Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

8 idei de website pe care le poți crea ușor

20 aprilie 2021
Ce este și cum creezi un landing page?

Nu toate site-urile web sunt create egal. Unele sunt mai complexe, altele sunt ușor de realizat însă nu au funcționalitățile care pot transforma un site web într-o experiență. Din fericire, orice site web are un scop diferit - unele sunt create pentru a vinde, altele există doar pentru a prezenta un produs, serviciu sau chiar persoană publicului larg.

Ți-am pregătit în articolul de astăzi 8 idei de Website pe care le poți crea cu ajutorul constructorului de site-uri WebWave. Explorăm în acest articol mai multe nișe de activitate pentru a ne asigura că fiecare dintre voi găsește în acest articol informație de calitate pentru viitorul său site web! 

Tipuri de site-uri pe care le poți crea în WebWave:

  1. Site de prezentare

  2. Blog

  3. Magazin Online

  4. Landing Page

  5. Portofoliu Online

  6. One-pager

  7. CV Online

  8. Site-ul unui eveniment

 

Site de prezentare

În general, un site de prezentare este ideal pentru un brand personal sau o afacere mică ce prestează servicii sau caută colaboratori. Site-urile de prezentare sunt reprezentate de faptul că funcționalitățile nu sunt foarte multe, însă numărul redus al acestora fac ca experiența utilizatorilor să fie una rapidă și plăcută.

Site-urile web de prezentare se concentrează foarte tare pe partea de prezentare a produsului, serviciului sau persoanei. Dacă ai un brand personal și ești, să spunem, un antrenor de fitness, o să pui pe acel site transformările clienților tăi, unde te pot găsi persoanele ce vor să se antreneze cu tine, o pagină de contact, un număr de telefon și poate câteva videoclipuri sugestive! Nu ai nevoie de nimic altceva pentru a-ți prezenta capacitățile în acest domeniu.

WebWave ușurează munca creării unui site web, deoarece indiferent de ideea pe care o ai, aceasta poate fi editată foarte ușor cu ajutorul programului nostru drag&drop. Alege un șablon, editează culorile, adaugă imaginile, schimbă orice ai nevoie în interiorul site-ului și tocmai ți-ai terminat propriul site de prezentare!

Află mai multe despre site-urile de prezentare în acest articol.

Crearea unui site web nu trebuie să fie o povară pentru tine și afacerea ta! Intră astăzi pe WebWave și creează rapid și eficient un site web care îți va folosi în strategia ta pe termen lung.

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Blog

Poate există printre voi persoane care cred că blog-urile nu mai funcționează în 2021. Da, este adevărat că în ultima vreme, conținutul video a preluat conducerea, mai ales cu apariția unor platforme precum TikTok, însă asta nu înseamnă că blogurile ar trebui să moară.

Medium este un exemplu clar al faptului că oamenii încă citesc bloguri. Și tu poți să-ți creezi propriul blog, să-ți expui ideile și concepțiile despre nișa în care activezi și să arăți potențialilor tăi urmăritori că tu chiar meriți să informezi lumea despre anumite concepte!

Blog-ul este, în general, cea mai simplă formă a unui site web. Acesta trebuie să aibă doar anumite categorii, în funcție de specificul site-ului tău web. Totuși, dacă crearea acestuia nu este neapărat complicată, menținerea lui necesită atenție sporită. Conținutul trebuie să fie tot timpul calitativ pentru a te asigura că oamenii te citesc iar motoarele de căutare vor să te recomande mai departe!

Vezi aici cum creezi un blog profesional în WebWave.

 

Magazin Online

Această idee este, probabil, cea mai complexă din toate cele 7 prezente în acest articol. Asta nu înseamnă că este neapărat complicat de realizat, ci că are nevoie de mai multe funcționalități pentru a funcționa la o capacitate maximă.

Dacă ai o afacere ce se ocupă cu comercializarea produselor iar acestea pot fi trimise pe bază de curier, magazinul online este o idee de scalare a business-ului incredibilă. Dacă un magazin fizic îți poate aduce un anumit profit într-o marjă de 8 ore pe zi, magazinul online funcționează 24/7, fără să aibă nevoie de un angajat pentru a funcționa.

Află cum creezi un magazin online în acest articol.

 

Landing Page

Conceptul de landing page a fost dezvoltat, cu precădere, pentru utilizarea în marketing. Un landing page este un site web ce are o singură pagină cu un anumit tip de conținut, al cărei scop este să creeze o conversie. Conversia este reprezentată, în general, de o vânzare, însă aceasta poate reprezenta și o înscriere la lista de mail-uri sau adăugarea unui produs în coșul de cumpărături.

Crearea unui site web nu trebuie să fie o povară pentru tine și afacerea ta

Funcționalitatea cheie de care are nevoie un landing page este crearea unui buton de acțiune, cu un call-to-action (chemare la acțiune) simplu și clar în mintea clientului (Cumpără acum/Înscrie-mă în lista de mail/Vreau cursul acesta!).

Numele de landing page vine de la verbul landing (a ateriza). Practic, potențialii tăi clienți ”aterizează” la tine pe pagină după ce văd o reclamă sau un anumit conținut publicitar!

Află mai multe aici despre site-urile de tip Landing Page.

 

Portofoliu Online

Dacă ești designer grafic, fotograf sau pictor, probabil un portofoliu online ți-ar prinde foarte bine. Prezentarea operelor tale direct printr-un site web te poate ajuta foarte mult, deoarece acestea pot fi văzute de clienții tăi deodată și, deopotrivă, îți pot aduce oameni noi pentru anumite colaborări. 

Și scriitorii pot să-ți facă propriul portofoliu online, deși poate că pentru aceștia ar fi mai potrivit un blog! 

Pentru mai multe detalii despre crearea unui portofoliu online am scris un articol special pentru asta!

 

One-pager

One-pager-ele au devenit foarte populare în ultima vreme datorită simplității sale: o singură subpagină cu o navigare extrem de simplă, în special pe dispozitivele mobile. Aceasta este o formă perfectă pentru multe site-uri de prezentare - lucru confirmat de mulți specialiști în web design.

Află aici mai multe despre site-urile de tip one-pager.

 

CV Online

Nu toate job-urile necesită un portofoliu online, însă în majoritatea timpului o să ai nevoie de prezentarea unui CV pentru un job nou. Dacă optezi pentru unul online s-ar putea ca angajatorul tău să aprecieze faptul că nu te-ai rezumat la crearea unui simplu CV ci ai ales crearea digitală a acestuia și plasarea lui în World Wide Web!

 

Site-ul unui eveniment

Dorești să organizezi un eveniment? Un concert sau o serată caritabilă? Poate că te gândești să faci un treasure hunt pentru liceeni din orașul tău? Indiferent de ce alegi, nu te rezuma doar la evenimentul pe Facebook.

Posibilitatea de a crea un site web pentru eveniment este una ce nu trebuie scăpată din vedere, deoarece tu controlezi regulile site-ului tău web. Astfel, poți direcționa oamenii spre site-ul tău web fără să fie nevoie de alți intermediari!

Creează-ți astăzi propriul site web de la 0 fără să știi cod. Gratuit, simplu și rapid, pentru ca afacerea ta să meargă ca pe roate! Intră pe WebWave acum!

Autor: Patrunjel Eduard

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: