Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Ce este și cum creezi un landing page?

Data actualizării: 9 Februarie 2024

23 august 2018
Ce este și cum creezi un landing page?

Sunt multe tutoriale pe internet despre cum să realizezi o pagină de destinație – landing page. Dar ce este acest instrument și când îl putem folosi?   

Cuprinsul articolului:

 1. Ce este un landing page?

  1. Tipuri de landing page

  2. Cum arată landing page-urile?

  3. Care este scopul unui landing page

 2. Landing page – când îl folosim?

  1. Pentru diferite promoții

  2. Când se folosesc mai multe canale de marketing

  3. Când sunt mai multe forme de marketing online

  4. Când o companie dorește să obțină date despre clienți

 3. Creare landing page eficient

  1. Definirea obiectivului clar

  2. Cunoașterea audienței țintă

  3. Crearea unui titlu atractiv și concis

  4. Design simplu și atrăgător

  5. Mesajul clar și convingător

  6. Formular simplu și invitant

  7. Elemente de încredere și credibilitate

  8. Testare și optimizare continuă

 4. Landing page: rezumat

 

Ce este un landing page?

Dicționarul nostru de marketing online a adoptat deja termenul "landing", dar este important să explicăm ce este mai exact. 

Landing page se poate traduce ca "pagină de destinație" - prima pagină pe care „aterizează” un utilizator din exterior, atras pe site în cadrul anumitor acțiuni de marketing. Însă pentru a înțelege mai bine ce este un landing page este important să descriem modul în care arată acest tip de subpagini și scopul acestia.

În marketingul digital, un landing page este o pagină web de sine stătătoare, creată special pentru o campanie de marketing sau de publicitate. Este locul în care un vizitator "aterizează" după ce a făcut click pe un link dintr-un newsletter sau pe reclame de pe Google, Bing, YouTube, Facebook, Instagram, Twitter sau alte locuri similare de pe web.

Spre deosebire de paginile web, care au de obicei mai multe obiective și încurajează explorarea, landing page-urile sunt concepute cu un singur obiectiv sau scop, cunoscut sub numele de call to action (sau CTA, pe scurt).

Tipuri de landing page

Tipuri de landing page

Landing page-urile reprezintă o componentă esențială a strategiei de marketing online, și există diverse tipuri, adaptate pentru diferite scopuri și publicuri. Iată câteva exemple:

Landing page de generare a lead-urilor:

 • Scop: Obținerea informațiilor de contact ale vizitatorilor.
 • Exemplu: O pagină care oferă un e-book gratuit în schimbul adresei de email.

 

Landing page de vânzări directe:

 • Scop: Convingerea vizitatorilor să efectueze o achiziție imediată.
 • Exemplu: Pagină dedicată unei oferte limitate în timp sau unui produs specific.

 

Landing page de eveniment:

 • Scop: Promovarea și înregistrarea pentru un eveniment.
 • Exemplu: Pagina pentru conferințe, seminarii sau webinarii, cu informații și formular de înregistrare.

 

Landing page de prezentare a produsului/serviciului:

 • Scop: Prezentarea detaliată a caracteristicilor și avantajelor.
 • Exemplu: Pagină ce evidențiază un produs specific și oferă informații exhaustive despre acesta.

 

Landing page de testare A/B:

 • Scop: Evaluarea eficienței diferitelor elemente de design și conținut.
 • Exemplu: Două variante ale aceleiași pagini, cu titluri sau imagini diferite, pentru a identifica ce convertește mai bine.

 

Landing page de recuperare a abandonului coșului:

 • Scop: Încurajarea vizitatorilor să-și finalizeze achiziția.
 • Exemplu: Pagină care amintește utilizatorilor despre produsele lăsate în coș și oferă un discount pentru finalizarea comenzii.

 

Indiferent de obiectivul specific, alegerea unui tip potrivit de landing page poate maximiza șansele de conversie și optimiza rezultatele campaniilor online.

 

Cum arată landing page-urile?

Un landing page este într-o anumită măsură izolat de întregul site. Mai exact acesta poate fi publicat chiar și pe un alt domeniu. Această subpagină este lipsită de cea mai mare parte a elementelor de navigarea site-ului.

La fel putem observa un număr limitat de elemente pe această subpagină - totul pentru a maximiza eficiența realizării scopului paginii de destinație.

Un landing page trebuie să corespundă următoarelor cerințe:

 • Un landing page include un mesaj simplu pe care îl trimitem utilizatorilor noștri. Aceasta promovează un produs, serviciu sau operațiune și demonstrează toate avantajele acestora.

 • Un landing page ar trebui să arate clar și simplu – rămâi la un subiect și oferă o explicație simplă pentru acesta. Scopul principal este acela de a atrage utilizatorii si de a-I încuraja să te cunoască mai bine și să profite de ofertă.  

 • Un landing page trebuie să determine vizitatorii să facă o acțiune.

 • Un landing page este o pagină formată din câteva secțiuni cu un design bine definit care prezintă un subiect într-un mod convingător.

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Care este scopul unui landing page

Scopul principal al unui landing page este de a convinge utilizatorii să facă o anumită acțiune, cum ar fi înregistrarea, cumpărarea unui produs, descărcarea unui fișier sau completarea unui formular. 

De cele mai multe ori este vorba despre generarea lead-urilor (persoanelor interesate de un anumit produs), de a transforma utilizatorii în clienți potențiali.

Al doilea scop al landing page-ului este de ajuta autorii site-ului să îmbunătățească performanța landing page-ului furnizând informații despre sursa și intenția utilizatorilor. De obicei se creează mai multe versiuni ale landing page-ului pentru testare, măsurarea performanței și alte acțiuni.

 

Landing page – când îl folosim?

Conform definiției, un landing page este prima pagină pe care un vizitator ajunge prin intermediul unor activități promoționale. Acesta este adevărul, dar nu toată lumea știe că nu orice landing page către care ești redirectat atunci când dai click pe o reclama sau un link promoțional este chiar un landing page bun, un landing page în adevăratul sens al cuvântului. În această parte a articolului vom prezenta câteva recomandări importante pentru crearea unei pagini web de destinație.

 

Pentru diferite promoții

Succesul în afaceri depinde adesea de găsirea unui echilibru între reducerea costurilor și creșterea profitului, între clienții veniți în urma campaniilor promoționale și obținerea unui câștig economic. De aceea, din ce în ce mai multe companii folosesc testările A/B pe pagini de destinație cu diferite prețuri, pentru a alege cea mai bună variantă de investiție.

Landing page-ul este un instrument excelent pentru a obține cunoștințe despre clienți și despre preferințele acestora. În plus, un astfel de instrument vă permite să personalizați oferta în funcție de nevoile clienților, fără a fi necesară modificarea website-ului principal de fiecare dată.

 

Când se folosesc mai multe canale de marketing

Internetul vă pune la dispoziție o gamă largă de canale prin care puteți atrage clienți, inclusiv campaniile de marketing pe Facebook, Twitter, Google AdWords, Pinterest și Instagram. Fiecare canal de comunicare cu utilizatorii are particularitățile sale; unii utilizatori preferă Facebook, alții vin de pe Twitter, iar alții sunt atrași de anunțurile AdWords din rezultatele căutării Google. În plus, pentru a diversifica strategiile de atragere a clienților, puteți integra și email marketing, oferind o modalitate directă de comunicare și promovare către un segment specific de public. Din acest motiv, este puțin probabil ca utilizatorii acestor canale să aibă aceleași așteptări și să răspundă aceluiași mesaj. Printre altele, acesta este motivul pentru care 75% dintre companii se străduiesc să creeze conținut pe site-urile lor.

Landing page-ul are un obiectiv clar definit. De aceea, este un instrument ideal pentru atragerea utilizatorilor prin reclame online. Landing page-ul corespunde mesajului din reclamă, dar întotdeauna există un formular pe această pagină de destinație pe care utilizatorul ajunge din reclamă.

Așa cum spuneam, nu este nevoie să se modifice întregul site web sau oferta sau să se renunțe la posibilitatea de a efectua diverse comunicări prin diferite canale. Trebuie doar să creați o pagină de destinație care să corespundă ofertei și preferințelor grupului țintă. O pagină separată pentru fiecare canal sau o pagină pentru fiecare campanie.

 

Când sunt mai multe forme de marketing online

Unii cumpărători preferă livrarea gratuită. Așa cum alții preferă o reducere ce crește direct proporțional cu valoarea coșului de cumpărături. Cea mai bună metodă de a identifica preferințele grupului țintă este testarea A/B a mai multe pagini de destinație, care să cuprindă diverse oferte.

Când se cunosc preferințele, se poate aplica o strategie conform căreia fiecare campanie va avea propriul landing page, pe care vor continua ulterior testele.

 

Obtinere informatii - Landing Page

Când o companie dorește să obțină date despre clienți

Landing page-ul nu se folosește numai în testările A/B în scopul colectării de date despre clienți. Landing page-ul este un instrument foarte eficient în generarea de lead-uri. Obiectivul paginii de destinație este acela de a strânge date de contact ale unor potențiali clienți, mai degrabă decât de a vinde.

Un utilizator care nu numai cumpără, dar are și un contact regulat cu compania valorează mai mult decât un simplu cumpărător.

Companiile care folosesc landing page-uri mai elaborate pentru a aduna clienți colectează cu până la 200% mai mulți potențiali clienți decât cele care nu se străduiesc la fel de mult pentru obținerea datelor de contact.

 

Creare landing page eficient

 

Definirea obiectivului clar

 • Precizați obiectivul principal: Înainte de a începe, stabiliți exact ce acțiune doriți să stimulați: înregistrarea, achiziția, descărcarea unui material etc. Obiectivul clar va ghida întreaga structură și conținutul paginii.

 

Cunoașterea audienței țintă

 • Realizați un profil detaliat al publicului: Înțelegeți nevoile, interesele și problemele audienței dvs. Prin adaptarea conținutului la preferințele utilizatorului, veți crește probabilitatea de conversie.

 

Crearea unui titlu atractiv și concis

 • Capturați atenția cu un titlu impactant: Titlul trebuie să fie clar, concis și să evidențieze beneficiile imediate pentru vizitatori. Evitați limbajul vag și asigurați-vă că este relevant pentru obiectivul paginii.

 

Design simplu și atrăgător

 • Structurați pagina pentru o experiență ușoară: Folosiți o structură clară cu un îndrumar coerent. Asigurați-vă că vizitatorii pot naviga ușor și găsi informațiile esențiale fără efort.

 • Utilizați elemente vizuale atrăgătoare: Imaginile și videoclipurile relevante pot spori interesul și înțelegerea. Asigurați-vă că elementele vizuale susțin mesajul și nu distrag atenția de la obiectivul principal.

 

Mesajul clar și convingător

 • Comunicați valoarea unică de vânzare (USP): Explicați clar de ce acest produs sau serviciu este deosebit și cum rezolvă problemele sau nevoile utilizatorilor.

 • Folosiți limbaj persuasiv: Adresați-vă direct nevoilor audienței. Utilizați un limbaj care îi încurajează să acționeze, evidențiind beneficiile imediate.

 

Formular simplu și invitant

 • Optimizați formularul pentru conversii: Dacă este necesar un formular, asigurați-vă că este simplu, cu câmpuri minime și un design clar. Includeți o invitație clară la acțiune pentru a încuraja completarea.

 

Elemente de încredere și credibilitate

 • Includeți recenzii și mărturii: Opiniile clienților anteriori construiesc încrederea. Adăugați recenzii și marturii relevante care sprijină valoarea ofertei dvs.

 • Siguranță și certificări: Dacă este cazul, evidențiați politica de confidențialitate, certificatele de securitate sau orice alt element care consolidează încrederea vizitatorilor.

 

Testare și optimizare continuă

 • Efectuați teste A/B: Realizați teste A/B pentru a evalua eficacitatea diferitelor elemente precum titluri, imagini sau formulare. Ajustați în funcție de rezultatele obținute.

 • Monitorizați analiticele: Utilizați instrumente de analiză web pentru a urmări comportamentul vizitatorilor. Observați paginile unde abandonul este ridicat și ajustați pentru a îmbunătăți acele puncte.

 

Prin atenția la detalii și adaptarea continuă a landing page-ului în funcție de feedback și analize, veți maximiza șansele de a transforma vizitatorii în acțiuni dorite și de a obține rezultate semnificative. Pentru crearea de landing page, puteți consulta acest articol.

 

Landing page: rezumat

Landing page-ul este un tool util atunci când o companie dorește ca un vizitator să îndeplinească o anumită activitate. Indiferent că este vorba de o achiziție sau de obținerea unor date de contact, un landing page bun poate să îți îmbunătățească semnificativ rata de conversie. Folosirea comunicării este o metodă excelentă de a valorifica efectele marketingului și ale vânzărilor!

Nu ai nevoie de mult timp sau de mulți bani pentru a o crea pentru că nu va fi nevoie de un designeri grafici. Să creezi un landing page este mult mai ușor decât să creezi un site web obișnuit. Dacă vrei să creezi un landing page, o poți face fără probleme folosind WebWave. Cu ajutorul aplicației noastre de creare site-uri web, poți să proiectezi site-uri pentru promovarea produselor sau serviciilor. Desigur, noi te vom ajuta în cazul în care ai probleme sau nelămuriri.

Autor: Florentina Raicu / Paweł Krzywina / Elena Dumitru

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: