Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Crearea unui blog video [Ghid cum să creezi un vlog]

25 februarie 2020
Ce este și cum creezi un landing page?

Sunt sigur că tuturor ne-a trecut prin cap măcar o dată - ”ar trebui să fac vlog, chiar am ce spune lumii”. Mai ales după ce am văzut această piață de vloggeri românești fiind inundată de oameni pasionați, care-și doresc să schimbe fața internetului.

Poate te-ai gândit, totuși, că a trecut vremea. Că ai pierdut trenul. Ce sens mai are să încep acum, că oricum nu o să strâng destui subscriberi ca să-l întrec pe Selly în crearea unui blog video.

Din fericire, nici măcar nu trebuie. Dacă ai o afacere mică, nu trebuie să ai milioane de vizualizări la clipuri. Pentru că vlog-ul, pentru afacerea ta, va avea total alt rol. O să discutăm toate aceste detalii în următorul articol!

Afacerea ta are nevoie de un site? Click aici pentru a-ți face site-ul web astăzi!

Conținutul articolului:

  1. De ce trebuie să ai un blog video (vlog)?

  2. Youtube este platforma perfectă pentru crearea blog-ului video!

  3. Crearea unui site web - o platformă importantă pentru promovarea filemlor proprii

  4. Care sunt instrumentele de care ai nevoie pentru crearea unui blog video?

  5. Cum îți promovezi blogul video?

  6. Concluzii

 

De ce trebuie să ai un blog video (vlog)?

După cum am spus, moda vlogurilor, în ochii multor oameni, a dispărut. Însă statisticile arată total altceva. Lumea se uită la vlog, astăzi, mai mult decât oricând. Iar numai 14% din conținutul de vlog este făcut de brand-uri.

Asta înseamnă că piața e mare! Multe dintre brand-uri cred, în continuare, că această piață e moartă. Din fericire, e mai vie decât a fost vreodată.

De asemenea, un alt motiv foarte important pentru care crearea unui blog video este obligatorie este ușurința prin care poți propulsa conținutul tău către publicul țintă. De multe ori, ceea ce e povestit și discutat e mult mai bine înțeles decât un text.

Un ultim motiv, pe care brandurile nu-l iau în considerare, e că un vlog creează o legătură foarte strânsă între audiență și brand. Blog-urile video reușesc să creeze un climat de siguranță și încredere, deoarece oamenii reușesc să lege brandul de anumite fețe sau fizionomii, mai degrabă decât simple logo-uri.

 

Youtube este platforma perfectă pentru crearea blog-ului video!

Să spunem că te-ai hotărât să începi să creezi bloguri video. În primul rând, felicitări! Ai luat decizia corectă!

Însă acum vin următoarele întrebări. Prima din ele...care este platforma unde ar trebui să creez acest conținut video?

Răspunsul e simplu - Youtube. 

De ce?

  1. Este al doilea cel mai mare motor de căutare, după Google - Probabil nu știai asta, dar Youtube este al doilea motor de căutare, ca mărime, după Google. Peste 3 miliarde de căutări pe lună are Youtube-ul. O cifră impresionantă, nu-i așa?

  2. Youtube este o rețea de socializare! - Asta e marele avantaj al Youtube-ului. Oamenii pot socializa cu tine. Îți pot da comentarii, mesaje și reacții către videoclipurile tale și pentru brand-ul tău!

  3. Video-ul este conținutul viitorului - Conținutul în viitor va fi, în principiu audio-video. Podcast-urile prind extrem de tare, vlog-urile și mai și, lumea nu mai are răbdare să citească atât de mult. Algoritmii deja favorizează video-urile în detrimentul conținutului scris.

 

Crearea unui site web - o platformă importantă pentru promovarea filmelor proprii

Însă poate apărea întrebarea: ”De ce să nu fac vloguri direct pe site-ul meu web?”. Toate motivele de mai sus se aplică, însă mai am un motiv în plus. 

Există mai multe motive pentru care un website îți prinde bine pentru prezentarea filmelor tale:

  1. Un site web permite mai multe posibilități de a te prezenta și de a interacționa cu utilizatorii. Poți amplasa pe site imagini, formulare de contact, descrieri mai amănunțite a filmelor tale.

  2. Un website îți oferă foarte multă libertate de diferențiere. Folosind platformele moderne de creare a site-urilor ca WebWave îți poți crea o imagine specifică doar brandului tău.

  3. Un website îți oferă mai multe posibilități de promovare. În prezent algoritmul Google apreciază foarte mult filmele Video de pe Youtube, ca conținut. Dar având un site web poți adăuga mai mult conținut, poți folosi mai multe taguri pentru a prezenta bine filmele proprii pe site. Algoritmul Google va aprecia foarte mult acest efort oferind prioritate site-ului tău în rezultatele Google.

  4. Un site web reprezintă un semnal de autenticitate și credibilitate. Utilizatorii percep site-urile web mult mai serios de cât un canal Youtube. În special atunci când aceste site-uri arată bine și sunt securizate de un certificat SSL.

  5. Este foarte simplu să-ți plasezi videorurile și pe site-ul tău web. Dacă ai un site web construit în WebWave, trebuie doar să adaugi un video player în cadrul site-ului web, adaugi link-ul către videoclipul postat pe Youtube și gata, ai vlogul pe site-ul tău personal. Astfel, îți asiguri clienții care nu frecventează Youtube că nu pierd conținutul tău video!

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Care sunt instrumentele de care ai nevoie pentru crearea unui blog video?

Costurile creării unui blog video nu sunt deloc mari, iar instrumentele sunt ușor de achiziționat! În primul rând, ai nevoie de o cameră și un trepied. Te poți orienta spre un GoPro, care ar costa în jur de 800 de lei. O cameră DSLR pentru vlog poate ajunge de la 1000 de lei până la 4000 de lei, dar pentru început nu ai nevoie de ceva atât de profesionist.

Apoi, ai nevoie, bineînțeles, de un cont de Youtube. După ce totul e gata și ai început să filmezi, o să ai nevoie și de un software pentru editat blog-uri video. Adobe Premiere Pro, Filmora, Corel și multe alte software-uri. Trebuie să cauți puțin mai mult despre acestea. Deși toate sunt foarte bune, trebuie să vezi cum s-ar plia ele pe conținutul creat de tine!

Apoi, ultimul pas, conținutul! Dacă ai nevoie de idei pentru conținut, un sfat ar fi să îți întrebi chiar clienții ce vor să vadă și să afle de la tine și de la noul tău vlog! De asemenea, poți documenta o zi la muncă sau să creezi diferite interviuri cu oamenii apropiați brand-ului tău.

YouTube este al doilea cel mai mare motor de căutare, după Google

Cum îți promovezi blogul video?

Promovarea blogului tău video este posibilă prin mai multe canale, precum:

  1. Facebook

  2. Instagram

  3. Snapchat

  4. Google

  5. Site-ul tău web

  6. Direct în Youtube

O să ne concentrăm doar pe ultimele 2, adică site-ul tău web și Youtube, însă principiile se aplică pentru toate canalele amintite mai sus. Poți alege să începi să-ți promovezi vlogul cu ajutorul reclamelor plătite, iar asta ți-ar aduce foarte mult trafic atât pe vlog, cât și pe site-ul tău web.

De asemenea, poți să împarți cu clienții tăi de pe Instagram, Facebook, Snapchat vlog-urile tale, prin adăugarea link-ului și trimiterea clienților ce te urmăresc pe platformele menționate către Youtube sau site-ul tău.

Poți colabora și cu alți vlogeri din industrie, care au mai multă experiență și mai mulți urmăritori. Aceștia îți vor promova blog-ul tău video, iar oamenii care îi urmăresc vor intra, de curiozitate, și pe vlog-ul tău!

 

Concluzii

Vlog-ul poate fi o modalitate nouă de a aduce trafic pe site-ul tău, de a păstra legătura cu clienții și de a crea un climat de încredere între brand și utilizator. Noi recomandăm să creezi vlogurile pe Youtube și pe site-urile proprii - această combinație fiind una perfectă! Ai nevoie de o cameră, trepied, software de editat și multe idei inovative, iar promovarea va fi simplă, dacă ai ceva informații despre marketingul digital!

Afacerea ta este gata, însă ai nevoie de un site web rapid și simplu? WebWave este soluția perfectă pentru tine.

Autor: Patrunjel Eduard

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: