Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Cum decizi ce funcții implementezi pe site-ul tău

25 august 2020
Ce este Google și cum stă treaba cu garanțiile legate de poziționarea în Google?

Momentul în care crearea unui site web se apropie de final este crucial pentru orice deținător de site-uri web. Până în acel moment ai fost prea ocupat să aduci site-ul într-un punct aproape final. Acum, însă, apar anumite întrebări. Printre acelea, cea mai importantă întrebare este: ”Ce funcții ar trebui să implementez pe site?”.

Astăzi, o să discutăm despre un factor crucial din viața site-ului tău și anume: funcțiile. O să aducem câteva precizări și argumente care, sperăm noi, să vă lumineze în ceea ce privește funcțiile unui site web și folosința acestora.

Conținut:

  1. Cum alegi cea mai potrivită soluție?

  2. Când este momentul să plătești pentru o funcție?

  3. De ce nu sunt toate funcțiile gratuite?

  4. Cum funcționează furnizorii de servicii online?

  5. Nu-ți aglomera site-ul de funcții care nu te ajută

 

Cum alegi cea mai potrivită soluție?

În general, funcțiile ajută la rezolvarea unor anumite probleme sau situații la care tu nu știi soluția. Este ok, nimeni nu știe totul despre site-uri web și folosirea lor. Toți suntem aici să învățăm.

Pentru a explica mai bine totul, vom lua un exemplu clar, pe care-l vom explica pe îndelete. Să spunem că vrei să începi să trimiți e-mailuri oamenilor care ajung la tine pe site. Pentru acest lucru trebuie să implementezi o anumită funcție. Sunt destul de mulți furnizori de servicii pentru emailuri care așteaptă să-ți facă o ofertă. Cum îi alegi pe cei potriviți pentru afacerea ta?

În general, în afacerea furnizării de servicii nu se aplică constanta de: ”Acesta este cel mai bun furnizor.”, deoarece fiecare furnizor intră pe mai multe nișe. Există aplicații care oferă multe tipuri de servicii, însă care excelează doar la unu sau două dintre ele. 

Revenind la exemplul nostru, ești pe postul de a face o listă cu oameni care să primească e-mailuri de la tine. Acestea pot veni sub anumite forme:

  • newsletter săptămânal în care aduci câteva știri despre companie, produse, sfaturi

  • E-mailuri promoționale - acest tip de e-mail-uri pot aduce un venit foarte consistent afacerii

  • E-mail-uri ocazionale

În funcție de ce ai nevoie, atunci trebuie să alegi și furnizorul de servicii de e-mail pe care ți-l dorești. O mare parte din aceste servicii au și plan gratuit, dar despre asta o să discutăm în continuarea articolului.

Majoritatea serviciilor oferă, după cum am spus, zeci de funcționalități. Pentru noi, este ideal să mergi pe un serviciu specializat, nu pe unul care poate face de toate, dar fără prea mult succes. Dezvoltatorii unui serviciu specializat vor pune tot efortul de care sunt capabili pentru a se asigura că acel serviciu funcționează perfect!

Trecând de la particular la general, în momentul în care ai nevoie de o funcție pentru îmbunătățirea site-ului web trebuie să analizezi nevoile tale și tot ce oferă piața. Doar așa poți face o alegere asumată și corectă, fără să-ți fie frică de posibilitatea ca banii tăi să fie irosiți!

Dacă nu ai un site web, nu ai unde să implementezi acele funcții. Intră astăzi pe platforma WebWave și creează-ți un site web exact pe placul tău! Click aici.

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Când este momentul să plătești pentru o funcție?

În general, oamenii care-și creează pentru prima dată un site vor fi destul de reticenți în ceea ce privește plata pentru o anumită funcție, și pe bună dreptate. Durează ceva timp până să te convingi că acea funcție merită plătită. Dar care sunt alți factori la care trebuie să fii atent înainte de a plăti pentru o funcție?

În primul rând, gândește-te dacă clienții tăi chiar au nevoie de ea? De multe ori, implementarea unei funcții îngreunează site-ul web. De asemenea, experiența utilizatorului poate fi destul de ciudată dacă prea multe funcții rulează în același timp, deoarece intervine confuzia.

De multe ori, deținătorii de site-uri web aleg să lanseze site-ul într-o formă de bază, adăugând funcții noi și servicii doar după recenzii și sfaturi de la clienți. Până la urmă, clienților trebuie să le placă site-ul, deoarece ei o să stea zilnic pe acesta! După ce site-ul funcționează cum trebuie și ai un venit mai stabil, poți adăuga acele funcții!

Gândește-te dacă clienții tăi chiar au nevoie de fucția respectivă

De ce nu sunt toate funcțiile gratuite?

Fiind obișnuit cu WebWave și cu faptul că poți crea un site gratuit probabil te va deranja puțin momentul când unele funcții vor costa bani. Ideea este că atunci când vrei să faci un site, pentru a-l aduce în faza finală trebuie să plătești.

Servicii precum hosting-ul sau domeniul trebuie plătite indiferent dacă îți codezi site-ul de la 0 sau te folosești de un constructor de site-uri.

De asemenea, cu cât este mai sofisticat softul, cu atât trebuie să plătești mai mult. Fiecare funcționalitate în plus a serviciului poate aduce probleme pentru site-ul vostru.

Pe lângă asta, sunt unele servicii care oferă unele funcționalități gratis, dar pentru a avea tot ce ai nevoie, probabil o să trebuiască să scoți niște bani din buzunar.

 

Cum funcționează furnizorii de servicii online?

Dacă nu ai lucrat niciodată cu un furnizor de servicii online, trebuie să știi că majoritatea lucrează după modelul freemium: au un plan gratuit care însă are doar funcționalități de bază, iar restul funcționalităților trebuie plătite.

Acesta este un model de afacere ideal, deoarece îți permite ție, ca doritor de servicii, să testezi funcționalitățile și să vezi dacă sunt bune pentru tine, însă dacă vrei suport total al acelui serviciu, trebuie să plătești. În general, sumele nu sunt enorme, fapt care permite și unei afaceri micuțe să-și permită anumiți furnizori de servicii.

Modelele freemium sunt logice, deoarece fiecare instrument dezvoltat de un furnizor de servicii are în spate o întreagă echipă, servere pentru site-uri și aplicații și costurile de marketing, pentru a se asigura că ajung în fața ta.

 

Nu-ți aglomera site-ul de funcții care nu te ajută

Ca o concluzie, putem afirma că unele funcții sunt extrem de necesare pentru site-ul tău, însă depinde și de momentul în care vrei să o cumperi. După cum spuneam, multe site-uri aleg să se îmbunătățească cu timpul, iar noi credem că ar trebui să iei această opțiune în considerare. 

Gândește-te bine la funcționalitățile care chiar te ajută și care sunt folositoare pentru clienții tăi. Dacă unele dintre ele nu ajută la nimic, ce rost are să le păstrezi?

Noi îți urăm atenție sporită în alegere funcțiilor pe care le implementezi pe site. Dacă nu ai încă o căsuță digitală pe care să o înfrumusețezi, ai putea să o construiești cu ajutorul WebWave. Click aici pentru detalii.

Autor: Patrunjel Eduard

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: