Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Cuvânt de încheiere

După cum vezi crearea unui site web eficient nu trebuie să solicite alocări considerabil de timp și efort. Important este să știi care sunt aspectele cheie, care sunt lucrurile care merită pregătite / verificate. Foarte multe lucruri vor putea fi realizate mai târziu, pe parcurs și această abordare este una organică. Deoarece în ziua de astăzi site-urile trebuie să fie active, vii 𑁋 trebuie actualizate, dezvoltate și modernizate în continuare, fără încetare.

Tot ce rămâne să faci acum este să publici site-ul. Intră pe WebWave și începe crearea site-ului tău astăzi!

Autor: Eduard Patrunjel / Ivan Prozorovschi

 

Bonus: Depunerea site-ului la Google

Foarte probabil unul din obiectivele tale, atunci când creezi un site este apariția în căutările Google. Și în acest scop îți recomand următoarele.

Deci în primul rând site-ul trebuie lansat. Loghează-te în contul tău WebWave activează planul Premium și conectează un domeniu propriu. Fără un domeniu propriu nu vei apărea în Google.

În cazul în care vei lăsa lucrurile așa cum sunt, Google îți va găsi site-ul cu siguranță, însă în decurs de 2-8 săptămâni. Dacă dorești să accelerezi acest lucru îți recomand să depui site-ul împreună cu harta site-ului în Google Search Console 𑁋 un ghișeu electronic a sistemului Google.

 

Chestii de verificat pe site-ul publicat

Verifică dacă butoanele funcționează cum ar trebui! 

Butoanele de pe site-ul tău trebuie să ducă oamenii în alte părți ale site-ului tău, pe care tu le consideri importante. Înainte de a lansa site-ul, verifică dacă fiecare buton să trimită exact unde ți-ai dorit tu, să funcționeze și să fie și bine optimizat!

Dacă totul funcționează bine, lansează site-ul și promovează-te în mediul online.

Tot ce rămâne să faci este să publici site-ul. Intră pe WebWave și începe crearea site-ului tău astăzi!

 

Verifică cum funcționează site-ul web pe dispozitive mobile!

Dispozitivele mobile au început să domine traficul online, și pe bună dreptate! Oamenii au un smartphone mai tot timpul cu ei, în vreme ce laptopul sau desktopul sunt mai greu de cărat după tine.

Astfel, dacă îți creezi un site, trebuie ca acesta să fie foarte bine optimizat și pe dispozitivele mobile. Din fericire, WebWave te va ajuta extrem de mult cu tehnologia Responsive Web Design pe care o promovează! Deși performantă, această tehnologie nu este dificil de utilizat. 

Dacă totul funcționează bine, lansează site-ul și promovează-te în mediul online.

Recomandări care te vor ajuta mult la crearea unui site web

 

Nu te complica 𑁋 creează site-ul un site simplu 

De multe ori, atunci când edităm design-ul unui site, tindem să ne complicăm foarte tare existența. Încercăm să facem opere de artă sau diferite artificii care să pară cool, dar acestea doar ne îngreunează site-ul.

Creează un site web care să funcționeze la calitate superioară, să aibă un design diferit față de restul din nișa ta, și apoi lansează-l. Nu aștepta să iasă perfect, deoarece niciodată nu va fi perfect!

Dacă încă nu ești încă convins de faptul că este mai mult ca ok, să începi cu un site simplu pe care îl vei dezvolta pe parcurs îți recomand acest articol.

 

Șterge elementele de care nu ai nevoie!

Dacă deja ai ajuns aici probabil ți-ai dat seama că există o serie de elemente într-un șablon de care site-ul tău nu are neapărată nevoie. Acest lucru e normal, deoarece șabloanele sunt făcute pentru mai multe site-uri, nu doar pentru al tău!

Astfel, când întâmpini astfel de elemente de care site-ul tău web nu are mare nevoie, poți să le ștergi fără probleme. Acestea nu vor afecta site-ul 𑁋 din contră 𑁋 îl vor ușura deoarece tocmai ai șters bucăți de cod de care nu aveai nevoie.

 

Nu e problemă dacă greșești 𑁋 se poate recupera!

Atunci când editezi s-ar putea să faci anumite greșeli, însă nu e nicio problemă 𑁋 greșeala e omenească. Orice problemă apare în WebWave se poate rezolva. Datele nu se șterg definitiv iar dacă nu știi cu să dai ”undo” unei operațiuni, echipa noastră de suport este la dispoziția ta.

Astfel, atunci când editezi site-ul web, dă frâu liber imaginației. Chiar dacă mai faci greșeli sau nu iese exact cum ar trebui, asta nu înseamnă că e o problemă 𑁋 totul se rezolvă!

 

Crearea mpropriului magazin online

Publică site-ul 𑁋 nu ezita!

Ultimul pas este întotdeauna cel mai greu. Aici apar, în general, întrebări, nedumeriri sau ezitări. Acestea trebuie să dispară, deoarece noi te asigurăm că ai făcut o treabă bună!

Apasă pe butonul de publicare a site-ului și îmbunătățește pe parcurs experiența utilizatorilor. Asigură-le dreptul de a putea vedea site-ul încă din faza incipientă, nu după ce ajungi un brand important pe nișa ta!

Alătură-te celor 600 000 de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Alege un font potrivit (opțional)

E ceva opțional, extra, dar oferă valoare. Nu este necesar să implementezi multe fonturi pe site. Este necesar de vreo 1-3:

  1. Unul important pentru titluri și subtitluri

  2. Unul opțional pentru materialele grafice

  3. Unul opțional pentru conținut

 

Aș mai dori să deschid câteva paranteze la acest capitol pentru a-ți oferi mai multă claritate în aplicarea fonturilor:

  • Pentru materialele grafice poți alege același font ca și pentru Titluri / subtitluri.

  • În ceea ce privește conținutul poți rămâne la fonturile de bază pe care le ai: Arial, Calibri, Tahoma - toate sunt opțiuni bune, pentru că în cazul conținutului lizibilitatea este importantă. 

  • Este foarte ok, dacă aplici pentru text una din culorile alese. Dar păstrează contrastul cu fundalul pentru o lizibilitate suficientă.

  • Nu alege niciodată fontul ComicSans.

  • Dacă nu ai timp, poți omite pasul acesta pentru că o poți face mai târziu. În WebWave poți actualiza foarte ușor stilurile de text aplicate pe site.

Dacă ai nevoie de mai multe informații la capitolul vezi acest articol.

Alege culorile cu atenție

Atunci când preiei un șablon este crucial să schimbi culorile, deoarece împreună cu imaginile, culorile fac o diferențiere crucială față de alte site-uri web creare cu același șablon! Gândește-te la care ar fi cele mai potrivite culori pentru site-ul tău web și pentru brandul tău, updatează site-ul și voila, ai terminat.

Dacă însă ai îți dorești mai multe informații la acest capitol îți recomand articolul dat.

Înlocuiește imaginile

Ideal ar fi să ai imagini în propria arhivă. Poate că o să pui o imagine de la fabrica afacerii tale sau o imagine cu modul în care se produc diferite produse. Un sneak peek din spatele procesului este întotdeauna apreciat de clienții tăi!

Dacă nu ai o arhivă proprie cu imagini, nu e nicio problemă! Îți recomandăm Unsplash ca platformă de poze stock pe care le poți folosi, cu mențiunea autorului! Pozele sunt diverse, gratuite în totalitate și sigur vor satisface nevoile site-ului tău. 


SFAT 1: Optimizează imaginile înainte de a le încărca pe site
O imagine optimizată se încarcă mai repede, se vede la fel de bine și creează pentru utilizator o experiență cât mai plăcută. Pentru asta recomandăm
https://tinypng.com/. Este ușor de folosit, rapid și intuitiv, iar calitatea pozelor rămâne aceeași! După ce ai optimizat imaginile, urcă-le pe site-ul tău web și ești aproape gata!


SFAT 2: Uneori e ok, să faci niște materiale grafice mai sofisticate
Un program foarte util și ușor de folosit este
Canva. Mai mult, acest program implică o versiune gratuită cu posibilități destul de avansate. Ar fi o idee bună să-l folosești pentru crearea bannerelor de pe site-ul tău sau pentru alte fișiere grafice.

Alătură-te celor 600 000 de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Înlocuiește textele

După ce ai selectat șablonul pentru site-ul tău web creat foarte repede, ai nevoie să înlocuiești pozele și textele de pe site-ul draft. Dacă te întrebi care sunt cele mai importante informații pe care trebuie să le publici pe site, acestea sunt:

  • Datele de contact (Telefonul, e-mail-ul și adresa, eventual împreună cu o hartă)

  • Descrierea scurtă a serviciilor pe care le oferi

  • O listă de prețuri

  • Informații despre tine

  • O pagină cu termeni și condiții.

Alege șablonul perfect!

După ce ai ales atent scopul site-ului, trebuie să cauți un șablon pe măsură. Ți-am spus deja că ce alegi la primul punct îți va direcționa restul etapelor, dar scopul te și ajută foarte mult. 

Crearea rapidă a unei pagini web va fi mult mai ușoară cu un șablon, deoarece toate funcționalitățile de care ai nevoie sunt deja implementate în acel șablon. De asemenea, pentru câțiva norocoși, până și culorile și imaginile se vor potrivi bine, însă sigur o să găsești ceva de modificat pe parcurs.

Gândește-te mai întâi și stabilește scopul site-ului tău web!

Crearea unui site web poate fi simplă, însă primul pas este tot timpul puțin mai complicat. De ce? Pentru că scopul site-ului tău web este, practic, motivul pentru care acesta există.

Asigură-te că alegi cu grijă acest scop și că te-ai gândit la toți factorii înainte. Dacă vrei ca site-ul tău web să fie un magazin online, toate etapele ce vor urma trebuie să fie îndreptate în direcția potrivită. Dacă te gândești că poate scopul site-ului ar fi conținutul scris și video, nu ai de ce să bagi în el funcționalități de magazin online sau aplicație web!

Alătură-te celor 600 000 de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Cum creezi repede un site web?

Nu are sens să-ți complici existența prea tare atunci când creezi un site web. Cel mai probabil nici tu, nici clienții tăi nu se așteaptă de la o calitate de designer școlit în străinătate atunci când intră pe site-ul tău web, iar acest lucru este firesc. Suntem antreprenori, suntem creativi, însă nu ne ocupăm ziua doar cu crearea design-urilor sau a site-urilor web. Și din această cauză îți recomand să urmezi pașii de mai jos.

Cele 4 secrete ale creării unui site în decurs de 5 minute

Desigur pentru a crea un site într-un timp așa de scurt, este necesar de ceva ingeniozitate. Mai exact vom enumera câteva secrete care ne vor ajuta:

 

Creează-ți o viziune exactă despre site-ul pe care dorești să-l creezi (1)

Mai exact ar fi bine să răspunzi la următoarele întrebări:

  • Cu ce scop îți creezi site-ul?

  • Ce fel de subpagini ți-ai dori să existe pe site?

  • Ce conținut ai dori să publici pe site?

  • Cam cum aș dori să arate site-ul meu?

Răspunsul la aceste întrebări te vor ajuta să faci decizii rapide și ceea ce este și mai important decizii bune referitor la crearea site-ului tău.

 

Pregătește conținutul site-ului din timp (2)

Da. Ar fi bine deja să ai textele deja pregătite într-un fișier MS Word, Google Doc sau un alte program echivalent.

De asemenea ar fi bine să pregătești imaginile. Pentru ca în timpul creării site-ului să te ocupi doar de introducerea conținutului.

 

Creează-ți site-ul în baza unui șablon (3)

Când avem de a face cu constrângeri de timp, este foarte ok să alegi un șablon. Avantajul pe care ți-l oferă platforma WebWave constă în faptul chiar dacă site-ul tău este creat în baza unui șablon, îl poți edita pe parcurs la un nivel extrem. Poți de asemenea migra foarte ușor chiar și la un alt site creat de la zero.

Ideea este că crearea unui site în baza unui șablon este foarte OK.

 

Creează un site simplu pentru ca să-l creezi mai repede (4)

Nu este nici o problemă în faptul că începi cu crearea unui site simplu, pe care îl vei dezvolta ulterior. În special dacă creezi site-ul în WebWave, modificările și actualizările site-ului sunt foarte ușor de implementat. Din aceste considerente crearea rapidă și simplă a site-ului este o opțiune la care merită să te gândești.

De ce este mai mult ca OK să-ți faci repede un site web?

În această parte a articolului voi prezenta câteva argumente pentru care merită să-ți creezi site-ul repede. 

Dacă însă ești convins că rapiditatea creării site-ului este ok, atunci îți spun că e și mai OK, să sari peste această parte de articole și să faci click aici pentru a merge mai departe direct la treabă.

 

Argumentul 1: Nu trebuie să te spetești pentru o pagină web rapidă!

Crearea unui site web nu ar trebui să reprezinte pentru tine un blocaj sau ceva care mănâncă mult timp. De multe ori, investești atât de mult timp pe o singură parte a afacerii sau pasiunii tale, încât uiți să acorzi timp și altor chestiuni, poate mult mai importante.

Acest lucru se poate întâmpla și cu crearea site-ului tău web. De multe ori etapa de promovare a site-ului este mai importantă, solicitând eforturi considerabile.

Astfel, sfatul nostru este să nu investești mai mult timp decât e necesar într-o sarcină care nu necesită atâta stres!

 

Argumentul 2: Cu cât lansezi mai repede site-ul web, cu atât vei fi indexat mai repede de Google! 

Indexarea Google durează, după cum știi, un anumit timp. Nu-ți imagina că îți lansezi site-ul și ziua următoare acesta va apărea pe prima pagină Google. 

Din contră, indexarea site-ului este un proces continuu și care inițial poate dura mai mult timp. Astfel, cu cât îți lansezi site-ul mai repede, cu atât Google are mai mult timp să își trimită roboțeii prin conținutul și codul site-ului tău, pentru a putea pune site-ul în marea lor librărie!

Indexarea Google durează. Este nevoie de timp pentru a ajunge în topul rezultatelor Google.

 

Argumentul 3: Cu platforme precum WebWave, realizezi site-ul într-o clipită

Platformele pentru creare site-uri web nu prea existau în anii 2000. Atunci puteai să pierzi doi ani să creezi un site și nimeni să nu se lege de acest fapt. Totuși, vremurile s-au schimbat, crearea de site-uri web a evoluat.

Crearea mpropriului magazin online

De la o sarcină ce putea făcută doar de magicieni ai codului, acum crearea de site-uri web poate fi realizată de orice om care știe să lucreze cu un calculator. WebWave îți permite, cu ajutorul șabloanelor, să începi un site web cu o bază de funcționalități și design deja pusă!

Citește mai departe 

Creează un site online 

Secolul 21 reprezintă era vitezei. Totul trebuie să meargă bine, corect și, cel mai important, rapid. Această lege nescrisă se aplică, bineînțeles, și site-ului tău web. Eficiența cu care îți creezi site-ul va determina succesul acestuia.

Un site nou și rapid se poate realiza foarte repede și simplu cu ajutorul șabloanelor noastre. Intră pe webwave.ro și vezi tot ce ți-am pregătit pentru a crea un site simplu și cât mai repede!

Articolul de astăzi are rolul de a vă prezenta câteva argumente pentru care realizarea unui site web într-un timp cât mai scurt este soluția potrivită. După prezentarea argumentelor, îți vom arăta etapele pentru a crea o pagină web repede!

Data ultimii actualizări: 26.08.2022

Cum să-ți faci un site web gratuit în 5 minute?

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: