Logo, WebWave - program pentru crearea site-urilor web

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave !

Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

Panoul webmaster

Acest WebSite a fost creat în totalitate cu ajutorul Platformei WebWave (Program Gratuit pentru crearea Site-urilor Web).
Această pagină utilizează module Cookie. Află mai multe

CUNOAȘTE-NE MAI BINE ÎN REȚEA

ÎNCEPE ACUM

EN

PL

PROGRAM

wEBwAVE

Tutoriale

Prețuri

Pentru clienți

 

 

 

Cursuri online de creare site web

Testează programul nostru pentru creare site web și obține acces la cursul online gratuit. La înregistrare îți vom expedia un mesaj e-mail cu un click către înregistrare la cursul online. La acel curs vei afla cum poți crea un site web gratis, singur și fără cunoștințe de programare.

Testează gratuit

În ultima vreme, conceptul de ”cod” a devenit din ce în ce mai interesant în domeniul digital. Odată cu creșterea numărului de multinaționale IT a crescut și interesul pentru această nișă, mai ales din perspectiva salariilor. Mulți oameni doresc să se apuce de scris cod și să creeze pagini Web HTML, iar primul pas pentru majoritatea este să facă un site web.  

La WebWave, noi considerăm că scrierea de cod trebuie lăsată în mâna profesioniștilor. Astfel, îți oferim un constructor de site-uri la gata, care te va ajuta să-ți deschizi primul site web cât ai clipi! Apasă aici ca să-ți construiești site-ul astăzi, fără să fii nevoit să scrii cod.

Ce nu știu aceste persoane care încep călătoria în lumea codului este că o mare parte din site-urile de pe World Wide Web sunt făcute cu ajutorul unui CMS. Articolul de astăzi are scopul de a-ți demonstra că a scrie cod nu este o joacă, iar să faci un site web de la 0, doar cu pagini web HTML, este chiar foarte greu!

 1. Cum se învață programarea?

  1. Studii superioare

  2. Tutoriale

  3. Cursuri Online

  4. Bootcamps

 2. De ce nu este simplă scrierea codului?

  1. Site-ul trebuie să fie optimizat pentru dispozitivele mobile!

  2. Conținutul trebuie să fie actualizat - nu poți face asta fără un CMS

  3. Publicarea codului sursă și editarea acestuia durează mult timp

  4. Dezvoltarea site-ului prin editarea directă a codului este grea

 3. Aspecte de ținut minte!

  1. Doar studenții fac site-uri web de la 0!

  2. Site-urile pe care le vezi în tutorialele video sunt extrem de simple - imagine + text!

  3. Trebuie să ai pasiune și dorință ca să reușești în acest domeniu

 

Cum se învață programarea?

Avem 4 surse primare din care tu poți începe să înveți programare, iar fiecare dintre ele au plusuri și minusuri.

 

Studii superioare

Liceele și facultățile specializate pe informatică sunt la mare căutare printre tinerii români. Acolo, timp de 4, respectiv 3 ani studenții pot învăța bazele IT-ului, ce înseamnă să creezi o pagină web cu HTML, CSS și JS sau cum să creezi un site web funcțional cu ajutorul codului. 

Aceste studii însă durează ani, iar majoritatea persoanelor care termină facultatea de IT continuă în zona programării nișate și specializate, cu limbaje de programare mai avansate decât HTML. 

Cei care ajung să lucreze pe partea de front-end și creează site-uri aleg, de multe ori, un CMS, deoarece le este mult mai ușor. Aceștia folosesc codul doar pentru mici schimbări însă aproape niciodată nu creează cod sursă de la 0!

Alătură-te celor 322 000 de utilizatori, care creează site web gratis și fără cunoștințe de programare.

Programul pentru creare site-uri, WebWave, permite crearea paginilor web  în plină libertate. Poți începe procesul de creare site web de la o pagină curată sau folosește un șablon.

CREEAZĂ SITE-UL PROPRIU GRATUIT

Tutoriale

Online o să găsești mii de tutoriale despre cum să creezi o pagină web în HTML, care sunt recomandările unor specialiști sau de ce trebuie să ții cont. 

Aceste tutoriale se află, în general, pe Youtube, dar poți găsi pe Google foarte multe site-uri care adăpostesc astfel de tutoriale. Ele te ajuta, în general, să rezolvi o problemă specifică. Rar o să găsești tutoriale care te-ar învăța să creezi un site de la 0, mai ales doar cu ajutorul codului sursă.

 

Cursuri Online

Aceste cursuri pot fi comparate cu niște tutoriale mai mari și mai comprehensive, care au rolul să te învețe un limbaj de programare de la 0.

Cursurile online sunt, în general, plătite, însă poți găsi și cursuri gratuite. Din experiență, cele cu plată sunt mai bune, deoarece cele gratuite fac parte, în general, dintr-o schemă de marketing. 

Partea bună a acestor cursuri este că au și teme aplicate, deci te vei simți ca un student!

 

Bootcamps

Taberele de cod sunt mai puțin întâlnite în România, însă există. Aici, timp de câteva zile/săptămâni înveți cod HTML, CSS, JS sau alte limbaje direct de la oameni din industrie.

Bootcamps-urile sunt probabil cele mai folositoare locuri din care poți învăța cod, însă sunt și destul de costisitoare, atât ca timp cât și ca bani!

În general, doar studenții și elevii fac site-uri web de la 0, ca proiecte de semestru.

De ce nu este simplă scrierea codului?

Site-ul trebuie să fie optimizat pentru responsiv - dispozitivele mobile!

Adică, indiferent de ecranul dispozitivului, site-ul tău va arăta foarte bine. Cum faci asta cu ajutorul codului? Ei bine, va trebui să rescrii încă o dată dimensiunile elementelor de pe site, dar cel mai bine este să le rescrii de vreo două 3 ori. Cu alte cuvinte va trebui să specifici dimensiunile elementelor prin cod pentru ecrane de diferite dimensiuni, astfel încât totul să arate perfect.

Cu ajutorul unui CMS precum WebWave scapi de codul HTML deoarece vei putea seta modul în care arată site-ul tău pe diferite ecrane într-un mod mult mai ușor: folosind editorul grafic. Cu alte cuvinte nu va trebui să scrii codul site-ului pentru diferite dimensiuni de ecran. De asemenea nu va trebui să treci permanent de la cod, la site-ul publicat pentru ca să verifici dacă totul arată bine. Vei lucra doar forma grafică a site-ului și vei seta cu cursorul modul în care trebuie să arate elementele.

Psst. Dacă alegi un template WebWave nu va trebui să faci nici asta, pentru că template-urile WebWave sunt deja ajustate pentru dispozitivele mobile.

 

Conținutul trebuie să fie actualizat - nu poți face asta fără un CMS

Gândește-te cum ar fi să scrii fiecare blog post separat, în cod HTML. Dacă ai văzut vreodată o pagină creată în HTML, probabil știi că ar fi extrem de greu. Asta învață elevii la TIC, în clasa a 10-a: să creeze o pagină doar cu text în HTML.

De la text până la blogul final e cale lungă. Ai nevoie de vizual pentru acel blog. Și dacă vrei să-l faci pe tot din cod, ei bine, noi îți urăm mult noroc și să te înarmezi cu răbdare!

Conținutul trebuie să fie actualizat - nu poți face asta fără un CMS

Publicarea codului sursă și editarea acestuia durează mult timp

În general, publicarea codului sursă este greoaie, deoarece durează foarte mult să urci site-ul pe servere prin FTP.

De asemenea, odată ce ai urcat tot, o să ai nevoie să editezi lucruri. Editarea va dura la fel de mult, în primul rând pentru că îți va fi greu să găsești în interiorul codului ce e de făcut și schimbat și, în al doilea rând.

 

Dezvoltarea site-ului prin editarea directă a codului este grea

Imaginează-ți că site-ul tău are nevoie de 10 pagini web. Fiecare pagină web trebuie scrisă în HTML. La rândul ei, fiecare pagină HTML are nevoie de cod CSS ca să arate bine și de JavaScript pentru animații. Iar asta e doar partea pe care o vede utilizatorul.

O să ai nevoie de baze de date, crearea de credențiale și așa mai departe. Ai nevoie să stăpânești câteva limbaje de programare foarte bine, pentru a avea succes. 

 

Aspecte de ținut minte!

Doar studenții fac site-uri web de la 0!

În general, studenții și elevii fac site-uri web de la 0, însă ca proiecte de semestru. Acest lucru îi învață pe studenți ceva mai degrabă teoretic decât practic: cam ce au în spate CMS-urile cu ajutorul cărora aceștia vor crea un site.

Să luăm exemplul WebWave. Fiecare element pe care îl alegi să-l pui pe site-ul tău este o bucată mare de cod, sub un anumit nume, care are o anumită funcție. ”Imagine”, ”Text”, ”Formular de înscriere pentru Newsletter” și așa mai departe - toate reprezintă cod scris de noi și transformat în astfel de elemente, să nu te punem pe tine la treabă!

Doar studenții fac site-uri web de la 0

Site-urile pe care le vezi în tutorialele video sunt extrem de simple - imagine + text!

Atunci când creezi o pagină web în HTML, probabil nu ai nevoie doar de text + imagine. Ai nevoie de ceva care să arate bine și să funcționeze la fel de bine.

Deși acele tutoriale video prezintă site-uri funcționale, în general sunt fără chestiuni prea complicate în ele. 

 

Trebuie să ai pasiune și dorință ca să reușești în acest domeniu.

Ai nevoie de ani ca să ajungi să reușești în Web Design cu adevărat. Deci dacă dorești să te dezvolți în direcția aceasta, dacă îți place să lucrezi cu codurile HTML, CSS și JS e OK să acorzi ani pentru a te dezvolta în aceasta.

Însă dacă ai nevoie doar de un site sau două pentru afacerea ta, nu rentează deloc să începi învățarea codului de la zero.

Astfel, te invităm pe WebWave. Aruncă un ochi pe acolo, vezi cât de ușor e să faci un site cu instrumentele noastre, alege un șablon și treci la treabă, gratuit! Dă click aici pentru construirea site-ului tău AZI.

Articole similare pe care trebuie să le citești:

Autor: Patrunjel Eduard

Cât de greu este să creezi o pagină web cu HTML, CSS, JS?
26/01/2021

Cât de greu este să creezi o pagină web cu HTML, CSS, JS?

WebWave - program pentru creare site web

Începe acum

PANOUL WEBMASTER

LOGIN