Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Cum creezi un site web în baza unei pagini web curate

22 iunie 2021
Ce este și cum creezi un landing page?

Crearea unui site web trebuie să înceapă de undeva, nu-i așa? În general, acel început este o pagină goală în fața ta. Scriitorii se sperie, în general, de foaia goală, însă cei ce creează site-uri web nu ar trebui să fie înspăimântați de marea de pixeli albi - aceștia se vor umple cât ai clipi cu elementele site-ului tău!

Intră pe WebWave și creează astăzi propriul site web, cu ajutorul constructorului nostru de site-uri web. O să vezi cât e de simplu de folosit și după câteva minute deja o să poți lucra pentru site-ul tău!

În articolul de astăzi vom discuta despre modul în care poți crea, cu ajutorul WebWave, un site web în baza unei pagini web curate - adică, de la zero. Te vom ghida, pas cu pas, prin simplitatea și eficacitatea platformei noastre!

Conținutul articolului:

(Fă click pe link pentru a ajunge la partea corespunzătoare a articolului)

  1. Introducere

    1. Ai nevoie de un site simplu

    2. Înțelege puțin cum funcționează editorul

  2. Pregătirea site-ului

    1. Identifică scopul site-ului

    2. Pregătește conținutul pentru site

    3. Optimizează imaginile

    4. Alege 3 culori

  3. Homepage

    1. Header și Hero Image

    2. Butonul de Call-To-Action

  4. Subpagina de contact

  5. Despre noi

    1. Conținutul paginii ”Despre Noi”

    2. Adaugă un element de galerie

  6. Setări Finale

    1. Adaugă Meniul

    2. Ajustează site-ul pentru Dispozitive Mobile

    3. Lucrează la SEO

 

Introducere

Ai nevoie de un site simplu

Indiferent de ce-ți spune restul lumii, ține minte acest sfat - ai nevoie de un site simplu. Un site cu prea multe funcționalități va merge greu și va fi complicat de utilizat pentru clienții tăi. Mai bine te uiți spre ceva simplu și bun decât spre ceva extrem de complicat, dar care să nu funcționeze cum trebuie.

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Înțelege puțin cum funcționează editorul

Înainte să mergi cu capul înainte și să investești timp și resurse în site-ul tău web creat cu ajutorul WebWave, petrece-ți ceva timp în deslușirea editorului nostru. Nu e nimic complicat și te vei obișnui repede cu el, însă ar fi bine să știi exact ce poate face acesta înainte de a pleca la drum. 

Ți-am pregătit un videoclip special care să-ți arate cum să folosești editorul nostru - click aici!

 

Pregătirea site-ului

Identifică scopul site-ului

După ce ai făcut cunoștință cu editorul ar trebui să te gândești la care este scopul site-ului tău. Ai nevoie doar de un blog sau vrei să vinzi produse prin intermediu digital? Poate că ai nevoie doar de un site web de prezentare. Indiferent de care este scopul site-ului, identificarea acestuia este cheia înainte de a începe crearea propriu-zisă.

 

Pregătește conținutul pentru site

Ar fi bine să nu te trezești cu tot site-ul creat, însă cu conținutul scris și cu imaginile de test. Pregătește toate imaginile și tot ce ai vrea să apară, în format scris, pe pagina principală și pe alte pagini importante ale site-ului tău web.

Atenție - nu trebuie să scrii toate blog-urile pe care vrei să le postezi! Blog-urile pot fi scrise cu timpul - când spunem conținut scris ne referim strict la informații desper site-ul web și compania ta!

Ține minte - ai nevoie de un site simplu, care să meargă rapid!

Optimizează imaginile

După ce ai ales imaginile e momentul să le optimizezi. Acestea trebuie să fie calitative, însă dacă alegi imagini care ocupă mult din spațiul serverului tău o să îți îngreunezi site-ul mai mult decât e cazul. 

Am scris mai multe despre viteza site-ului web și cât de importantă este aceasta în articolul de aici!

 

Alege 3 culori

Ultima parte de pregătire a site-ului este alegerea a 3 culori pentru site-ul tău. Dacă ai deja un brand, probabil știi spre care culori să te orientezi. Totuși, dacă nu îți este încă clar, avem un articol ajutător pentru tine, în care explicăm modul în care trebuie alese culorile pentru un site web, ca să fie plăcut ochiului.

Dacă nu ai timp de citit alte articole și vrei să îți creezi mai repede site-ul web, alege doar 3 culori care să se potrivească împreună și începe să le adaugi în diferite elemente vizuale ale site-ului tău.

 

Homepage

Header și Hero Image

După atâta pregătire vine momentul să creezi site-ul. Primul lucru pe care-l va vedea utilizatorul tău va fi headerul și Hero Image. Ca sfat, pentru Imaginea Hero alege o singură poză sau ilustrație sugestivă pentru tine și brandul tău. 

Foarte multă lume alege slidere, însă acestea îți îngreunează site-ul. Ține minte - ai nevoie de un site simplu, care să meargă rapid!

Header și Hero Image

Butonul de Call-To-Action

Pe lângă Header și Hero Image, un alt element crucial al Homepage-ului este butonul de CTA (Call-To-Action). Acesta trebuie să trimită utilizatorul spre o singură acțiune (Cumpără acum, Citește acest articol, Înscrie-te la Newsletter, Contactează-ne pentru un demo) pe care o poate face tot prin intermediul site-ului. Cu cât acțiunea e mai simplă, cu atât utilizatorul va fi mai înclinat să o realizeze. 

Butonul trebuie neapărat să iasă în evidență, față de restul paginii. Poți face asta fie din editor, prin anumite interacțiuni speciale, fie din culori sau text. Dacă mai ai nevoie de informații despre pagina principală, am pregătit un alt articol dedicat acestui subiect.

 

Subpagina de contact

O altă pagină importantă pentru site-ul tău web este subpagina de contact. Dacă le oferi utilizatorilor tăi o modalitate cât mai simplă de a te contacta aceștia se vor simți importanți și apreciați, deoarece părerea lor contează.

Subpagina trebuie să fie simplă - formularul de contact cu nume, prenume, e-mail, telefon și mesajul către site, o hartă, datele de contact ale firmei tale și orarul în care activați! 

 

Despre noi

Conținutul paginii ”Despre Noi”

În conținutul paginii ”Despre Noi” trebuie să fii atent la avantajele pe care firma ta le prezintă pentru clienți. Încearcă, deși e pagina ”Despre Noi”, să expui beneficiile pe care oamenii le vor avea în colaborarea cu tine, nu istoria firmei. Oamenilor le place să citească despre ei, nu despre alții.

Conținutul paginii ”Despre Noi”

Adaugă un element de galerie

Un element de galerie poate da paginii „Despre Noi” o vibrație mai familiară, care poate apropia clientul de tine și afacerea ta. 

 

Setări Finale

Adaugă Meniul

Meniul site-ului tău trebuie să fie intuitiv. Acesta va conține paginile principale (Contact, Despre Noi, Magazin, Blog). Te sfătuim să ai un meniu vizibil și cât mai ușor de folosit. De asemenea, acesta trebuie să fie vizibil, deoarece utilizatorii tăi au nevoie de o direcție clară!

 

Ajustează site-ul pentru Dispozitive Mobile

Majoritatea traficului de pe site-urile web vine, în 2021, de pe mobil. Oamenilor le este mult mai facil să folosească mobilul, deoarece a devenit deja o extensie a noastră. Un site ajustat corect pentru mobil va merge mult mai bine, va fi văzut bine de către Google și va oferi o experiență plăcută utilizatorilor săi!

 

Lucrează la SEO

Optimizarea motoarelor de căutare este crucială dacă vrei ca site-ul tău web să ajungă în rankul Google. Asigură-te că folosești cuvintele cheie potrivite pentru site-ul tău și că scrii conținut de calitate. Mai multe despre SEO în articolul de aici.

 

Hai pe WebWave și construiește un site web rapid și simplu. Cu ajutorul funcționalităților platformei noastre vei putea să fii prezent în mediul digital mai repede decât credeai. Fă cunoștință cu WebWave azi!

Autor: Patrunjel Eduard

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: