Logo, WebWave - program pentru crearea site-urilor web

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave !

Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

Panoul webmaster

Acest WebSite a fost creat în totalitate cu ajutorul Platformei WebWave (Program Gratuit pentru crearea Site-urilor Web).
Această pagină utilizează module Cookie. Află mai multe

CUNOAȘTE-NE MAI BINE ÎN REȚEA

ÎNCEPE ACUM

EN

PL

PROGRAM

wEBwAVE

Tutoriale

Prețuri

Pentru clienți

 

 

 

Cursuri online de creare site web

Testează programul nostru pentru creare site web și obține acces la cursul online gratuit. La înregistrare îți vom expedia un mesaj e-mail cu un click către înregistrare la cursul online. La acel curs vei afla cum poți crea un site web gratis, singur și fără cunoștințe de programare.

Testează gratuit

Trebuie să menționam faptul că acestea nu sunt într-o ordine anume. Fiecare dintre aceste puncte sunt extrem de importante. Noi nu am putut face un top ale acestora, și nici măcar nu are sens, deoarece fiecare are rolul ei într-un site web funcțional!

Mai jos vei găsi o listă de aspecte la care trebuie să atragi atenția înainte de alege soluția (platforma, serverele, ...) pentru crearea sit-eul tău web:

 1. Securitatea când creezi un site web

 2. Stabilitatea unui site web

 3. Viteza de încărcare a unui site web

 4. Editarea ușoară a site-ului web

 5. Conectarea plugin-urilor de bază

 6. Optimizat pentru dispozitive mobile

 7. Limite pentru spațiul de stocare și pentru trafic

 8. Limitele traficului de date

 9. Acces la secțiunea ”HEAD” a site-ului web

 10. Posibilitatea de a participa la un program de afiliere

 11. Setări SEO avansate

 12. Stabilitatea prețului

 13. Scopul site-ului web

 14. Conținutul site-ului web

 15. Design-ul site-ului tău web

 16. Social Media

 17. Alegerea font-ului

 18. Concluzie

 

Securitatea când creezi un site web

Atunci când creezi un site web, securitatea este unul din lucrurile pe care trebuie să le ai în considerare. Cu siguranță am auzit cu toții despre hackeri și modalități diferite prin care aceștia atacă site-uri web pentru a fura informații sau doar a se distra. 

Obligatoriu pentru orice site web este un certificat SSL. Acela este motivul pentru care unele site-uri au rădăcina http, iar altele https. S-ul de la finalul HTTPS reprezintă Secured. Adică are acest certificat SSL, ceea ce permite utilizatorilor să își dea datele personale pentru crearea conturilor fără să se pună problema ca acele date să fie furate.

Dacă nu dispui de acest certificat SSL, Google sau alte motoare de căutare vor sugera utilizatorului să nu își dea niciodată datele personale pe site-ul tău, iar eroarea este destul de alarmantă.

Dacă vrei să ştii mai multe despre modul în care platforma WebWave îmbunătăţeşte securitatea site-ului tău web, acest articol este pentru tine.

 

Stabilitatea unui site web

O să fie momente când unele părți ale site-ului tău vor avea nevoie de anumite îmbunătățiri sau reactualizări. Ar fi ideal ca atunci când se întâmplă acest lucru, restul site-ului tău să funcționeze la fel de bine.

Pentru aceasta este îți recomandăm să alegi o soluție pentru crearea site-ului care va conține mai puține componente (template, plugin, platformă) - astfel vor apărea mai puține conflicte între părțile site-ului.

La fel îți recomandăm să alegi componente pentru site dezvoltate de aceleași organizații cu experiență, care au grijă de compatibilitatea plugin-urilor lor cu alte sisteme.

Alătură-te celor 230 000 de utilizatori, care creează site web gratis și fără cunoștințe de programare.

Programul pentru creare site-uri, WebWave, permite crearea paginilor web  în plină libertate. Poți începe procesul de creare site web de la o pagină curată sau folosește un șablon.

CREEAZĂ SITE-UL PROPRIU GRATUIT

Viteza de încărcare a unui site web

De câte ori s-a întâmplat, în ultimii 3 ani, să aștepți o pagină să se încarce mai mult de 5 secunde?

Probabil de prea puține ori. De ce?

Pentru că, în medie o persoană așteaptă maxim 3 secunde pentru încărcarea unei pagini web. Dacă aceasta nu se încarcă, atunci persoana închide și trece mai departe. 

