Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

13 lucruri pe care trebuie să le știi în crearea unui site

28 aprilie 2020

Data actualizării:

Numele și prenumele autorului:

Trebuie să menționam faptul că acestea nu sunt într-o ordine anume. Fiecare dintre aceste puncte sunt extrem de importante. Noi nu am putut face un top ale acestora, și nici măcar nu are sens, deoarece fiecare are rolul ei într-un site web funcțional!

Mai jos vei găsi o listă de aspecte la care trebuie să atragi atenția înainte de alege soluția (platforma, serverele, ...) pentru crearea sit-eul tău web:

  1. Stabilitatea unui site web

  2. Editarea ușoară a site-ului web

  3. Conectarea plugin-urilor de bază

  4. Limite pentru spațiul de stocare și pentru trafic

  5. Limitele traficului de date

  6. Acces la secțiunea ”HEAD” a site-ului web

  7. Posibilitatea de a participa la un program de afiliere

  8. Setări SEO avansate

  9. Stabilitatea prețului

  10. Conținutul site-ului web

  11. Design-ul site-ului tău web

  12. Alegerea font-ului

  13. Concluzie

 

Stabilitatea unui site web

O să fie momente când unele părți ale site-ului tău vor avea nevoie de anumite îmbunătățiri sau reactualizări. Ar fi ideal ca atunci când se întâmplă acest lucru, restul site-ului tău să funcționeze la fel de bine.

Pentru aceasta este îți recomandăm să alegi o soluție pentru crearea site-ului care va conține mai puține componente (template, plugin, platformă) - astfel vor apărea mai puține conflicte între părțile site-ului.

La fel îți recomandăm să alegi componente pentru site dezvoltate de aceleași organizații cu experiență, care au grijă de compatibilitatea plugin-urilor lor cu alte sisteme.

Alătură-te celor 230 000 de utilizatori, care creează site web gratis și fără cunoștințe de programare.

Programul pentru creare site-uri, WebWave, permite crearea paginilor web  în plină libertate. Poți începe procesul de creare site web de la o pagină curată sau folosește un șablon.

CREEAZĂ SITE-UL PROPRIU GRATUIT

 

Editarea ușoară a site-ului web 

Alege o soluție care îți oferă un editor comod al site-ului - site-ul trebuie să fie mereu actual.

De asemenea, dacă lucrezi cu un web designer, roagă-l să îți arate toate modalitățile pentru a edita site-ul. Sunt sigur că nu vrei ca de fiecare dată când vrei să schimbi ceva la site-ul tău să trebuiască sunat web designer-ul. E o risipă de timp și, eventual, și de bani.

Din aceste considerente site-urile template-urile WebWave pot fi editarea la 100% iar editorul nostru de site-uri permite editarea paginii cu exactitatea de 1px.

În medie o persoană așteaptă maxim 3 secunde pentru încărcarea unei pagini web

Conectarea plugin-urilor de bază (Google Search Console și Google Analytics)

La prima vedere plugin-urile arată ca ceva suplimentar și adevărul este că multe din ele sunt suplimentare. Însă există plugin-uric are au devenit în ziua de azi un standard ca Google Analytics sau Google Search Console.

Google Search Console îți va oferi informații detaliate despre poziția site-ului tău în rezultatele căutărilor Google și îți va semnala ce poți face pentru a îmbunătăți această poziție.

Google Analytics îți va trimite date despre utilizatorii site-ului tău, cât timp petrec aceștia pe site, prin ce metode au ajuns acolo, etc. 

Google 

Aceste plugin-uri o să te ajute enorm în eforturile tale de marketing și sunt ușor de conectat, însă trebuie să te asiguri că ai acces ca admin al site-ului tău, pentru a putea face schimbări de genul și că în genere platforma pe care creezi site-ul îți permite conectarea acestor plugin-uri standarde.

În WebWave conectarea plugin-urilor Google Search Console și Google Analytics este simplă și rapidă.

Limite pentru spațiul de stocare și pentru trafic

Hosting-ul pe care l-ai cumpărat probabil are câteva limite de spațiu și de trafic. Asta depinde de cât ești dispus să plătești. Nu te alarma, nu este o problemă atât de mare. Aceste limite se pot extinde cu timpul, bineînțeles, cu bani.

La WebWave, aceste limite nu există. Da, ai citit corect. Nu există limite de spațiu de stocare. Pentru că vrem să ne asigurăm că utilizatorii noștri nu au pe cap astfel de probleme minore.

 

Limitele traficului de date

Uneori se întâmplă că ai trei site-uri pe același hosting - spațiul de stocare e suficient. Însă atunci când în final ajungi să atragi pe unul din site-uri un volum suficient de utilizatori, afli că toate trei site-uri au căzut, pentru că ai un plafon pentru traficul de date.

Pontul: fii atent la traficul maxim de date pe care îl ai. În WebWave acest plafon pur și simplu nu există.

Codul din secțiunea head.png

Acces la secțiunea ”HEAD” a site-ului web

Secțiunea HEAD este o parte foarte importantă a site-ului care îți permite conectarea foarte multor plugin-uri și scrierea liniilor de cod pentru o personalizare profundă a site-ului.

Este foarte important ca platforma, soluția pe care o alegi pentru a crea un site să-ți ofere acces la această parte a site-ului.

În WebWave ai acces secțiunea HEAD și la toate funcțiile editorului necesare pentru crearea site-ului chiar și în baza planului Free.

 

Posibilitatea de a participa la un program de afiliere.

Dacă ai un blog și vrei să faci câțiva bani în plus, poți participa la un astfel de program de afiliere. Scrii despre anumite produse, iar la fiecare achiziționare a acelui produs de pe link-ul tău de afiliat, vei primi o parte din bani.

De asemenea, poți începe un program de afiliere pentru produsele tale, pe care alți bloggeri să le promoveze pe propriul site. E o situație în care ambele părți câștiga.

Este foarte important ca platforma pe care o folosești să nu blocheze acest gen de activități și chiar să le simplifice. De exemplu să ofere posibilitatea de a încărca fișierul ads.txt - folosit de multe platforme de afiliere.

În WebWave poți încărca și fișierul ads.txt și să participi la programul de afiliere WebWave.

Setări SEO avansate

Tot am vorbit despre SEO, dar există totuși și opțiuni mai avansate. 

Una dintre aceste setări este posibilitatea editării descrierii alternative a unei imagini. Mai exact, vei descrie ceea ce apare în imagine, pentru SEO, dar și pentru persoane nevăzătoare, care îți vor urmări site-ul cu ajutorul unor dispozitive de citire a site-ului. 

Important e ca soluția cu care alegi să-ți creezi site-ul să-ți ofere acces la setări SEO avansate, iar codul site-ului să se încarce repede.

 

Stabilitatea prețului

Există multe CMS-uri care-și schimbă prețurile anual, în funcție de succesul lor. Asigură-te că pleci la luptă cu un CMS care promite un preț și rămâne cu aceeași pe toată durata contractului.

WebWave oferă garanția prețului. Odată ce ai început cu noi, nu trebuie să-ți pui problema banilor.

Stabilitatea prețului pentru serviciile de găzduire și domeniu

 

Conținutul site-ului web

Conținutul este rege. Degeaba faci toate editările SEO despre care am discutat până acum, dacă conținutul tău nu există sau nu este considerat calitativ de către utilizatori sau motoare de căutare.

Astfel, setează-ți o strategie de conținut pe cel puțin 2 luni și începe să scrii articole despre chestiuni apropiate de site-ul tău! 

 

Design-ul site-ului tău web

Ar fi frumos să faci site-ul exact cum vrei tu, nu e așa? Din fericire, poți. Mai întâi, trebuie să-ți cauți un template pe placul tău, care să fie customizabil total.

Apoi, fă ce vrei. Sfatul nostru? Asigură-te ca ai un design minimalist. Zonele cu mult alb ar trebui să scoată elementele importante în evidență!

 

Alegerea font-ului

Ultimul punct este ceva mai practic și face referire la alegerea font-ului. Te rugăm, nu alege Comic Sans. Orice ar fi!

Un font pentru site-ul tău web trebuie să fie lizibil, clar și nu extraordinar de pompos. Până la urmă, nu font-ul trebuie să iasă în evidență, ci conținutul site-ului!

 

Concluzie

Dacă ai ajuns până la finalul articolului, felicitări! Te sfătuim să-l salvezi și să intri pe el ori de câte ori ai impresia că nu ai îndeplinit unele chestii de pe aici. Dacă începi chiar acum să-ți construiești site-ul, WebWave este soluția pentru tine.

Articole similare pe care trebuie să le citești:

Autor: Patrunjel Eduard

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: