Logare

Înregistrare

Panoul Webmaster

Jurnalul optimizării SEO a codului sursă a website-urilor create în WebWave

01 Septembrie 2022

19 iulie 2022
Jurnalul dezvoltării codului sursă a website-urilor create în WebWave - background image

Codul sursă a site-ului reprezintă un domeniu foarte important întrucât determină buna funcționare a site-ului, viteza de încărcare și aprecierea site-ului de către Google. Toate aceste aspecte au un impact major asupra performanței site-ului la capitolul SEO și conversie.

Însă, pe de altă parte o persoană medie din România nu prea înțelege codul sursă a site-ului și îi este dificil să aprecieze ceea ce ar vedea dacă ar face CTRL+U atunci când se află pe vreun site. 

Vestea bună este că, dacă folosești WebWave, nu trebuie să te ocupi de optimizarea codului, pentru că acesta este optimizat în mod automat în timpul publicării.

 


 

La momentul actual conform testelor noastre site-urile create în WebWave depășește cele create în WordPress la capitolul viteză de încărcare.

 


 

Despre avantajele WebWave la capitolul cod sursă am scris deja acest articol. În articolul de astăzi voi prezenta o listă concretă de îmbunătățiri pe care le-a implementat echipa WebWave la codul sursă a site-urilor generate de platforma noastră. Scopul acestor îmbunătățiri este atât îmbunătățirea vitezei de încărcare a site-urilor realizate în WebWave cât și conformarea acestora la specificațiile Google.

Conținutul articolului:

(Fă click pe link pentru a ajunge la partea corespunzătoare a articolului)

  1. Lista îmbunătățirilor codului sursă WebWave

  2. Cuvânt de încheiere

 

Lista îmbunătățirilor codului sursă WebWave

 

Îmbunătățire a vitezei de încărcare a site-urilor

[01 Septembrie 2022]

Am implementat o îmbunătățire a vitezei de încărcare a imaginilor publicate pe site.

 

Optimizarea ordinii încărcării componentelor site-urilor

[18 August 2022]

Am implementat câteva îmbunătățiri legate de ordinea încărcării componentelor codului sursă ale site-urilor.

 

Optimizarea generală a vitezei de încărcare a site-ului

[04 August 2022]

Au fost implementate mai multe îmbunătățiri minore care au ca scop îmbunătățirea vitezei de încărcare a site-urilor (în special a celor mai mici).

 

Optimizarea vitezei de încărcare a elementelor în cadrul paginilor publicate

[07 Iulie 2022]

Datorită acestei îmbunătățiri a parametrul performanței poate crește până la 25 de puncte în cadrul testelor pentru dispozitivele mobile.

 

Implementare formatului WebP pentru imagini 

[04 decembrie 2021]

Datorită acestei opțiuni imaginile în formatele PNG și JPEG sunt convertite în formatul WebP care prezintă performanțe mai mari în ceea ce ține raportul dimensiuni / calitate și în consecință contribuie la accelerarea sie-ului. Imaginile în formatul SVG nu sunt convertite deoarece sunt extrem de performante.

Formatul WebP a fost dezvoltat de echipa Google cu scopul de a îmbunătăți performanța site-urilor.

Vezi acest articol pentru a afla mai multe despre acest format.

Alătură-te celor 600 000+ de utilizatori și creează site-uri gratuit, fără cunoștințe de programare

Începe acum 

Implementarea tehnologiei PWA 

[19 decembrie 2019]

Tehnologia PWA permite salvarea paginilor site-ului pe disc, astfel încât acestea să se poată actualiza, o dată cu actualizarea paginilor originale de pe site. Vezi mai multe detalii despre tehnologia PWA în acest articol.

Implementarea acestei tehnologii ține de conformarea codului site-ului la cerințele Google.

 

Optimizarea rezoluției de încărcarea a imaginii

[14 februarie 2019]

În versiunile site-ului pentru dispozitivele mobile, rezoluțiile imaginilor sunt ajustate dimensiunilor elementelor. Cu alte cuvinte pe versiunile mobile ale site-ului, imaginile sunt setate independent de dimensiunea elementului de imagine de pe Desktop sau a rezoluției fișierului imaginii.

Această modificare optimizează transmiterea conținutului către dispozitivele mobile luând ca bază parametrii dimensiunilor ecranului și viteza de internet. Ca rezultat, se accelerează încărcarea imaginilor și în consecință a întregului site.

 

Optimizarea încărcării codului JS

[13 februarie 2019] - Etapa 1

[12 aprilie 2019] - Etapa 2

Datorită acestei opțiuni mai întâi este încărcat conținutul site-ului (textele, imaginile), iar apoi codul JavaScript care răspunde de interacțiunea utilizatorului cu site-ul web. Logica este următoarea: utilizatorul are nevoie mai întâi de conținut pentru a decide despre modul în care va interacționa, iar apoi va efectua o acțiune cu ajutorul codului JavaScript. Ca rezultat conținutul site-ului se încarcă mai repede, iar experiența utilizatorului este îmbunătățită.

Această modificare reprezintă o conformare la practicile bune recomandate de Google.

 

Încărcarea imaginilor în 2 etape

[15 ianuarie 2019]

Mai întâi în se încarcă imaginea în forma unei miniaturi, iar apoi apare imaginea în rezoluția setată de autorul site-ului. Această modificare are ca rol îmbunătățirea parametrului First Contentful Paint (FCP) - un parametru foarte important pentru algoritmul Google.

 

Image lazyloading - Optimizarea încărcării imaginilor

[14 decembrie 2018]

Imaginile ocupă o parte mare din traficul necesar pentru descărcarea site-ului. În rezultatul acestei optimizări, imaginile care nu sunt vizibile înainte de scrollarea paginii se încarcă mai târziu, în timpul scrollării. Datorită acestei opțiuni, partea vizibilă a site-ului se încarcă mai repede, întrucât are prioritate, iar utilizatorul simte un plus de confort.

 

Îmbunătățirea parametrului TimeToFirstByte

[22 august 2018]

TimeToFirstByte (TTFB) reprezintă un parametru care măsoară receptivitatea serverului. Datorită acestui parametru serverul expediază mai repede date site-ului către dispozitivul utilizatorului.

Deși acest parametru nu ține în mod direct de codul site-ului, are un impact major asupra performanței SEO a site-ului, întrucât influențează experiența utilizatorilor.

 

Optimizarea încărcării fonturilor Google

[9 august 2018] 

Această îmbunătățire ține de accelerarea încărcării fonturilor de pe serverele sistemului Google Fonts. Datorită acestei funcții site-urile care beneficiază de fonturile oferite de sistemul Google Fonts se încarcă mai repede.

 

Cuvânt de încheiere

Codul sursă reprezintă doar un factor care determină încărcarea site-urilor. Pentru a afla cum poți aborda viteza de încărcare a site-ului într-un mod mai amplu îți recomand acest articol.

Până atunci, îți propun să te înregistrezi în WebWave și să-ți creezi un site web cu un cod sursă optimizat.

Autor: Ivan Prozorovschi

Cele mai citite articole. 

 

 

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave ! Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

contact@webwave.ro


Scrie-ne pe chat
De luni până vineri, de la 9:00 până la 17:00

    

 

Acest site a fost creat în cu ajutorul platformei WebWave 

 

Urmărește-ne pe: