Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Cum trebuie făcut un landing page?

23 noiembrie 2021
Cum îți promovezi afacerea?

Cât de des aterizezi pe o pagină web, te întrebi? Ei bine, de fiecare dată când ajungi pe o pagină web, ai aterizat, practic, pe ea. Fie dacă ajungi de pe social media, e-mail marketing sau dintr-un loc off-line, pagina pe care ai aterizat se numește un landing page. Pentru unele site-uri, acel landing page este tot timpul pagina de acasă, iar alte site-uri sunt exclusiv un landing page.

 

Ce este un Landing Page?

Ce face un utilizator atunci când vrea să intre pe website-ul tău? În general, acesta aterizează din altă parte. Pentru a ateriza în siguranță pentru tine și afacerea ta, ar fi bine să-i pregătești un landing page pe care acesta să-l viziteze.

Lăsând metaforele la o parte, landing page-ul este pagina pe care clienții tăi vor intra atunci când vin de pe Google, Social Media, reclame plătite sau alte canale de marketing. Dacă nu ai încă un website creat, atunci ar fi bine să faci cunoștință cu WebWave, soluția perfectă pentru un website simplu și rapid.

Pentru multe site-uri web, landing page-ul este în general același cu prima pagină a site-ului web. Totuși, o parte din site-urile web doresc ca landing page-ul să fie ceva mai simplu, unde opțiunile clientului sunt limitate. În general, un landing page are un design atractiv, conținut scris calitativ și cu scopul de a vinde, și un singur buton cu un singur Call-to-Action. Astfel, acțiunile pe care clientul le poate face pe site sunt limitate, ceea ce în consecință înseamnă decizii mai simple pentru utilizatori!

Pentru a afla mai multe despre ce este un Landing Page vezi acest articol. Dar dacă vrei să știi cum să faci un landing page? Citește tot acest articol apoi vizitează landing page builder-ul nostru ca să îți poți crea primul landing page, simplu și rapid. Vezi cum chiar astăzi! 

În articolul de astăzi, vom discuta despre cum poți să faci un landing page. O să trecem prin cei 14 pași împreună, pentru a ne asigura că la finalul acestui articol, o să fii pregătit să faci primul landing page. Fii atent la scopul SMART, realizează un video explicativ, scrie clar și concis toate beneficiile produsului și multe alte sfaturi, în interiorul acestui articol!

 

Pașii necesari pentru crearea unui Landing Page:

(Fă click pe link pentru a ajunge la partea corespunzătoare a articolului)

  1. Stabilește un scop SMART

  2. Oferă ceva valoros

  3. Alege platforma pentru a crea un landing page

  4. Alege un template

  5. Limitează navigarea

  6. Adaugă un CTA puternic

  7. Fă acțiunea clară și ușoară

  8. Realizează un video explicativ

  9. Folosește imagini reale ale produsului

  10. Folosește-te de descrierea produsului/serviciului

  11. Scoate în față beneficiile produsului

  12. Scrie concis și convingător

  13. Impresionează prin design

  14. Optimizează-ți Landing Page-ul

 

Stabilește un scop SMART

În ultima perioadă, conceptul de scop SMART este din ce în ce mai folosit. Scopul sau obiectivul SMART face referire la 5 modalități prin care poți să te asiguri că setarea scopului tău este corectă, iar modul prin care ajungi să-ți îndeplinești scopul este unul cât mai eficient. 

Totuși, de la ce vine acronimul SMART? Specific, măsurabil, abordabil, relevant și încadrat în timp! Un obiectiv corect ar suna așa: Aș dori să creez un landing page funcțional pentru publicul meu țintă în următorii 2 ani. 

Dacă ai un scop SMART, crearea website-ului tău va începe cu dreptul și cu o fundație extrem de puternică! 

Începe acum 

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Oferă ceva valoros

Nu poți să creezi un landing page fără să oferi ceva valoros. În mod normal, un landing page are ca obiectiv principal să crească vânzările cât mai mult. Totuși, dacă nu oferi ceva valoros - o reducere, un cupon, 2+1 gratis sau măcar chestiuni educative (e-books, white papers) pe care clienții tăi să le folosească constant! 

Fără ceva valoros, cum vei convinge utilizatorul să facă achiziția pe care i-o ceri sau măcar să-ți ofere adresa lor de mail? Nu poți!

 

Alege platforma pentru a crea un landing page

Bun, acum ți-ai găsit obiectivul SMART și ți-ai ales și ceva valoros, care să convingă utilizatorul că landing page-ul tău chiar merită să fie vizitat! Totuși, acum trebuie să începi cu crearea landing page-ului propriu zis. 

Primul pas atunci când vrei să creezi un landing page este alegerea unei platforme care să te ajute să-ți atingi obiectivele. De asemenea, atunci când alegi o platformă, este foarte important să fii atent dacă aceasta poate fi folosită și de persoanele care nu au neapărat cunoștințe vaste de codare. 

Noi îți oferim un sfat - alege o platformă simplu de folosit, care îți poate crea foarte ușor, printr-un drag&drop builder, un landing page perfect pentru website-ul tău! Descrierea aceasta se potrivește perfect platformei noastre, WebWave!

 

Alege un template

Fiecare platformă de website design ar trebui să îți ofere câteva template-uri din care tu poți alege pentru landing page-ul tău. Un template te va ajuta enorm, deoarece îți va oferi un schelet pe baza căruia tu să poți continua landing page-ul.

WebWave îți oferă foarte multe template-uri pe baza cărora poți să-ți creezi un landing page, asigurându-ne că ai cât mai multe alegeri, indiferent de domeniul tău. Vezi template-urile noastre acum.

 

Limitează navigarea

Ideea unui landing page este simplă - are un singur scop - conversia! Indiferent dacă vezi conversia ca achiziționarea unui produs, a unui curs sau doar obținerea unor adrese de mail, conversia este crucială.

Astfel, navigarea exagerată ar putea să deraieze clientul de la scopul său principal. Din această cauză, pe un landing page ar trebui să existe conținutul scris, imaginile sugestive, un buton de CTA și posibilitatea să dai scroll, pentru a citi tot conținutul - nimic mai mult. Abia apoi poți oferi clienților oportunitatea să îți viziteze website-ul! 

 

Adaugă un CTA puternic

Ești cititor recurent al blogului WebWave? Atunci probabil știi deja că CTA (Call-to-Action) este necesar atunci când ai un website sau un landing page cu pretenții de performanță. Un CTA, ca regulă, ar trebui să aibă 3 cuvinte și să fie încadrat în timp - Cumpără produsul astăzi!

Și design-ul butonului contează extrem de mult - astfel, alege atent culorile și modul în care arată butonul, pentru a te asigura că prezintă interes cât mai mare din partea utilizatorilor!

 

Fă acțiunea clară și ușoară

Dacă call-to-action-ul tău respectă deja regulile noastre, atunci acțiunea ta ar trebui să fie cât mai clară și ușoară. Totuși, și conținutul scris joacă un rol foarte important - așa că ar fi bine să nu complici prea tare descrierile cu idei care nu prea au relevanță pentru client!

De asemenea, acțiunea trebuie să fie cât mai clară - ne dai un e-mail în schimbul unui e-book, ne cumperi produsul și primești o reducere etc. Nimic complicat, nu oferi reduceri greu de înțeles!

 


 

Dacă call-to-action-ul tău respectă deja regulile noastre, atunci acțiunea ta ar trebui să fie cât mai clară și ușoară

 


 

Realizează un video explicativ

Un alt tip de conținut ce funcționează foarte bine pe un landing page ar fi videoclipul explicativ! Atunci când realizezi un video explicativ despre produsul tău, ții clientul mult mai mult timp pe landing page, timp în care șansele ca acesta să cumpere sunt mult mai mari! 

Poți crea chiar tu videoclipul, cu ajutorul unor instrumente precum Filmora sau Invideo, sau poți să angajezi o persoană care să se ocupe integral de el. Indiferent de modul pe care-l alegi, introducerea unui video va transforma landing page-ul total în ochii clientului!

 

Folosește imagini reale ale produsului

Dacă videoclipul poate părea puțin cam mult efort pentru tine, poți recurge la angajarea unui fotograf pentru a realiza imagini reale ale produsului tău. Acele imagini sunt cruciale, deoarece nu poți prezenta o chestie în poze, iar când clientul primește produsul să îi trimiți total altceva! Doar folosind poze reale vei crea un mediu de încredere între afacerea ta și clienți. 

 

Folosește-te de descrierea produsului/serviciului

Atunci când descrii produsul sau serviciul tău, asigură-te că realizezi o descriere reală, dar cât mai frumoasă a acestora. Pune în față cele mai mari beneficii ale acestora, care sunt punctele cheie pe care serviciul tău le rezolvă, nevoile care vor fi atinse odată cu folosirea produsului tău și care sunt funcționalitățile care vor transforma descrierea în realitate.

De asemenea, trebuie totuși să fii concis. Nu transforma descrierile în postări de blog sau în e-book-uri - știm că îți place propriul produs, dar clientului tău nu va citi 1000 de cuvinte despre acel produs!

 

Scoate în față beneficiile produsului

Funcționalitățile produsului tău sunt chestiunile tehnice pe care acesta știe să le facă sau le rezolvă - care e mărimea acestuia, cum trebuie folosit, ce inovații are. Acestea sunt importante, însă pentru un client cel mai important este beneficiul real al produsului. Adică, dacă-l folosesc, aceștia vor câștiga timp, vor economisi bani, viața lor se va schimba înspre bine etc. Acestea sunt beneficii - emoții pe care produsul le transmite clientului!

 

Scrie concis și convingător

După cum am spus deja, trebuie să scrii concis! Nimic lung, nimic plictisitor - spune-i clientului exact ce vrea să audă. De asemenea, asigură-te că textul tău îl va convinge pe client, fie prin beneficiile oferite, fie prin modul în care textul este scris! 

 

Impresionează prin design

În ultimul rând, design-ul landing page-ului tău este foarte important. Modul în care ți-ai pus în aplicare viziunea artistică asupra unei pagini web poate fi evidentă de la primul click pe acel site. Indiferent dacă tu ești atent sau nu la design-ul site-urilor, te asigurăm că cel puțin subconștientul tău face o diferență mare între design-ul de calitate și cel făcut pe grabă.

Cu ajutorul drag&drop builder-ului nostru, poți impresiona foarte ușor cu design-ul site-ului tău. Asigură-te că elementele vizuale sunt calitative și se integrează cât mai bine în toată povestea site-ului, iar că pagina ta de aterizare dispune de cât mai mult spațiu alb.

Astfel, ținând cont că numărul site-urilor web create cu ajutorul WebWave este într-o creștere constantă, ne-am gândit să te ajutăm să-ți și optimizezi landing page-ul. Dacă vrei să ai o campanie de reduceri sau poate lansezi o nouă colecție de produse ori un nou curs, un landing page poate fi soluția perfectă pentru website-ul tău.

 

Optimizează-ți Landing Page-ul

 

Optmimizează SEO

Optimizarea motoarelor de căutare știi deja cât e de importantă. SEO ar trebui făcut, indiferent de pagină, pe orice website, conform manualului, însă știm că nu tot timpul este facil. Sunt unele detalii mai complicate, însă asta nu înseamnă că trebuie neapărat să ții cont de ele.

Ca să începi cu ceva mai simplu, gândește-te la cuvintele cheie pentru care vrei neapărat ca site-ul tău web să ajungă în topul ranking-ului Google. Acele cuvinte cheie ar trebui să fie introduse în metatitlu, metadescrierea și heading-urile paginii web.

De asemenea, gândește-ți landing page-ul în heading-uri! Cele mai importante chestiuni (subtitlurile) încadrează-le în liniile de cod H1. Apoi urmează H2, H3 și așa mai departe. 

Un alt factor important din perspectiva SEO ar fi URL-ul landing page-ului tău. Și acesta ar trebui să fie cât mai relevant - așa că asigură-te că există măcar o parte din cuvântul cheie cel mai important și în URL-ul tău!

 

Optimizează pentru dispozitive mobile

Dacă ești cititorul blog-ului WebWave de mult timp, știi deja cât de importantă este optimizarea pentru dispozitive mobile. Cum majoritatea persoanelor folosesc un smartphone și vizitează constant site-uri web cu ajutorul acestor dispozitive, e important ca site-ul tău să nu fie construit doar pentru accesarea de pe desktop.

Pentru asta, o soluție ar fi crearea unui landing page ce folosește tehnologia RWD (Responsive Web Design). Web builder-ul WebWave folosește această tehnologie și o face simplu de folosit pentru oricine, la o simplă apăsare de buton. Astfel, orice site web se încarcă corect și pe un dispozitiv mobile.

 

Conectezi Google Analytics

Un alt pas important pentru optimizarea landing page-ului tău ar fi conectarea sa la modulul Google Analytics. Acest instrument, dezvoltat de Google, este de departe cea mai performantă soluție pentru analizarea traficului de pe site-ul tău web. Nu doar că vezi câte persoane ți-au vizitat site-ul, dar setările îți permit să vezi și de unde au venit, cât timp au petrecut pe website, cât de interesați au părut și așa mai departe.

Astfel, dacă vrei să vezi ce succes are landing page-ul tău și dacă ești pe drumul cel bun, instalează-ți Google Analytics. Doar așa poți vedea ce succes are landing page-ul tău!

 


 

Dacă ai instalat Hotjar și Google Analytics, A/B Testing-ul va merge fără cusur!

 


 

 

Conectezi Hotjar

Dacă vrei să mergi un pas mai departe cu analiticele site-ului tău web, atunci ar fi bine să conectezi Hotjar. Acest instrument înregistrează sesiunile utilizatorilor de pe site-ul tău web și îți permite să le revezi. De asemenea, Hotjar creează o hartă a landing page-ului tău și îți arată care sunt cele mai de interes butoane sau zone pentru utilizatorii tăi.

Un astfel de instrument este necesar pentru orice landing page care are ca scop vânzarea sau înscrierea pentru anumite servicii digitale. Cu ajutorul Hotjar vei putea să-ți dai seama care părți ale landing page-ului tău pot fi îmbunătățite.

 

Testează și optimizează cu ajutorul A/B Testing

Conceptul de A/B testing este unul extrem de folosit în marketing. Acesta presupune schimbarea unui element minor (un cuvânt, culoarea unui buton, textul unui buton) și trimiterea acestei schimbări spre jumătate din utilizatorii tăi. Astfel, poți vedea care din landing page-uri performează mai bine și să o păstrezi doar pe aceea.

Dacă ai instalat Hotjar și Google Analytics, A/B Testing-ul va merge fără cusur!

 

Nu-ți distrage utilizatorul 

Utilizatorii tăi vor să facă un singur lucru pe landing page-ul tău. Mai bine spus, utilizatorii tăi ar trebui să vrea să facă un singur lucru pe landing page-ul tău. Dacă tu o să le oferi distrageri, atunci s-ar putea ca planul tău să nu meargă atât de bine.

Ce poți face? Nu le oferi deloc distrageri utilizatorilor. Nu înregistra site-ul pentru reclame Google, nu pune 4 butoane diferite și nu crea, prin design, distrageri clare.

 

Testimoniale

Testimonialele reprezintă, pentru un landing page, un alt punct foarte important. Dacă încerci să vinzi un curs, testimonialele foștilor cursanți ar putea fi foarte folositoare pentru cei ce vor să profite de oferta ta. 

Totuși, testimonialele care ajung pe landing page-ul tău ar trebui să fie cele mai bune și creative. Nu folosi testimoniale de tipul: “foarte frumos acest curs” - deoarece acestea nu reprezintă realitatea pe care tu dorești să o arăți posibililor tăi clienți.

Prin testimoniale, vrei să dovedești că produsul tău are aplicabilitate în viața reală și că un anumit grup țintă se poate bucura cu adevărat de el.

 

Folosește-te de Thank You Page pentru a încerca să faci o conversie nouă

După realizarea unei comenzi, utilizatorul va fi trimis pe un Thank You Page. Acel Thank You Page reprezintă un mod oportun pentru realizarea unei noi conversii. Aceasta nu trebuie să fie neapărat una financiară, ci poate fi și o conversie din sfera marketing-ului digital (înregistrarea pentru un newsletter).

Totuși, conceptul de upsell vine mănușa paginilor de tipul Thank You. Practic, la finalul comenzii, le oferi niște chestii în plus clienților tăi, pentru o sumă modică. Această practică îți poate spori conversiile cu câteva procente garantat!

 

Optimizează-ți formularul

Formularul de contact poate fi un mod ideal prin care oamenii să ia legătura cu tine. Nu toate afacerile au un community manager, care să se ocupe de conturile de social media și care să răspundă la toate comentariile în parte.

Dar e-mail-urile de pe un formular de contact sunt foarte ușor de contorizat. Acestea pot reveni pe adresa ta de mail și le poți răspunde acolo foarte simplu, în funcție de data în care au intrat.

Din acest motiv, optimizarea formularului tău de contact este foarte importantă. Completarea lui trebuie să fie foarte rapidă, din acest motiv ar fi bine să ceri doar datele importante - e-mail, nume, prenume și poate un număr de telefon!

 

Oferă garanții pe landing page-ul tău

Un alt punct prin care îți poți convinge utilizatorii să devină clienți ar fi oferirea unor garanții - rambursarea banilor în cazul inconveniențelor, livrare în termen de 3 zile lucrătoare, produs de calitate superioară sau poate chiar mergi pe trendul ecologic.

Aceste garanții reprezintă, pentru utilizator, un alt punct de încredere. Dacă vede că oferi profesionalism, va fi mult mai înclinat să comande de la tine!

 

Verifică dacă elementele sunt poziționate corect

Elementele website-ului tău trebuie să aibă un loc clar. Fiecare trebuie să fie așezat corect, simetric, pentru a crea un tot unitar ce arată bine. Pentru asta, trebuie să verifici atent cum sunt așezate elementele și dacă acestea arată cum ar trebui să arate un site web realizat corect! 

Ești pregătit să realizezi un landing page. Tot ce ți-a rămas este să îți faci cont pe WebWave pentru a începe procesul! Dă click mai jos!

Autor: Patrunjel Eduard

Cele mai citite articole. 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: