru majoritatea persoanelor ce nu știu cum să își optimizeze website-ul pentru a apărea cât mai sus în rezultatele căutărilor posibililor clienți.

Este foarte ușor de folosit. După verificarea website-ului tău de către Google Search Console, care decurge foarte intuitiv, vei putea începe să folosești efectiv aplicația. 

Rapoartele de la acest instrument sunt neprețuite, fiind exact modul în care Google vede și analizează website-ul tău. Ar fi altcineva mai bun la asta decât Google? 

Adresa serviciului

Instrucțiune de integrare cu site-ul creat în WebWave

Google Search Console - vezi cum se poziționează sit-eul tău în Google

Google Analytics - analizează traficul de pe site-ul tău

Să rămânem la Google, nu? Dacă am început prin analizarea unui tool ce ajută mult la succesul strategiei tale SEO, ar trebui să ne orientăm puțin și spre partea de paid ads, sau, mai exact, Search Engine Marketing - SEM.

Google Analytics este tool-ul gratuit dezvoltat de google care îți va analiza fiecare campanie de Ads în parte și îți va trimite rapoarte constante, pentru a te asigura că ce faci, faci bine (sau prost). 

În cazul în care campaniile tale nu merg exact cum ai plănuit, Google Analytics te va ajuta să le ”corectezi”, prin analizarea comportamentului audienței tale sau modului în care îți achiziționezi clienții.

Dacă nu ai încercat niciodată reclame plătite și ai vrea, pentru creșterea traficului pe website-ul tău, asigură-te că Google Analytics nu va lipsi din strategia ta!

Adresa serviciului

Instrucțiune de integrare cu site-ul creat în WebWave

Google Analytics - analizează traficul de pe site-ul tău

Google Trends - află care sunt trendurile căutărilor Google

Revenim puțin la Google și analizăm un alt instrument creat de ei - Google Trends.

Aici poți veni pentru a căuta ce este ”viral” sau ce caută un anumit segment al populației în mod constant.

Acest instrument te va ajuta în activitatea ta de marketing pentru a analiza publicul țintă și cerințele acestuia!

Adresa serviciului

Google Trends - află care sunt trendurile căutărilor Google

Website Grader - testează performața site-ului tău

Și am ajuns și la ultimul instrument gratuit pentru crearea și administrarea unui site web, anume Website Grader. Această resursă, dezvoltată de Hubspot, este o binecuvântare pentru orice deținător de site-uri web. 

Acest instrument îți va analiza întreg site-ul și îți va da exact rezultatele clare ale acestei analize și care sunt pașii pe care trebuie să-i faci pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului pe website-ul tău.

Aceasta a fost lista noastră. Deci? Care dintre aceste instrumente ți-au făcut cu ochiul? Pentru a administra un site web, ai nevoie mai întâi să creezi unul. Nu cunoaștem un instrument mai bun decât Webwave!

Adresa serviciului

Website Grader - testează performața site-ului tău

Tool-uri gratuite pentru scrierea conținutului pentru site-ul tău web

Google Docs - unde pregătești conținutul pentru site-ul tău web

Am ajuns și la ultima aplicație de la Google, anume Google Docs. Deși toată suita din Google Drive v-ar fi de folos pentru crearea unui site web, Google Docs este locul perfect unde îți poți scrie toate documentele, pe care mai apoi să le plasezi în Drive.

Google Docs îți salvează documentele pe parcurs ce scrii, astfel nu pierzi nimic dacă ți se termină bateria laptop-ului. 

Adresa serviciului

Google Docs - unde pregătești conținutul pentru site-ul tău web

Hemingway - lizibilitatea textului scris în limba engleză

Acesta este ultimul editor de text pe care îl menționăm, promit!

Hemingway este diferit față de cele amintite deja deoarece analizează toate propozițiile și te atenționează când folosești diateza pasivă, când folosești prea multe adverbe sau când fraza ta e pur și simplu prea greu de citit.

Asigură-te că clienții îți înțeleg conținutul pentru ca acesta să aibă succes.

Adresa serviciului

Hemingway - lizibilitatea textului scris în limba engleză

Grammarly - verifică conținutul scris în engleză

Acesta este un instrument foarte util pentru orice persoană care trebuie să creeze conținut pe propriul site web.

Grammarly îți va corecta greșelile de scriere în engleză și, cu varianta Premium, îți poate sugera chiar și cuvinte noi pe care să le folosești, pentru a diversifica textul. 

Astfel, te poți asigura că persoanele ce îți vizitează website-ul au parte de cel mai bun conținut.

Există, însă, o mică problemă. Grammarly se aplică, momentan, doar pentru conținutul în engleză. Poate în curând vom putea să ne bucurăm de el și în limba română!

Adresa serviciului

Grammarly - verifică conținutul scris în engleză

Language Tool - verifică gramatica conținutului scris în română și nu doar

Dacă Grammarly nu v-a plăcut, vin în întâmpinarea dumneavoastră cu un alt tool, special pentru conținut!

Language Tool are, față de Grammarly, o interfață mult mai colorată și prietenoasă, deci dacă ești o persoană mai creativă, poate că acest tool se pliază mai mult pe nevoile tale! Și mai e un lucru important - verifică și textele scrise în română.

Adresa serviciului

Extensie pentru Google Docs

Extensie pentru Google Chrome

Language Tool - verifică gramatica conținutului scris în română și nu doar

TwinWord - caută cuvintele cheie pentru site-ul tău

TwinWord nu este un singur instrument. Este o compilație de instrumente care îți vor face viața mult mai ușoară. Printre aceste tool-uri de la TwinWord, amintim de Keyword Tool, care îți analizează cele mai folosite keyword-uri dintr-un domeniu și îți sugerează pe care să le folosești.

Conținutul e cheia, iar acest instrument te va ajuta cu siguranță!

Adresa serviciului

TwinWord - caută cuvintele cheie pentru site-ul tău

Aceasta a fost lista noastră. Deci? Care dintre aceste instrumente ți-au făcut cu ochiul? Pentru a administra un site web, ai nevoie mai întăi să creezi unul. Nu cunoaștem un instrument mai bun decât Webwave!

Autor: Patrunjel Eduard

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: