Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

Urmărește-ne pe:

Programul WebWave.

Prețuri. 

Materiale. 

Companie.

Funcții care îți vor face portofoliul foto superb

 

Portofoliile online sunt la modă acum, deoarece există, odată cu digitalizarea forțată și cu fluxul demisionărilor masive, o mare masă de oameni care vor să se ridice pe forțe proprii și să-și facă propriul business.

În acele persoane, recunoaștem mai multe tipologii de specialiști - fotografi, oameni de marketing, programatori care vor să devină liber profesioniști sau, ca să folosim termenul mai nou, freelanceri.

Dacă ești unul din ei și ai nevoie de un portofoliu online pentru afacerea ta, WebWave te poate ajuta. Folosind unul din șabloanele noastre și modulul WYSIWYG prin care poți edita site-ul simplu, o să ai într-un timp extrem de scurt un portofoliu online gata de trimis potențialilor clienți. Intră pe WebWave acum!

În articolul de astăzi, ne vom concentra pe un anumit palier al freelancerilor, și anume cei care au nevoie de portofolii foto. În general, aici se încadrează fotografii, însă pot exista și freelanceri mai specializați (arhitecți, ingineri) care au nevoie de un loc unde să-și țină toate imaginile într-un loc profesionist.

Portofoliul online este acel loc, potrivit pentru orice freelancer grafic, deoarece îți permite o mult mai bună prezentare în mediul digital și îți poate ridica atât stima de sine, cât și încrederea că ai șanse mai mari de a obține noi clienți. 

În articolul de azi, vom discuta despre funcțiile pe care le poți introduce în portofoliul tău foto, pentru a atrage noi clienți. Printre cele mai cunoscute funcții, o să discutăm despre efectele de animație, accesul unor subpagini sau funcțiile de e-commerce pentru site-ul tău.

Conținutul articolului:

(Fă click pe link pentru a ajunge la partea corespunzătoare a articolului)

  1. Setează efectele de animație

  2. Activează funcția de îngreunare a descărcării imaginilor

  3. Acces la anumite subpagini în baza unor parole

  4. Interacțiuni la un click sau la scroll-ul utilizatorului

  5. Funcții de e-commerce

  6. Crearea unui site multilingv

 

Setează efectele de animație

Ai anumite fotografii sau imagini pe care vrei să le scoți în evidență? Toți fotografii sau designerii au anumite lucrări pe care le apreciază mai mult decât altele. Acele imagini merită să fie evidențiate și mai tare prin anumite artificii tehnice.

Cele pe care le recomandăm noi sunt efectul Ken Burns și efectul de paralaxă. Efectul Ken Burns dă un zoom natural, în slow-motion imaginii, pentru a creea efectul de spațialitate și pentru a atribui importanță site-ului web și imaginilor despre care discutăm.

Efectul de paralaxă are loc atunci când dai scroll pe site-ul web. Astfel, imaginea rămâne ”blocată”, în timp ce scroll-ul se petrece normal. În acest mod, are loc crearea unui spațiu mult mai plăcut pentru utilizator.

 

Activează funcția de îngreunare a descărcării imaginilor

Atunci când ai propriile tale opere, îți dorești ca lumea să nu le poată descărca doar pentru ei. Ar fi ideal pentru oricine are propriile lucrări postate pe un website să aibă această funcție de imposibilitate a descărcării imaginilor.

Există șansa ca persoanele care-ți descarcă imaginile să le folosească apoi, pe propriile site-uri web, ca și cum ar fi ale lor. Acest lucru e greu de oprit, dar dacă folosești funcția această de îngreunare sau blocare a descărcării, șansele tale cresc substanțial!

Funcții care îți vor face portofoliul foto superb

Panoul Webmaster

Înregistrare

Logare

26 aprilie 2022

Acces la anumite subpagini în baza unor parole

Fiecare website are anumite secțiuni care sunt destinate doar administratorilor, însă în cazul portofoliilor online, există tot timpul subpagini care nu ar trebui să fie văzute decât de anumite persoane.

De exemplu, să zicem că ai un client pe care-l suspectezi că ar putea fi un competitor, dar acesta vrea să-ți vadă portofoliul. Accesul acestei persoane ar trebui să fie limitat la ceea ce vrei să vadă toată lumea, urmând ca anumite subpagini mai importante, cu proiecte confidențiale, să necesite o parolă. Astfel, așa te asiguri că toată lumea vede ceea ce poți face, dar și că vechii tăi clienți nu au de suferit pe baza portofoliului tău.

Blochează accesul anumitor persoane, pentru a te asigura că ești sigur și nu-ți faci probleme unde ajunge portofoliul tău.

 

Interacțiuni la un click sau la scroll-ul utilizatorului

Site-urile care vor să aibă un plus de design și atractivitate au această opțiune de interacțiune și interactivitate la click-ul sau scroll-ul utilizatorului. Cu ajutorul acestor interacțiuni la click sau scroll, poți crea anumite elemente de spațialitate foarte interesante.

De exemplu, poți afișa anumite elemente sau poți crea o transparență a unor elemente. De asemenea, poți schimba culoarea anumitor elemente (butoane, texte) atunci când dai scroll sau înainte de a apăsa click pe acestea. Această funcție este extrem de apreciată nu doar pentru portofoliile online, ci pentru orice website.

 


 

Portofoliul online este acel loc, potrivit pentru orice freelancer grafic, deoarece îți permite o mult mai bună prezentare în mediul digital

 


 

Funcții de e-commerce

Uneori, portofoliul online poate fi doar primul pas spre visul tău antreprenorial. De multe ori, următorul pas după ce devii freelancer este să îți deschizi propria ta afacere. Iar o afacere extrem de profitabilă poate fi magazinul online

Cu ajutorul WebWave, transformarea portofoliului tău online într-un magazin online mic și simplu e doar la un click distanță. Funcțiile e-commerce pe care le oferim sunt simple, dar tot îți pot transforma portofoliul în magazin online. Cart-ul, checkout-ul sau adăugarea produselor noi sunt funcții e-commerce de care poate o să ai nevoie la un moment dat!

 

Crearea unui site multilingv

Ca freelancer, începutul poate fi local, însă resursele financiare mari le vei găsi în afară. Clienții străini îți pot aduce un profit consistent, mai ales odată ce începi să ai un număr mai mare de colaboratori din străinătate. 

Altfel, crearea unui site multilingv poate deveni o prioritate înainte să-ți dai seama. Portofoliul tău online, dacă este doar în română, s-ar putea să fie greu de înțeles de către colaboratorii străini. Astfel, mai bine începi, încă de la crearea site-ului, de la premisa că site-ul tău va avea nevoie să fie disponibil în mai multe limbi.

Portofoliul online este un prim pas pentru oricine - creează-ți un portofoliu foto superb, care să-ți aducă noi clienți. Folosește toate funcțiile recomandate de noi și o să ai mult mai mult succes cu portofoliul tău online.

Intră pe WebWave și creează-ți primul portofoliu online chiar astăzi!

Autor: Patrunjel Eduard

Alătură-te celor 400 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Cele mai citite articole.