Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

Urmărește-ne pe:

Programul WebWave.

Prețuri. 

Materiale. 

Companie.

Ce trebuie să știi ca să faci un site web

 

Odată cu evoluția tehnologiei și cu digitalizarea, site-urile web au devenit din produse ”de lux” pentru afaceri în o necesitate acută! Digitalizarea afacerii tale ar trebui să înceapă cu crearea unui site web. Însă problema multora dintre noi este: ce ar trebui să știu ca să pot face un site web de la zero?

Nu e atât de greu să creezi un site web precum crezi. Intră astăzi pe WebWave și creează-ți propriul site web, cu ajutorul platformei noastre intuitive. Am creat WebWave pentru a ne asigura că persoanele ca tine au o experiență lină atunci când își creează propriul site web! Vezi cum funcționează WebWave acum!

În articolul de astăzi vom discuta despre conceptele principale pe care orice persoană care realizează un site web ar trebui să le știe! Printre altele vei afla cum trebuie să ai acces la codul sursă al site-ului, să ții cont de conținutul site-ului tău web, să ai cunoștințe de optimizare a experienței utilizatorului sau de optimizare a motoarelor de căutare. Stai fără grijă, o să amintim tot ce ai nevoie!

Care sunt lucrurile pe care trebuie să le cunoști pentru a face site-uri:

(Fă click pe link pentru a ajunge la partea corespunzătoare a articolului)

  1. Să înțelegi scopul site-ului tău web

  2. Să ai cunoștințe de SEO

  3. Lucrează cu codul sursă al site-ului de care te ocupi

  4. Cunoști modul în care să configurezi serverele

  5. Să ai cunoștințe de UX/UI

  6. Să ții cont de conținutul site-ului tău

  7. Importanța detaliilor site-ului tău

 

Să înțelegi scopul site-ului tău web

Probabil tu înțelegi asta, dar persoana care lucrează la site-ul tău știe clar care este scopul site-ului? Vrei să vinzi multe produse sau să oferi o experiență totală vizitatorilor tăi? Poate că site-ul tău are ca unic scop un blog informativ pentru nișa ta!

Astfel, asigură-te că cel ce se ocupă de site-ul tău web, dacă nu o faci chiar tu, să știe clar care este scopul acestuia. Altfel, s-ar putea să existe discrepanțe între așteptările tale și produsul finit!

Alătură-te celor 384 000 de utilizatori, care creează site web gratis și fără cunoștințe de programare.

Programul pentru creare site-uri, WebWave, permite crearea paginilor web  în plină libertate. Poți începe procesul de creare site web de la o pagină curată sau folosește un șablon.

CREEAZĂ SITE-UL PROPRIU GRATUIT

Să ai cunoștințe de SEO

SEO sau optimizarea motoarelor de căutare reprezintă modul în care site-ul tău ajunge în primele rezultate Google sau al altor motoare de căutare. Totuși, Google este cel mai bun prieten al tău, deoarece este de departe cel mai folosit motor de căutare.

Atunci când creezi un site web există anumite setări SEO pe care le poți realiza din etapa de creare a site-ului tău. Astfel, nu trebuie să mai intri în codul sursă să schimbi nimic, deoarece ai făcut deja asta în timp ce creai site-ul.

Dă click aici să vezi mai multe detalii despre optimizarea SEO a site-ului tău.

 Există anumite opțiuni de optimizare SEO pe care le poți realiza din etapa de creare a
site-ului tău

Lucrează cu codul sursă al site-ului de care te ocupi

Fie că îți creezi propriul site web sau ai pe cineva care se ocupă de acesta, codul sursă al site-ului tău ar trebui să fie accesibil. Cu ajutorul lui poți schimba anumite funcționalități și poți introduce anumite soft-uri de analytics sau marketing.

Totuși, nu este obligatoriu să scrii codul sursă al site-ului tău web. Există anumite programe, precum WebWave, care îți scriu codul sursă al site-ului tău automat. Astfel, nu te complici cu probleme de timp și resurse. Pentru că site-urile web create în cu ajutorul unor platforme de tip website builder au un cod foarte bine optimizat și fără conflicte între componente - lucru care conferă un plus de stabilitate a site-ului.

Astfel, dacă vrei să ai un site web pus la punct ar fi bine să știi să accesezi codul sursă al acestuia, însă nu trebuie să-l scrii de la zero!

 

Cunoști modul în care să configurezi serverele

Configurarea serverelor tale este destul de importantă.pentru viitorul site-ului tău web. Astfel, ar fi bine ca atunci când lucrezi la propriul site web, să știi să configurezi și site-urile web.

Din fericire, evoluția platformelor a făcut ca această configurare să fie foarte simplă sau, de multe ori, deloc necesară. De ce? Deoarece platformele știu să facă asta singure. Nu au nevoie de oameni care să configureze acele servere deoarece multe din ele sunt deja configurate. Totuși, niciodată nu strică să știi cât mai multe despre serverele site-ului tău web!

Cunoștințele UX și UI sunt importante pentru crearea unor site-uri eficiente

Să ai cunoștințe de UX/UI

Experiența utilizatorilor și interfața utilizatorilor sunt concepte cheie pentru site-ul tău web. Practic, acestea sunt modalitățile prin care utilizatorul se va raporta la site-ul tău web. Cât de repede ajunge la produsele tale? Dar la blog-ul tău plin de informații cheie este accesibil? Site-ul tău se mișcă destul de repede pentru a avea o experiență unică sau aștepți 15 secunde doar pentru o pagină?

Acestea, plus multe alte întrebări, trebuie să fie puse atunci când te gândești la experiența utilizatorului tău. De asemenea, un expert în UX/UI trebuie să se gândească tot timpul la design-ul site-ului, culorile acestuia sau modul în care butoanele sunt așezate.

 

Să ții cont de conținutul site-ului tău

Conținutul tău decide dacă site-ul va fi eficient. Oricât de bine arată acesta sau oricât de rapid se mișcă, dacă conținutul tău e plicticos și deloc nișat, oamenii vor părăsi site-ul tău web. Toată lumea poate realiza site-uri web bune din perspectivă tehnică, însă nu toți putem crea conținut.

Astfel, dacă nu te pricepi neapărat la conținut, poți angaja oricând un freelancer să se ocupe de asta. Totuși, omul care cunoaște toate părțile afacerii tale ești chiar tu. Sigur poți să scrii conținut sigur! Găsești pe blogul WebWave multe sfaturi despre modul în care poți face Marketing sigur, fără ajutorul nimănui!

 

Importanța detaliilor site-ului tău

Poate că nu toți avem ochi pentru detalii, însă în cazul unui site web, acestea sunt obligatorii. De la modul în care se vede fontul la contrastul dintre buton și culoarea de fundal a acestuia, detaliile sunt extrem de importante.

Astfel, ca să faci un site web corect și complet, atenția la detalii este un alt factor cheie pe care trebuie să-l stăpânești. Altfel, o să ai un site la fel ca ceilalți, ceea ce nu e de dorit pe o piață aglomerată ca cea din anul 2021!

 

Ai nevoie de un site web rapid? Intră pe WebWave și creează-ți singur site-ul, de la zero, fără costuri suplimentare! Vezi cum poți realiza site-ul tău astăzi!

Articole similare pe care trebuie să le citești:

Autor: Patrunjel Eduard

Panoul Webmaster

Înregistrare

Logare

06 iulie 2021