Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Cum să începi o afacere online?

01 martie 2022
Ce este Chat GPT și cum funcționează acest AI?

Anul trecut, din toată populația lumii, 1,79 miliarde de persoane au cumpărat ceva online! Afacerile online sunt din ce în ce mai profitabile, sporindu-și vânzările de la un an la altul cu procente extrem de mari. Totuși, dacă tot e la modă să ai o afacere online, cum poți începe una? 

În primul rând, ai nevoie de un site web - dacă vrei să faci unul simplu și rapid fără prea multe probleme, noi considerăm că platforma WebWave e potrivită pentru tine. Avem template-uri pentru orice tip de site web dorești să-ți creezi și ușurința de folosire a platformei te va surprinde! Vezi cum arată platforma noastră aici.

Presupun că deja ai verificat platforma și ți-ai dat seama că este potrivită pentru tine! Perfect. Totuși, până la a crea un site web, azi trebuie să discutăm despre câteva principii despre inceperea unei afaceri online. Cum să începi o afacere online este o întrebare pe care mulți ce doresc să devină antreprenori și-o pun. 

Majoritatea persoanelor care aud de afaceri online se gândesc că e foarte simplu să începi una, să-ți dedici tot timpul, să vezi profit și la final să poți angaja și oameni. Din păcate, lucrurile nu funcționează chiar așa de ușor din primul moment. Ai nevoie de timp, experiență, resurse și oameni de încredere pentru a crește o afacere online.

Astfel, în articolul de azi vrem să discutăm despre cum trebuie să abordezi o afacere online, ce trebuie să faci și să nu faci dacă vrei să începi o afacere online, cam care sunt investițiile necesare pentru a avea o afacere de bază și alte discuții care cu siguranță te vor ajuta în drumul tău de antreprenor începător!

Conținutul articolului:

(Fă click pe link pentru a ajunge la partea corespunzătoare a articolului)

  1. Cum abordezi o afacere online?

  2. Ce este important să faci într-o afacere online?

  3. Ce nu este important atunci când începi o afacere online?

  4. Sunt investițiile necesare pentru a începe o afacere online?

  5. În ce domenii poți să deschizi o afacere online?

  6. Care sunt următorii pași pentru tine?

 

Cum abordezi o afacere online?

Știai că doar 50% din afaceri supraviețuiesc primul an și doar 20% reușesc să treacă pragul celor 2 ani de activitate? Da, e o statistică destul de înfricoșătoare, mai ales când te gândești să începi o afacere online.

Totuși, trebuie să analizăm puțin situația - de ce se întâmplă asta? Problema e că o parte din antreprenorii care își încep o afacere online sunt nepregătiți. Ideea nu contează nici măcar 5% în succesul afacerii. O afacere online se construiește pe abilități clare, timpi de execuție rapizi, strategii bine dezvoltate și timp alocat. Idei poate avea oricine, execuția contează!

Astfel, abordarea unei afaceri online la început de drum ar trebui să fie una diferită. Nu-ți da demisia de la locul de muncă din primul moment în care ai o idee de afacere. Mai bine încearcă să o dezvolți în timpul liber, pas cu pas.

În acest mod, poți aduna multă experiență, poți testa diferite ipoteze de business și poți găsi noi orizonturi de explorat. Începe cu crearea unui simplu website. Apoi evoluează de acolo, în funcție de ce strategie ai compus! Tratează afacerea ca un hobby la început, primele luni, pentru a nu pune prea multă presiune pe tine.

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Ce este important să faci într-o afacere online?

Care este cel mai important lucru pe care o afacere online la început de drum trebuie să-l facă, pentru a atinge maximul de profit? În opinia noastră, performanța este crucială.

Modul în care reușești să aduci cât mai mulți clienți noi pentru afacerea ta online și calitatea serviciilor sau produselor oferite sunt denominatorul principal. Ele determină dacă tu, ca afacere, ai loc în piață sau îți cauți mai degrabă altă nișă.

Dacă nu știi exact cum ar trebui să te promovezi, încearcă să iei legătura cu mai multe firme din piață. Poate găsești firme care fac deja ce faci și tu și-ți pot oferi anumite sfaturi sau direcții pe care te poți baza atunci când faci marketing.

Un alt mod prin care poți învăța cum să aduci mai mulți clienți pentru afacerea ta online ar fi citirea blog-urilor de specialitate sau a cărților. Noi avem foarte multe resurse de marketing pe blog-ul nostru - caută și vezi ce ți s-ar potrivi pentru tine și afacerea ta! 

 

Ce nu este important atunci când începi o afacere online?

  • Începuturile sunt grele oricum - nu ți le complica și mai tare. Dacă încă nu vinzi nimic și nu faci bani, însă vrei să găsești clienți, nu te obosi să îți deschizi firma. Abia după ce ai clienți care vor să te plătească ești obligat să îți deschizi o firmă, deoarece încasezi bani pentru acțiunile tale!

  • De asemenea, o altă chestiune pe care mulți antreprenori la început de drum o fac și nu ar trebui să o facă e achiziționarea unui stoc foarte mare. Pentru ce ai avea nevoie de un stoc de produse dacă încă nu ai clienți care să ți le cumpere?

  • Foarte mulți antreprenori la început de drum se bazează pe finanțările ”nerambursabile” de la stat sau sub alte forme. Problema aici e că multe din aceste finanțări sunt greu de primit, pe nișe extrem de specifice și, de asemenea, multe dintre ele te obligă să vii și tu cu o parte din bani, ca un fel de coplată!

Atunci când vorbim despre web design, ca în multe alte domenii, să fii la curent cu ce se întâmplă, este un MUST-HAVE

Sunt investițiile necesare pentru a începe o afacere online?

O altă întrebare pe care mulți antreprenori și-o pun la început este ”Sunt investițiile necesare când începi o afacere online?”. Răspunsul este da. Indiferent de domeniul pe care l-ai ales, o afacere online va presupune tot timpul și o anume investiție.

Totuși, dacă alegi să ții cont de sfaturile noastre și, la început de drum, mergi doar pe crearea unui site web și promovarea serviciilor tale, atunci investiția va fi una minimă!

O să ai nevoie doar de achiziționarea unui plan premium pentru platforma WebWave, pentru ca site-ul tău să fie cât mai calitativ posibil, un domeniu și o găzduire web! Restul vor veni cu timpul.

 

În ce domenii poți să deschizi o afacere online?

Domeniile unde afacerile online se pot extinde sunt multiple, însă o să amintim doar o parte din ele. Pe lângă acestea, sunt sigur că ai multe alte idei pe care le putem adăuga la această listă, așa că poți lăsa un comentariu mai jos!

  • Blog - poți începe să scrii pe teme diferite, pentru a atrage atenția anumitor persoane. Dacă clienților tăi le place ce scrii, o să construiești o comunitate pe care-ți poți baza afacerea online

  • Magazin online - un magazin online poate fi deschis de oricine cu puțină îndemânare în platforma WebWave. Găsește o idee de produs și începe să o vinzi online!

  • Influencer - Dacă ești carismatic și vrei să fii plătit pentru a promova anumite produse sau servicii, începe să muncești pentru asta în timpul tău liber și încearcă să devii influencer

  • Freelancer - Ai abilități de marketer, programare, traduceri etc? Dacă da, atunci poți oricând deveni liber profesionist sau, cum i se mai spune mai nou, freelancer! 

Pe lângă aceste domenii, tu în ce domeniu ți-ai deschide o afacere online? 

 

Care sunt următorii pași pentru tine?

Următorii pași pentru tine ar fi activarea unui cont Premium pe WebWave. Investiția este minimă, dar ceea ce primești îți va schimba prezența digitală cu siguranță. Apoi, treci prin faza de brainstorming, ca să vezi cum ai vrea să arate site-ul tău. Pune ideile pe hârtie și uită-te cum acestea prind viață!

Noi îți urăm mult succes și te invităm să verifici din nou funcționalitățile platformei noastre, pentru a vedea dacă e compatibilă cu cerințele tale! Intră acum!

Atunci când vorbim despre web design, ca în multe alte domenii, să fii la curent cu ce se întâmplă, este un must. Asa că, nu este nicio surpriză că, atunci când deții un site, trebuie să știi care sunt cele mai noi trenduri în web design. Citește aici mai multe despre 3 dintre cele mai populare trenduri în domeniu, în anul 2018.

 

Articole similare pe care trebuie să le citești:

 

Autor: Patrunjel Eduard

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: