Logo, WebWave - program pentru crearea site-urilor web

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave !

Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

Panoul webmaster

Acest WebSite a fost creat în totalitate cu ajutorul Platformei WebWave (Program Gratuit pentru crearea Site-urilor Web).
Această pagină utilizează module Cookie. Află mai multe

CUNOAȘTE-NE MAI BINE ÎN REȚEA

ÎNCEPE ACUM

EN

PL

PROGRAM

wEBwAVE

Tutoriale

Prețuri

Pentru clienți

 

 

 

Cursuri online de creare site web

Testează programul nostru pentru creare site web și obține acces la cursul online gratuit. La înregistrare îți vom expedia un mesaj e-mail cu un click către înregistrare la cursul online. La acel curs vei afla cum poți crea un site web gratis, singur și fără cunoștințe de programare.

Testează gratuit

Deții un site web, ai făcut tot ce ai considerat că este necesar pentru a-ți atinge scopul, știi cui te adresezi și ce vrei să obții după urma paginii tale, dar cu toate acestea nu se întâmplă nimic deosebit? Rezultatele nu sunt cele pe care le-ai așteptat? Sau poate că vrei să schimbi ceva la el și nu ști ce?

Am pregătit pentru tine câțiva pași care să te ajute să corectezi aspectele neplăcute și să îți îmbunătățești site-ul web. Deci, la ce ar trebui să fii atent pentru ca pagina ta web să arate mai bine și să aducă mai multe vizite?

 

Utilizatorul știe ce are de făcut?

Să ai un site ușor de utilizat și anticipativ ar trebui să fie o regulă de bază pentru tine. Este aspectul care ar putea să te descalifice destul de rapid din preferințele vizitatorilor.

Încearcă să gândești pagina web din perspectiva utilizatorilor. Să presupunem că ești un utilizator, ai nevoie de o informație sau vrei să faci ceva anume pe un site. Și te tot uiți, cauți și nu găsești nimic folositor, deși știi foarte bine că ar trebui să fie acolo. Acum privește site-ul tău web. Crezi că un utilizator este capabil să găsească ceea ce are nevoie? Dacă nu, atunci încearcă să schimbi ceva, ajută vizitatorul să nu petreacă zeci de minute pentru a căuta o informație. Sigur se va plictisi și va pleca în altă parte.

 

Navigația este intuitivă?

Probabil că știi deja că navigația, pentru un site, este pilonul de rezistență. Trebuie să ții minte că utilizatorii apreciază, de cele mai multe ori, soluțiile simple. Un meniu complicat îi va face, cu siguranță, să apese pe X-ul din colțul paginii și să o închidă mai repede decât îți poți închipui.

O bară orizontală de navigație, cu patru sau cinci elemente și câteva informații despre companie în partea de jos a paginii este ceva ce va satisface pe toată lumea. De asemenea, nu îi ajuți doar pe ei, ci și pe tine. Vizitatorii găsesc rapid ce au nevoie și vor reveni ori de câte ori au nevoie de ceva, pentru că știu că la tine află informația rapid. Tu câștigi clienți fideli și vizitele pe site vor crește garantat.

Navigația este intuitivă?

 

Grafica site-ului tău

Design-ul paginii tale este precum o oază într-un deșert. Cu toții au nevoie de ea. Însă, atenție mare! Un design “necalibrat” corespunzător îți va face pagina greu de citit. Nu ai nevoie de grafică exagerată. Nici de fotografii care nu se potrivesc paginii, de o calitate slabă sau care arată artificial. Merită să optimizezi partea aceasta. Este ceva ce toată lumea va aprecia. Un site bine “aranjat” va face utilizatorii să mai rămână puțin pe site-ul tău. Poate chiar și pentru simplul motiv că arată bine.

Dacă ai nevoie de fotografii bune, merită să încerci site-uri care pun la dispoziție poze gratuite, precum Unsplash sau WebWave. De asemenea, nu uita să folosești un format prietenos: JPG, PNG sau SVG (Vezi aici mai multe despre avantajele formatului SVG)

 

Textul afișat este ușor de citit?

Un alt aspect important este legat de afișarea textului. Fonturile bune și mărimea potrivită a acestora poate să îmbunătățească foarte mult modul de citire al paginii tale. Titlurile și intertitlurile ajută cititorii să găsească ceva mai repede informațiile pe care le caută, așa că este necesar să le folosești. Statisticile arată că cele mai bine citite fonturi sunt sans-serif.

