Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Cele mai citite articole. 

Începe acum 

Alătură-te celor 480 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Alege produsul corespunzător

Recomandarea este să studiezi foarte bine piața. Observând care este cererea, ce se vinde, ce nu se vinde, vei ști ce produse poți include în catalogul tău. Trebuie să iei în calcul dacă îți dorești să ai un produs pe care să-l poată accesa publicul larg sau îți dorești un produs pentru o segment restrâns de consumatori. Există diverse platforme online, inclusiv rețelele sociale care îți pot oferi informații viabile despre diversele preferințe ale consumatorilor.

De asemenea, trebuie să te gândești și la un preț pe care să îl atribui produsului tău. Ia în calcul cheltuielile tale, suma pe care va trebui să o trimiți către furnizor, dar și partea de profit pe care ai vrea să o obții.

 

Alegerea furnizorilor cu servicii de dropshipping

Într-o afacere de tip dropshipping, furnizorii sunt esențiali pentru garantarea succesului. Poți alege atât furnizori de pe piața locală, cât și de pe piața internațională.

Avantajul de a colabora cu un furnizor local este faptul că livrarea produselor se va face mai rapid și, evident, vorbiți aceeași limbă. Totuși, dacă produsele furnizorilo locali se vând în multe magazine, iar prețul cerut de aceștia este mai mare comparativ cu un furnizor internațional, evident, poți alege altă variantă.

Avantajul unui furnizor de pe piața internațională se referă la gama de produse pe care o propune. Fiind vorba despre un număr mai mare de furnizori, ai mai mari șanse în a identifica un produs exclusivist pentru piața locală.

Prima etapă în care lansezi afacerea, va fi și o perioadă de testare a furnizorilor. Trebuie să testezi calitatea produselor, procesul de livrare și modul de ambalare, precum și seriozitatea furnizorului. Doar având la dispoziție aceste informații, îți vei putea da seama care furnizor este potrivit pentru afacerea ta.

 


 

Avantajul unui furnizor de pe piața internațională se referă la gama de produse pe care o propune

 


 

Creează site-ul magazinului online

Fiind vorba despre e-commerce, evident, crearea site-ului magazinului tău este una dintre etapele esențiale în planul de afaceri. Poți apela la un specialist pentru a te asigura că vei avea un magazin user-friendly.

Este important să alegi un nume de domeniu care să fie relevant pentru afacerea ta, să fie ușor de reținut de către public și să se diferențieze de domeniile concurenței. Totuși, acest lucru nu este suficient pentru ca site-ul tău să fie accesat de cât mai mulți oameni care să fie interesați să cumpere. Trebuie să te asiguri că magazinul tău va apărea în topul căutărilor pe Google, folosind un conținut relevant (imagini, video), precum și cuvinte cheie potrivite.

Ia în calcul că utilizatorul vrea să aibă o experiență plăcută pe site-ul tău, să găsească rapid ceea ce caută, să identifice categorii distincte în funcție de tipul de produs, să aibă acces la  informații despre plată, retur, modalitate de livrare. De asemenea, imaginile trebuie să fie de o calitate bună, dar care să nu frâneze activitatea site-ului. 

 

Implementează link-urile necesare pentru produse

Site-ul trebuie să aibă o interfață user-friendly, dar și funcții la fel de utile. Fiecărui produs pe care îl ai în catalogul de pe site, trebuie să-i corespundă un link care să poată fi accesat rapid. Acest lucru va facilita distribuirea între utilizatori a produselor tale, va garanta că un client poate reveni rapid și ușor pe site. Descriptorul unui link trebuie să includă denumirea produsului pentru ca utilizatorul să poată identifica rapid produsul pe care îl caută.

Dacă te gândești să deschizi o afacere dropshipping în România, ia în calcul oferta și cererea pieței locale. Ține cont de faptul că cel mai important rol al tău este să promovezi afacerea. Piața din România are furnizori cu care ai putea colabora (GoMag, Blugento), dar ai acces și la furnizori internaționali. Este bine să te asiguri că ai toate informațiile despre cheltuieli, produse, taxe, comisioane și timp de livrare.

