Logo, WebWave - program pentru crearea site-urilor web

Creează Site-uri Web si Magazine Online cu ajutorul platformei WebWave !

Alege unul dintre șabloanele deja optimizate pentru dispozitivele mobile și modifică-l după propriile necesități sau începe cu o pagina curată.

Panoul webmaster

Acest WebSite a fost creat în totalitate cu ajutorul Platformei WebWave (Program Gratuit pentru crearea Site-urilor Web).
Această pagină utilizează module Cookie. Află mai multe

CUNOAȘTE-NE MAI BINE ÎN REȚEA

ÎNCEPE ACUM

EN

PL

PROGRAM

wEBwAVE

Tutoriale

Prețuri

Pentru clienți

 

 

 

Cursuri online de creare site web

Testează programul nostru pentru creare site web și obține acces la cursul online gratuit. La înregistrare îți vom expedia un mesaj e-mail cu un click către înregistrare la cursul online. La acel curs vei afla cum poți crea un site web gratis, singur și fără cunoștințe de programare.

Testează gratuit

Content marketing-ul este unul dintre cele mai mari trenduri în mediul online. Printre cele mai importante avantaje oferite de acesta este și faptul că are o influență mare asupra poziției în căutări, în special dacă acesta este postat în mod regular și este de calitate.

Pentru a ajunge la acest rezultat, este important ca, printre primii pași, atunci când lucrezi la un text, să fie și selectarea unor cuvinte cheie de calitate, astfel încât acestea să aibă un impact pozitiv asupra poziționării în rezultate.

În funcție de domeniul companiei, conținutul poate include cele mai căutate cuvinte cheie sau pe cele ce aparțin unei nișe.

Pe lângă asta, înainte de orice, trebuie să îți pui câteva întrebări foarte importante: cum poți să scrii bine pentru mediul online?

Cum poți satisface și cititorii, și roboții de căutare care îți indexează textul?

Răspunsurile la aceste întrebări pot părea evidente. În cele din urmă, căutările online sunt unele dintre cele mai de bază metode de căutări din ziua de azi, iar o optimizare greșită a unui articol poate face ca și cele mai bune texte să nu ajungă să fie citite.

Alătură-te celor 140 de mii de utilizatori, care creează site web gratis și fără cunoștințe de programare.

Programul pentru creare site-uri, WebWave, permite crearea paginilor web  în plină libertate. Poți începe procesul de creare site web de la o pagină curată sau folosește un șablon.

CREEAZĂ SITE-UL PROPRIU GRATUIT

Înseamnă asta că ar trebui să scriem textele luând în considerare doar optimizarea conținutului pentru indexarea acestuia? Din păcate acesta nu este răspunsul corect.

Trebuie avută în vedere și îndeplinirea următoarelor condiții.

 

Atunci când scrii conținut, gândește-te la cititor

Content marketing-ul construiește o legătură între cititori (clienți) și companie. Clienții sunt în căutarea de soluții la probleme specifice care pot fi rezolvate cu ajutorul companiei.  

Astfel, pot apărea următoarele provocări:

 • Vizarea unui public țintă adecvat

 • Afișarea conținutului astfel încât să ajungă la publicul țintă

 • Primirea feedback-ului

Este posibil să depășești aceste provocări ajungând să îți cunoști cititorii.

Toate companiile adună informații despre clienții lor folosind CRM (customer relationship management), chat-ul, un istoric de e-mail-uri sau chiar informații legate de cererea de produse noi.

Informațiile despre clienți ar trebui să constituie o bază pentru crearea unei strategii de content marketing și va ajuta la ajustarea conținutului în funcție de cerințele cititorilor.

Acest research te va ajuta să răspunzi la întrebări ca:

 • Ce caută clientul?

 • Ce probleme are? Cum îl poți ajuta?

 • De unde a aflat clientul despre serviciile tale?

 • Cum îl poți convinge că serviciile oferite de compania ta sunt cea mai bună soluție la problemele lui?

Este demn de menționat faptul că nu este ușor să răspunzi la aceste întrebări. Poți să observi asta în exemplul despre piața ziarelor.

Tipuri diferite de conținut se adresează mamelor tinere, femeilor de afaceri și adolescentelor.

Mai mult, fiecare dintre aceste grupuri își pot da seama ce fel de conținut este țintit către ele și care este cel impersonal.