De precizat ar mai fi că, deși fonturile serif arată foarte bine pe monitoarele cu rezoluție mare, cei mai mulți dintre utilizatori încă folosesc ecranele mici ale telefoanelor inteligente. Atenția și în acest caz. Nu este indicat să folosiți mai mult de două fonturi. În acest fel, toată pagina arată uniform.

De asemenea, ce este și mai important, trebuie să vă aduceți aminte de mărimea textului. Combinația de alb și negru dă foarte bine, împreună cu o mărime de 22-24 pixeli pentru computer și în jur de 20 pentru dispozitivele mobile.

Alătură-te celor 130 de mii de utilizatori, care creează site web gratis și fără cunoștințe de programare.

Programul pentru creare site-uri, WebWave, permite crearea paginilor web  în plină libertate. Poți începe procesul de creare site web de la o pagină curată sau folosește un șablon.

CREEAZĂ SITE-UL PROPRIU GRATUIT

Grijă mare la videoclipuri și sunet

Muzica de fundal poate fi de foarte multe ori enervantă. Imaginează-ți că asculți o melodie preferată și accesezi o pagină web pe care pornește instant un cântec pe fundal pe care nu îl poți opri. Cei mai mulți dintre utilizatori vor căuta prima dată butonul “mute”, dar dacă nu îl vor găsi, mai mult ca sigur vor închide pagina.

Cea mai bună soluție, în cazul în care îți dorești o muzică pe fundal, este să ai încorporat un player muzical, dar setat pe mut. Cei care vor să asculte vor activa singuri muzica cu un singur click. Mai mult decât atât, toate elementele adăugate în plus, multe dintre ele inutile, vor face ca pagina ta să se încarce mai greu.

 

Este site-ul tău responsiv?

Una dintre cele mai comune probleme este legată de capacitatea site-ului de a se adapta dispozitivului de pe care este afișat. Chiar și așa, în prezent sunt suficiente pagini web care sunt afișate greșit pe dispozitive mobile. Este momentul să te asiguri că nu faci parte din grupul mai devreme menționat. Și asta pentru că cea mai mare cantitate de trafic, în ultimii ani, a fost de pe dispozitive mobile.

 

Ai nevoie de ferestre pop-up?

Dacă folosești deja ferestre de tip pop-up, ar fi ideal să renunți la ele sau să le regândești funcționalitatea. Chiar dacă vrei să atragi atenția asupra înregistrării utilizatorilor pentru noutăți de tipul newsletter, ar trebui ca acestea să fie prietenoase. Vezi aici mai multe practici de web design care irită utilizatorii.

Ține minte că nu vrei ca utilizatorul să se simtă deranjat sau enervat atunci când intră pe site-ul tău.

Folosește ferestre care pot fi ușor închise.

 

Cât de rapid se încarcă website-ul tău?

Accesează o pagină de pe site-ul tău și vezi în cât timp se încarcă aceasta. Acum întreabă-te: Este suficient de rapidă? Cam cât timp crezi că va aștepta un utilizator pentru ca pagina să se încarce? Grafică multă, scripturi și alte elemente ale paginii vor face ca site-ul să se încarce mult mai greu. Soluția stă în reducerea mărimii fotografiilor și limitarea altor elemente de care nu aveați neapărat nevoie.

 

Site-ul tău poate afișa opinii ale vizitatorilor?

Atunci când deții o afacere care oferă servicii, o recenzie poate fi, de cele mai multe ori, importantă și folositoare. Cum le obții? Cere direct clienților acest lucru. De asemenea, oferă-le în schimb o reducere pentru un alt serviciu. Acest lucru nu va face decât ca aceștia să devină ambasadorii tăi, alături de titlul de “client satisfăcut”.

 

Formular de contact

Este esențial ca pagina ta să ofere utilizatorilor posibilitatea de a te contacta. În cazul în care nu ai așa ceva, gândește-te că este momentul să o adaugi (Vezi aici cum adaugi un formular de contact în WebWave). În schimb, dacă ai formularul de contact, asigură-te că funcționează corect și că este ușor de găsit. Cei mai mulți aleg ca legătura către formularul de contact să fie pe subpagina ”Contact”, sau jos, în footer-ul site-ului.

 

Creează și dezvoltă site-ul propriu în WebWave - program profesional pentru creare site web.

 

 

Articole similare pe care trebuie să le citești:

 

 

Autor: Cristian Lenga

 

Metode prin care îți poți îmbunătăți site-ul web
31/01/2019

Metode prin care îți poți îmbunătăți site-ul web

WebWave - program pentru creare site web

Începe acum

PANOUL WEBMASTER

LOGIN