 

Dropshippingul este o modalitate de afacere online a viitorului prin care poți începe să simți viața de antreprenor și cum funcționează un business în România. Alege furnizorii potriviți, produsul și publicul corespunzător și începe cu pași mici spre o afacere mare. 

Autor: Oana Păuna

08 noiembrie 2022
Cum asiguri securitate site în 6 pași

Dacă ești un antreprenor care activează în industria de e-commerce, cu siguranță ai auzit de dropshipping. Dacă încă nu îți este cunoscută noțiunea, citește în continuare ce presupune această metodă de comerț online care devine din ce în ce mai populară.

Dropshippingul a câștigat vizibilitate în rândul celor interesați să își deschidă o afacere cu investiții minime, riscuri minore, dar care poate aduce profit. Datorită faptului că tot mai mulți oameni preferă să-și facă cumpărăturile în mediul online, vorbind mai ales după începutul pandemiei de COVID-19, această metodă de comerț a adus beneficii economice pentru cei care s-au gândit să investească într-o afacere ce are la bază acest sistem de operațiune.

Specialiștii definesc dropshippingul ca fiind o modalitate de a face e-commerce, dar fără a investi în stocuri de produse, fără a fi responsabil de procesul logistic de împachetare și livrare a produsului pentru consumatorul final.

Mai pe înțeles, este o metodă de comerț online în care tu ești un intermediar între furnizor și clientul final. Vei cumpăra produsul de la producător doar atunci când un client va face o comandă din magazinul tău online. Acest lucru înseamnă că tu nu vei avea nevoie de un spațiu pentru depozitare sau alt tip de locație, nu vei avea cheltuieli de întreținere și nu vei avea probleme legate de aprovizionarea magazinului sau stocul de produse. 

După ce cumpărătorul va finisa comanda, tu o vei trimite furnizorului, vei face plata, iar acesta se va ocupa ca produsele să ajungă la client. Rolul tău cel mai important este să atragi clienți noi care să-și dorească să cumpere. Poți face acest lucru adoptând o strategie de marketing puternică și servicii de customer care de calitate. Restul responsabilităților îi revin furnizorului.

Profitul tău din această afacere este diferența dintre prețul pe care îl vei plăti furnizorului și prețul final pe care ți-l plătește consumatorul. Unii furnizori vor putea cere o suprataxă pentru procesarea și ambalarea comenzilor, depinde de tine cum vei reuși să stabilești condiții avantajoase atât pentru tine, cât și pentru ei.

Pentru a te asigura că acest tip de afacere îți va aduce profit și vei avea succes este recomandat să urmărești câteva puncte cheie atunci când îți faci planul de afacere:

Vei găsi aici: 

(Fă click pe link pentru a ajunge la partea corespunzătoare a articolului)

  1. Alege nișa corespunzătoare
  2.  Alege produsul corespunzător
  3.  Alegerea furnizorilor cu servicii de dropshipping
  4.  Creează site-ul magazinului online
  5.  Implementează link-urile necesare pentru produse

 

Alege nișa corespunzătoare

Alegerea nișei este primul pas în lansarea unei afaceri și este cea care te va diferenția de ceilalți competitori. Trebuie să identifici un segment al pieței care nu este suficient satisfăcut de afacerile deja existente. Unele piețe pot fi dificil de abordat, vizând un public care are deja un brand preferat, sau un produs care este destinat unui public specific.

Nișa face referire atât la produsele pe care vrei să le comercializezi, cât și publicul căruia vrei să te adresezi, adică trebuie să stabilești foarte bine ce vrei să vinzi, dar și pentru cine. Identifică dacă piața locală duce lipsă de un anumit produs și gândește-te cui ai putea să vinzi acel produs.

Segmentarea publicului îți va garanta o cunoaștere a consumatorului tău, dar și posibilitatea de a-i oferi o experiență personalizată. Trebuie să vizualizezi profilul clientului tău, vârsta, locul de muncă, venituri, interese, mediul de proveniență etc. Sunt caracteristici ce te pot ajuta să îți dai seama dacă există un public larg care îți poate deveni client sau produsul tău este adresat unui public restrâns.

 

Cum creezi un magazin online de dropshipping?

Companie.

Materiale. 

Prețuri. 

Programul WebWave.

Urmărește-ne pe:

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00