Un site web foarte bine optimizat are o viteză de încărcare de o secundă sau mai puțin, iar acest lucru nu este deloc greu de atins. Asigură-te că nu ai o sumedenie de plugin-uri care să-ți aglomereze site-ul.

O viteză de încărcare bună a site-ului te va ajuta foarte mult și pe partea SEO a site-ului tău, deoarece Google va observa că ai un site de calitate și-l va urca mai sus în motoarele de căutare.

Asigură-te ca serverele pe care se va afla site-ul tău să asigure o viteză de încărcare bună iar codul site-ului să fie foarte bine optimizat.

 

Editarea ușoară a site-ului web 

Alege o soluție care îți oferă un editor comod al site-ului - site-ul trebuie să fie mereu actual.

De asemenea, dacă lucrezi cu un web designer, roagă-l să îți arate toate modalitățile pentru a edita site-ul. Sunt sigur că nu vrei ca de fiecare dată când vrei să schimbi ceva la site-ul tău să trebuiască sunat web designer-ul. E o risipă de timp și, eventual, și de bani.

Din aceste considerente site-urile template-urile WebWave pot fi editarea la 100% iar editorul nostru de site-uri permite editarea paginii cu exactitatea de 1px.

În medie o persoană așteaptă maxim 3 secunde pentru încărcarea unei pagini web

Conectarea plugin-urilor de bază (Google Search Console și Google Analytics)

La prima vedere plugin-urile arată ca ceva suplimentar și adevărul este că multe din ele sunt suplimentare. Însă există plugin-uric are au devenit în ziua de azi un standard ca Google Analytics sau Google Search Console.

Google Search Console îți va oferi informații detaliate despre poziția site-ului tău în rezultatele căutărilor Google și îți va semnala ce poți face pentru a îmbunătăți această poziție.

Google Analytics îți va trimite date despre utilizatorii site-ului tău, cât timp petrec aceștia pe site, prin ce metode au ajuns acolo, etc. 

Google 

Aceste plugin-uri o să te ajute enorm în eforturile tale de marketing și sunt ușor de conectat, însă trebuie să te asiguri că ai acces ca admin al site-ului tău, pentru a putea face schimbări de genul și că în genere platforma pe care creezi site-ul îți permite conectarea acestor plugin-uri standarde.

În WebWave conectarea plugin-urilor Google Search Console și Google Analytics este simplă și rapidă.

 

Optimizat pentru dispozitive mobile

52% din tot traficul de pe internet provine de pe dispozitive mobile. Dacă site-ul tău nu se încarcă corect și nu poate fi vizualizat cum trebuie pe smartphone-uri, o să ai de pierdut foarte mulți utilizatori.

De asemenea, motoarele de căutare vor identifica dacă site-ul tău este pregătit pentru astfel de dispozitive sau nu și te vor răsplăti în funcție de asta. Dacă ai un site responsiv, atunci ai șanse mai mari să apari în căutările de la Google, mai ales după ultimele schimbări din anul 2018 ale algoritmului celor de la Google.

Limite pentru spațiul de stocare și pentru trafic

Hosting-ul pe care l-ai cumpărat probabil are câteva limite de spațiu și de trafic. Asta depinde de cât ești dispus să plătești. Nu te alarma, nu este o problemă atât de mare. Aceste limite se pot extinde cu timpul, bineînțeles, cu bani.

La WebWave, aceste limite nu există. Da, ai citit corect. Nu există limite de spațiu de stocare. Pentru că vrem să ne asigurăm că utilizatorii noștri nu au pe cap astfel de probleme minore.

 

Limitele traficului de date

Uneori se întâmplă că ai trei site-uri pe același hosting - spațiul de stocare e suficient. Însă atunci când în final ajungi să atragi pe unul din site-uri un volum suficient de utilizatori, afli că toate trei site-uri au căzut, pentru că ai un plafon pentru traficul de date.

Pontul: fii atent la traficul maxim de date pe care îl ai. În WebWave acest plafon pur și simplu nu există.

Codul din secțiunea head.png

Acces la secțiunea ”HEAD” a site-ului web

Secțiunea HEAD este o parte foarte importantă a site-ului care îți permite conectarea foarte multor plugin-uri și scrierea liniilor de cod pentru o personalizare profundă a site-ului.

Este foarte important ca platforma, soluția pe care o alegi pentru a crea un site să-ți ofere acces la această parte a site-ului.

În WebWave ai acces secțiunea HEAD și la toate funcțiile editorului necesare pentru crearea site-ului chiar și în baza planului Free.

 

Posibilitatea de a participa la un program de afiliere.

Dacă ai un blog și vrei să faci câțiva bani în plus, poți participa la un astfel de program de afiliere. Scrii despre anumite produse, iar la fiecare achiziționare a acelui produs de pe link-ul tău de afiliat, vei primi o parte din bani.

De asemenea, poți începe un program de afiliere pentru produsele tale, pe care alți bloggeri să le promoveze pe propriul site. E o situație în care ambele părți câștiga.

Este foarte important ca platforma pe care o folosești să nu blocheze acest gen de activități și chiar să le simplifice. De exemplu să ofere posibilitatea de a încărca fișierul ads.txt - folosit de multe platforme de afiliere.

În WebWave poți încărca și fișierul ads.txt și să participi la programul de afiliere WebWave.

Setări SEO avansate

Tot am vorbit despre SEO, dar există totuși și opțiuni mai avansate. 

Una dintre aceste setări este posibilitatea editării descrierii alternative a unei imagini. Mai exact, vei descrie ceea ce apare în imagine, pentru SEO, dar și pentru persoane nevăzătoare, care îți vor urmări site-ul cu ajutorul unor dispozitive de citire a site-ului. 

Important e ca soluția cu care alegi să-ți creezi site-ul să-ți ofere acces la setări SEO avansate, iar codul site-ului să se încarce repede.

 

Stabilitatea prețului

Există multe CMS-uri care-și schimbă prețurile anual, în funcție de succesul lor. Asigură-te că pleci la luptă cu un CMS care promite un preț și rămâne cu aceeași pe toată durata contractului.

WebWave oferă garanția prețului. Odată ce ai început cu noi, nu trebuie să-ți pui problema banilor.

Stabilitatea prețului pentru serviciile de găzduire și domeniu

Scopul site-ului web

Înainte de a începe crearea unui site web, gândește-te foarte bine - care este scopul acestui site?

De exemplu poți alege să-ți creezi o comunitate în jurul unui blog Din ce în ce mai multe afaceri aleg să-și ducă activitatea online strict în Social Media. Problema mare este - ce faci dacă se schimbă algoritmul. Și de la o postare care primea în jur de 400-500 de engagement, acum ai doar 50 engagements pe postare? Sau, mai rău, dispare Facebook? Ce faci cu cei 10.000 de fani pentru care ai plătit prin Facebook Ads și postări organice constant?

În baza scopului stabilit vei pute decide mai ușor despre ce vei amplasa pe site, unde și cum va arăta totul.

 

Conținutul site-ului web

Conținutul este rege. Degeaba faci toate editările SEO despre care am discutat până acum, dacă conținutul tău nu există sau nu este considerat calitativ de către utilizatori sau motoare de căutare.

Astfel, setează-ți o strategie de conținut pe cel puțin 2 luni și începe să scrii articole despre chestiuni apropiate de site-ul tău! 

 

Design-ul site-ului tău web

Ar fi frumos să faci site-ul exact cum vrei tu, nu e așa? Din fericire, poți. Mai întâi, trebuie să-ți cauți un template pe placul tău, care să fie customizabil total.

Apoi, fă ce vrei. Sfatul nostru? Asigură-te ca ai un design minimalist. Zonele cu mult alb ar trebui să scoată elementele importante în evidență!

Social Media

Integrarea Social Media este crucială pentru site-ul tău. Astfel, în footer, pune fiecare din canalele de Social Media pe care le folosești. 

Cross-promotion-ul merge foarte bine. De asemenea, pe canalele de Social Media trebuie să promovezi site-ul web. Astfel, utilizatorii tăi vor fi familiarizați cu brand-ul tău!

 

Alegerea font-ului

Ultimul punct este ceva mai practic și face referire la alegerea font-ului. Te rugăm, nu alege Comic Sans. Orice ar fi!

Un font pentru site-ul tău web trebuie să fie lizibil, clar și nu extraordinar de pompos. Până la urmă, nu font-ul trebuie să iasă în evidență, ci conținutul site-ului!

 

Concluzie

Dacă ai ajuns până la finalul articolului, felicitări! Te sfătuim să-l salvezi și să intri pe el ori de câte ori ai impresia că nu ai îndeplinit unele chestii de pe aici. Dacă începi chiar acum să-ți construiești site-ul, WebWave este soluția pentru tine.

Articole similare pe care trebuie să le citești:

Autor: Patrunjel Eduard

7 recomandări pentru a avea un site web securizat
28/04/2020

17 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de începe crearea unui site

WebWave - program pentru creare site web

Începe acum

PANOUL WEBMASTER

LOGIN