Pentru a complica lucrurile și mai mult, crearea de conținut devine și mai dificilă atunci când încearcă să țintească un grup restrâns: o nișă, subcultură etc.

Conținutul tău poate ajunge la un grup targetat dacă:

 • Limbajul folosit este unul specific grupului targetat

 • Conținutul este credibil

Doar după ce te vei asigura că aceste condiții sunt îndeplinite, îți poți continua munca.

 

Titlul - între a fi optimizat SEO și atrăgător

În cele mai multe cazuri, titlul este primul (sau ultimul lucru) pe care un vizitator îl citește. Pentru a-l încuraja să continue să citească, acesta ar trebui să fie interesant și intrigant.

Pe de altă parte, ai putea fi tentat să folosești cuvinte înșelătoare care atrag click-uri, așa cum o fac site-urile de calitate joasă. Acest tip de titlu atrage atenția cititorului de cele mai multe ori, făcând apel la emoțiile acestuia sau neoferind informații despre conținutul articolului.  

O altă provocare este folosirea unui cuvânt cheie în titlu pentru ca articolul să apară în căutările pe prima pagină de Google.

Un titlu ar trebui să evidențieze ce anume îi poate oferi conținutul respectiv unui cititor. Dacă se poate, include în acesta și un număr (ex: 7 best practices, 5 sfaturi despre…).
Optimizarea textului pentru SEO

 

Conținutul trebuie să fie organizat

Este nevoie de mai multe click-uri pentru a ajunge pe o altă pagina web pe același subiect, iar lupta pentru a obține atenția cititorilor este reală și are loc între bloggeri, influenceri și alte site-uri de acest gen.

Acesta este motivul pentru care este necesar să creezi un conținut cu un design care va ajuta cititorul să fie atent la informații. Pentru a obține asta, poți folosi:

 • Subtitluri expresive

 • Liste numerotate

 • Citate, fraze scrise cu bold sau italic quotes

 • Multimedia.

Luând în cont multitudinea de materiale disponibile online, utilizatorii vor să știe despre ce este vorba în articol după o primă vedere. Atunci când conținutul este dezorganizat, cititorii renunță și caută răspunsurile altundeva.

Crearea de conținut devine și mai dificilă atunci când încearcă să țintească un grup restrâns: o nișă, subcultură etc.

 

Storytelling sau piramida inversată

În ziua de azi, pentru crearea de conținut se folosesc două concepte diferite:

 • piramida inversată

 • storytelling-ul

Primul concept își are originea în jurnalism și se concentrează pe expunerea celor mai importante informații la începutul articolului pentru ca apoi să le reia și să le dezvolte.

Storytelling-ul folosește tehnica narațiunii într-un mod dinamic, dezvăluind și încurajând cititorul să continue lectura pentru a explora toate informațiile.

Stilul de scriere depinde de grupul țintă, de subiectul articolului, dar și de abilitățile celui care scrie.
În ziua de azi, pentru crearea de conținut se folosesc două concepte diferite: piramida inversată și storytelling-ul

 

Corectitudinea este esențială

Indiferent de stilul abordat, un text online ar trebui să fie, mai presus de toate, corect. Chiar dacă publicul țintă folosește slang ca limbaj, scrierea conținutului în acest fel poate complica înțelegerea textului. Cuvintele vulgare, slang-ul sau alte cuvinte speciale ar trebui folosite cu moderație și precauție.

La fel de important este ca cititorii să nu fie nevoiți să parcurgă un text cu greșeli de ortografie sau punctuație pentru că acest lucru nu arată atitudinea relaxată a autorului, ci o lipsă de respect față de cititori.

 

Concluzie

În mod evident, scrierea de conținut calitativ poate fi o provocare. Scopul tău ar trebui să fie crearea de conținut mai bun decât cel al competitorilor, nu doar un alt articol de calitate medie.

Ce spui? Crezi că poți să construiești un site cu un conținut de calitate?

 

CONSTRUIEȘTE-ȚI WEBSITE-UL GRATIS

 

 

 

 

Articole similare pe care trebuie să le citești:

 

Autor: Elena Diana Dumitru

8 idei de Website pe care le poți crea ușor
07/03/2019

5 best practices în scrierea de conținut - cum să scrii pentru online fără să plictisești?

WebWave - program pentru creare site web

Începe acum

PANOUL WEBMASTER

LOGIN